Bzučení od motoru.
Bzučení od motoru.
Ahojte. 1.6/85KW A16XER 152000km. Už asi třetí týden se po zahřátí motoru ozývá bzučivý zvuk jakoby hydraulické servo bez oleje. Zvuk jde nejvíce slyšet u pravého předního kola. Ve vyšších otáčkách bzučí více. Jinak auto má čistě elektrické servo, takže tím to nebude. Alternátor, vodní pumpa a napínák taky ne, jelikož i po sundání řemenu a nastartování stále bzučí. Rozvody včetně kladek jsou nové a mají najeto asi 10000, takže to bych taky vyloučil. Napadá mně nejhorší varianta na výměnu. Nemůže to být olejové čerpadlo?? Máte někdo zkušenost s takovým zvukem??
1,6/85KW A16XER
- Reklama
Re: Bzučení od motoru.
marsas - neviem čo to môže spôsobovať, ale keď na to prídeš, tak daj vedieť - mám ten istý motor, len mám hydraulický posilovač riadenia nie elektrický, aby sme nad tým problémom keď sa náhodou vyskytne zbytočne "nematurovali".
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
To bzučení by chtělo nahrát. Když jsem minulý týden dofoukával kola po přezutí, tak u pravého předního kola taky slyším bzučení, ale to musím být v dřepu a s hlavou u kola. Hlavně mám jiný motor B14NET.
Astra - 07/2015 - 103kW
Já to bzučení slyším i když sedím za volantem a otevřu okno. Nebo když vjedu do podzemních gáráží, tak se to hezky ozývá. Ale můžu nahrát a dát tady.
1,6/85KW A16XER
Bzučení odstraněno.
Proběhla výměna olejového čerpadla. Na první pohled vypadaly ozubené kola celkem vpohodě, jen malé plošky na zubech. Možná tohle způsobovalo bzučení.
Proběhla výměna olejového čerpadla. Na první pohled vypadaly ozubené kola celkem vpohodě, jen malé plošky na zubech. Možná tohle způsobovalo bzučení.
1,6/85KW A16XER
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Pane bože, kolik máš najeto. Astra F měla přes 200 000km, Astra G má 160 000km a nikde jsem neměnil olejové čerpadlo.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Najeto nějakých 153000, ale nájezdem to nebude. To čerpadlo nebylo vyloženě rozpadlé a nějak poškozené, ale prostě si bzučelo po zahřátí. Výměna ozubených kol pomohla.Astra - R@SAG píše: ↑09 pro 2019, 07:15Pane bože, kolik máš najeto. Astra F měla přes 200 000km, Astra G má 160 000km a nikde jsem neměnil olejové čerpadlo.
1,6/85KW A16XER