Prerazeny tlmic
Prerazeny tlmic
Zdravim, vedel by mi niekto povedat ze co s preprazenym tlmicom ako je na obrazku? Ze ci sa to da opravit ,alebo treba ich vymenit? Prikladam fotku kde je horny tlmic este v poriadku a fotku kde je uz prerazeny dakujem pekne.
- Reklama
Re: Prerazeny tlmic
No auto je opel astra h caravan rocnik 2008 ako je na obrazku aj.
Dakujem
Dakujem
No tu si na fóre Astry J, ale možno niekto poradí kto má resp.mal Astru H a stretol sa s niečím podobným.
Ja by som na akomkoľvek aute takto poškodený (odhŕdzavený) tlmič neopravoval (pokiaľ to je tlmič a nie nejaký samostatný upevňovací element tlmiča), ale vymenil za nový - a hlavne naraz obidva tlmiče.
Pokiaľ sa nemýlim, tak je to systém McPerson, čiže tlmič je zároveň aj otočný zvislý čap a zlé uchytenie či nesprávne namontovanie má vplyv aj na celkovú geometriu nápravy a bezpečnosť jazdy.
Ja by som na akomkoľvek aute takto poškodený (odhŕdzavený) tlmič neopravoval (pokiaľ to je tlmič a nie nejaký samostatný upevňovací element tlmiča), ale vymenil za nový - a hlavne naraz obidva tlmiče.
Pokiaľ sa nemýlim, tak je to systém McPerson, čiže tlmič je zároveň aj otočný zvislý čap a zlé uchytenie či nesprávne namontovanie má vplyv aj na celkovú geometriu nápravy a bezpečnosť jazdy.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
To Stody12: treba ti vymenit komplet ulozenie tlmica s loziskom, samozrejme za predpokladu ak je tlmic v poriadku....na obrazku vyzera byt vrch zhnity dost....zalezi ci sa podari odsrobovat matku tlmica bez poskodenia...
to jack: ako si to myslel ze zle namontovany tlmic? Ved mas lavy a pravy a nemas tam co rozladit....
Inak pre vsetkych co maju Astru J, pozrite si uz na troj rocne auto ako maju zhrdzaveny vrch tlmica...zateka tam voda, zasrany opel....tak nevyzeraju ani 10 rocne auta...
to jack: ako si to myslel ze zle namontovany tlmic? Ved mas lavy a pravy a nemas tam co rozladit....
Inak pre vsetkych co maju Astru J, pozrite si uz na troj rocne auto ako maju zhrdzaveny vrch tlmica...zateka tam voda, zasrany opel....tak nevyzeraju ani 10 rocne auta...
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013