Kovový zvuk při řazení
Kovový zvuk při řazení
Zdravím, nevěděl by někdo, v čem by mohl být problém, když řadím z 1 na 2 chod není úplně hladký a občas se ozve i kovový zvuk, stává se to jen z 1 na 2 ostatní rychlosti bez problému a i podřazení ze 3 na 2 v pořádku. A ještě z jiného tématu, měnil jsem žárovky v denním svícení, dával jsem bílé halogeny a hlásí mi to chybu, nemá někdo zkušenost jakou má mít žárovka odpor, aby to nehlásilo chybu?
Opel Astra J 1.4 turbo,2012, 103 kW, 119 000 km.
Opel Astra J 1.4 turbo,2012, 103 kW, 119 000 km.
- Reklama
Re: Kovový zvuk při řazení
To razeni: vadny synchron nebo vaznejsi problem s prevodovkou (mozna jenom postelovat lanovody pripadne mechanizmus razeni)
Urcite bych tam dal novy olej, nekdy to vyresi problemy s razenim.
Urcite bych tam dal novy olej, nekdy to vyresi problemy s razenim.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
rovnaky problem som mal aj ja na astra gtc 2012, pri radeni plechovy zvuk, bol som priamo v opli, prijmaci technik dal ruku niekam za motor a bolo to citelne tichsie, neviem ci prave tam tie lanovody su, no ked auto vyslo zo servisu uz je to okej
Opel Aastra GTC 2012, 1,4T 103kw š/s, enjoy + svetelna sada + 18" alu
OT:cORP. píše:..... pri radeni plechovy zvuk, prijmaci technik dal ruku niekam za motor a bolo to citelne tichsie, no ked auto vyslo zo servisu uz je to okej
Výborný prijímací technik a zároveň automechanik - opravuje a rieši závady, ale hlavne "lieči" autá len priložením ruky na motor - tu je vidieť, že sa "chlapec" vyzná. Ja by som sa toho servisu "držal" - šetrí čas aj peniaze, ale hlavne nervy .
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Taky se mi zdá, že vedení převodovky není nejhladší - jednička a dvojka jde dost nepřesně a zejména podřazování na jedničku mi vždycky tuhne krev v žilách, jestli odněkud nevyletí ozubené kolo (o víkendu jsem pokořil hranici 10000 km, takže auto považuji za relativně nové).
Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k Drive
Ahoj, nejsi na tom sam. Moje Astra 1.6 CDTI 100KW, 6-ti kvalt, najeto teprve 15.600 km, razeni se mi zda cim dal obtiznejsi, jakoby je vic tuzsi a na trojku se musim radit vetsi silou, nez bylo na zacatku zajete vozidlo... Sam nevim, jak je to mozne, ale jeste je v zaruce.
Opel Astra ST J Cosmo 1.6 CDTI - 100 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
Mozna je jenom chyba v lanovodu razeni.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Taktiež mám pri radení zlý pocit, ide to akoby tam vadilo čosi. Niekedy to ide lepšie, ale zvyčajne horšie. do dvojky, do trojky, akoby tej páke dačo stálo v ceste.
Prevodovku mi repasoval p.Foltýni (MTR Servis s.r.o.), pred 4000km. (vtedy malo auto 170 000km). Asi mu zavolám, ak by mi poradil a potom dám vedieť.
Prevodovku mi repasoval p.Foltýni (MTR Servis s.r.o.), pred 4000km. (vtedy malo auto 170 000km). Asi mu zavolám, ak by mi poradil a potom dám vedieť.
2011 - Astra J 1.4T Sports Tourer Sport (212 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)
to podla mna nic nema s repasom spolocne, ale skus to. tento problem som zaregistroval uz pri skusobnej jazde, ked som kupoval st. pri sviznejsom rozjazde z 2 do 3 ako keby stena a bum, alebo oholim ozubene kolesa. je to citelne lepsie po vymene oleja v prevodovke, no ziadna slava. proste je to pokrok, vylepsenie prevodovky je zaujimave, ze pri prvej astre som mal tu istu prevodovku s mazacimi kanalmi a nic take som neregistroval, krasne sla. pri kupe tohto auta som zvazoval, ze ci ho zoberiem i skrz tohto..ale bolo treba st a nove stalo o dalsie tisice viacej, takze nakoniec som menil lepsie zo 100tis za horsie z 21tis. bud do ST davaju inu prevodovku, alebo do silnejsieho diesla, ale je to inziniersky vysmech. nieco co funguje doladit k horsiemu. alebo len v anglicku montovane auta su horsie ako PL. lebo kvalitativne na tomto ST je viacej drobnosti, co na HTB neboli. Proste facelift ale ten moj...s usmevu na face mam face bezusmevu a aj pre tieto drobnosti a skrz km, ktore pribudaju geometrickym radom uz zvazujem, ako vyriesit vymenu j za k v najblizsich max 2 rokoch.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
jaaj a rada, ktoru som uz niekde pisal.
ak mate tento problem s prevodovkou, staci spravit jednu vec..ruky a mysel mat ako pretekar a nohu ako dochodca...podrzte spojku o 1s dlhsie vytlacenu (je to sice na hlavu pri sviznej jazde) a vtedy sa to nestane. proste ta spojka je pomala.
ak mate tento problem s prevodovkou, staci spravit jednu vec..ruky a mysel mat ako pretekar a nohu ako dochodca...podrzte spojku o 1s dlhsie vytlacenu (je to sice na hlavu pri sviznej jazde) a vtedy sa to nestane. proste ta spojka je pomala.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019