Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde

Odpovědět
TomiST

Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde

Příspěvek od TomiST » 17 led 2012, 23:38

Zdravim,

malm taky divny problem - pri jazde po rovine sa mi stava, ze sa volant akoby zafixoval vo svojej polohe a na jemnu korekciu smeru jazdy je potrebna neprimerane velka sila, kt. sposobi, ze autom jemne trhne ... najmarkantnejsie je to pri jazde po dialnici, kde takato korekcia naozaj znamena neplynule trhnutie .. v podstate sa snazim otocit volant o par mm, ale je potrebne vyvinut vacsiu silu na to, aby som ho dostal z tej svojej polohy a tym padom nepohnem volantom o par mm ale o dost vyraznejsie ako potrebujem ... nerobi to vzdy, ale robi to casto ...

Zo zaciatku som myslel, ze je to vyjazdenymi kolajami, ale nie, je to na akejkolvek ceste, na novovybudovanych usekoch dialnic, v meste, proste stane sa to kdekolvek ...
Nasledne som myslel, ze ci ti neni sirsimi pneu .. aj ked su standard 215 .. ale po prezuti na zimne 205 je to rovnake ...

Pls o radu .. nakolko sa obavam, ze v servise ma vysmeju, resp. urobia si skusobnu jazdu a prehlasia, ze ziadna zavada sa neprejavila.

Dakujem

Reklama

homosapiens

Re: Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde

Příspěvek od homosapiens » 18 led 2012, 18:40

ahoy. mne sa to stava tiez, mam pocit ze to bude geometria...ale to je len tip. cize porozmyslaj ci si to netrafil niekam kam si nemal. najazdene 12000km 1.7.cdti 92kW

TomiST

Příspěvek od TomiST » 18 led 2012, 19:56

nie je to geometriou, robilo mi to hned od zaciatku a aj po urobeni geometrie ... takze to bude iny problem ...

wind01

Příspěvek od wind01 » 21 led 2012, 14:38

pridavam sa.
To iste aj u mna na mojej 92 kW.
Mozno ta nevnimam az tak vyrazn e,ale najma na dialnici treba na pootocenie volantom po dlhsej jazde priamo vacsiu silu.
Moze byt,ze servo je vtedy v akomsi utlmovom rezime a jeho opatovne aktivovanie potrebuje cas a energiu?
astra st, 1,7 cdti,92 kW

Arwy

Příspěvek od Arwy » 21 led 2012, 23:42

Nebude to tým, že máte servo s premenlivým účinkom?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

TomiST

Příspěvek od TomiST » 24 led 2012, 17:00

no neviem .. mne to robi aj po chvilke, tj, nemusi to byt dialnica.. vyrovnam volant a niekedy do 5 sekund aj pri pomalej rychlosti citim, ze to je fixnute .. ovela viac to vnimam, lebo soferujem vacsinou jednou rukov ...

homosapiens

Příspěvek od homosapiens » 24 led 2012, 19:51

Posilňovač riadenia, konštantný prevod, elektrický (Speed Sensitive Power Steering - SSPS)
Posilňovač riadenia, konštantný prevod, elektrický, skrátený prevod (Speed Sensitive Power Steering - SSPS)

skopirovane s konfiguratoru...to ako ten posilnovac ma tu wlastnost?

Arwy

Příspěvek od Arwy » 25 led 2012, 18:56

Premenlivý účinok by mal mat RPO kód:
NV7
NXC

(prípadne pošli mi VIN číslo a pozriem zoznam RPO kódov)
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL

homosapiens

Příspěvek od homosapiens » 10 úno 2012, 11:26

zdrawim asi som na to prisiel. v uzivatelskej prirucke k astre je tabulka na sprawne nahustenie pneumatik...nasiel som swoje zimne dohustil tak ako pise tabulka....problem je fuc. skuste malo by to pomoct. cuz

TomiST

Příspěvek od TomiST » 10 úno 2012, 11:41

ja mam dohustene niekde medzi ekonomickym a komfortnym nastavenim (podla tabuliek v prirucke) a robi to stale.. tato vec ma napadla ako prva a ako prvu som ju aj vylucil :/

Odpovědět