prasknute celne sklo
prasknute celne sklo
Ahojte, dnes sa mi stala neprijemna vec. Na dialnici mi kamen odlupil z predneho skla. Je to velke asi 0,5x0,5cm prakticky v strede pod senzorom pri spatnom zrkadle, v zornom poli vodica.
Budem to riesit cez poistovnu - v kooperative mam poistene zvlast celne sklo.
Viete niekto kolko taka vymena celneho skla stoji a kde ju nechat spravit? Autorizak alebo rozne firmy co sa specializuju len na autoskla?
Najlepsie v NR a v BA. Vdaka.
Budem to riesit cez poistovnu - v kooperative mam poistene zvlast celne sklo.
Viete niekto kolko taka vymena celneho skla stoji a kde ju nechat spravit? Autorizak alebo rozne firmy co sa specializuju len na autoskla?
Najlepsie v NR a v BA. Vdaka.
Astra J ST, mahagon, model 2013, Cosmo, 2.0 cdti (121kw)
- Reklama
Re: prasknute celne sklo
Ahoj. To ides menit sklo skrz bodky 0,5x0,5cm? Ci sa ti siri dalej?
Ja som mal taku bodku v zime a po 3 dnoch sa rozrastla na 40cm prasklinu. Sklo som menil v opli. Cena tam bola cca 550eur s pracou. A co sa toho tyka. Menil som tiez cez havarijne a odporucam ti to spravit tak, ze das splnomocnenie srevisu jednat s poistovnou a v poistovne to das cez kryci list ( ci ako sa to vola). tymto predides tomu, aby si ty platil a cakal na svoje peniaze. Servis to rovno vyuctuje poistovni a tebe pride len oznamenie o uhrade. Tak isto obhliadku ti spravi autorizovany servis. Aspon moja poistovna mala s nimi zmluvu. A s kooperativou mam skusenost z minulosti. Vymena celneho skla cez PZP clovek, co siel predo mnou. Hradil som z vlastneho vacku a cakal na peniaze 3 tyzdne, lebo pracovnici si podavali spis zo stola na stol. Preto ak mozes, ries to cez ten kryci list.
Ja som mal taku bodku v zime a po 3 dnoch sa rozrastla na 40cm prasklinu. Sklo som menil v opli. Cena tam bola cca 550eur s pracou. A co sa toho tyka. Menil som tiez cez havarijne a odporucam ti to spravit tak, ze das splnomocnenie srevisu jednat s poistovnou a v poistovne to das cez kryci list ( ci ako sa to vola). tymto predides tomu, aby si ty platil a cakal na svoje peniaze. Servis to rovno vyuctuje poistovni a tebe pride len oznamenie o uhrade. Tak isto obhliadku ti spravi autorizovany servis. Aspon moja poistovna mala s nimi zmluvu. A s kooperativou mam skusenost z minulosti. Vymena celneho skla cez PZP clovek, co siel predo mnou. Hradil som z vlastneho vacku a cakal na peniaze 3 tyzdne, lebo pracovnici si podavali spis zo stola na stol. Preto ak mozes, ries to cez ten kryci list.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
neviem ci to bude na vymenu alebo na opravu. Necham to na posudenie technika. Skodu som ohlasil, technik sa ma ozvat do 24 hod. a dohodnut si termin obhliadky.
Prasklinka nie je velka, no je to presne v zornom poli vodica a co som cital popisa napr. na strankach "autosklo" tak co je v zornom poli sa musi menit. Ved uvidim.
Tych 550 je teda dobra palka. cakal som tak nieco cez 300e. To poistenie celneho skla co mam v kooperative je do 350e.
Prasklinka nie je velka, no je to presne v zornom poli vodica a co som cital popisa napr. na strankach "autosklo" tak co je v zornom poli sa musi menit. Ved uvidim.
Tych 550 je teda dobra palka. cakal som tak nieco cez 300e. To poistenie celneho skla co mam v kooperative je do 350e.
Daj si to vymenit v Opli a ziadaj original sklo dodavane vyrobcom ( u G to bol Pilginkton ). Mne v Autotrende v BA ponukali nakup skla v autoskle ale trval som na origo. Na Gcku mi prasklo same od seba v Chorvatsku. V Autotrende o zarucnej vymene nechceli pocut. Nakoniec to s nadhladom uhradila GMAC. Ich pristup bol katastrofalny. Auto som tam nechal na vymenu a za par hodin mi volali, ze sklo co im prislo na moje auto je takisto prasknute. Pytal som sa naco mito oznamuju, snad aby som ja zohnal dalsie
Takisto na Astre F mi tam menili celne sklo a zle ho osadili. Ale to bolo uz relativne davno a ja som tam kupil Jcko. Urobili mi prvu garancku a ziadal som odstranit klepkanie kablikov do pred. blatnikov pri vysokej rychlosti a certa stareho odstranili. Klepka to menej ale klepka a tvrdilibmi, ze je to urobene. Jednoznacne ti ale odporucam sklo menit v Opli, aj kvoli zaruke.

Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Hmm, no asi by to bolo najlepsie v Opli. Uz som pisal do Oplu v NR za kolko by to bolo. Dajme tomu, ze je to tych 550. Poistenie celneho skla mam do 350. Ten zvysok by mi potom asi nepreplatili, ze? 
Alebo to potom cez havarjinu riesit. To sa mi zase vynara otazka naco je to uzasne poistenie celneho skla teda.
Zajtra sa este porozpravam s ohliadajucim technikom a podla toho sa zariadim.

Alebo to potom cez havarjinu riesit. To sa mi zase vynara otazka naco je to uzasne poistenie celneho skla teda.
Zajtra sa este porozpravam s ohliadajucim technikom a podla toho sa zariadim.
Aby si im platil prachy
Normalne havarijne poistenie zahrna i celne sklo.

Suhlasim. Celne sklo s krytim 350 E je volovina. Uz na F-ku ma sklo + robota stala 12.000 Sk a to bolo pred 10 rokmi
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
drahy servis na f-ko. ja som mal na g-cku menene (pilkingston) za 265 s pracou. nebudem menovat kde, ale spokojnost. no na j-cko nizka cena
Rozhodol som sa ist cestou opravy. Vraj je to este na hornej hranici opravitelnosti tak to skúsim. Zajtra ked to bude spravene dám fotky pred a po.
furioso: Preco o ides dat opravovat? Ak tam mas bodku a mas havarijne, tak by som to neriesil opravou. Proste by som bud vymenil sklo, ak je velke poskodenie a ked nie, tak to nechal tak a cas ukaze, ci ti praskne. Teda nechal tak dovtedy, kym si kryty poistkou. Ja som preto neriesil bodku v januari, ze ved uvidime a platit opravu 20-30eur som nemienil. No a cas to vyriesil. 3dni stalo auto po sviatkoch na dvore a po troch dnoch sme ho nasli s prasknutym sklom