Problém s ESP
-
Problém s ESP
Zdravím. Mám problém, který jsem si zapříčinil sám. Zapojil jsem Head displey(promítání na čelní sklo) a po čase mi to hodilo hlášku Servis ESP. vytáhl z OBD zásuvky opět nastartoval a zase bez závad. Pak jsem s tím zase jezdil, ale při hlášce uý nestačilo jen odpojit z OBD, ale už jsem musel vymazat chybu VAUX-COM hláška C0710-5A Steering Position Signal-Not Plausible.Vždy při hlášce Servis ESP mi táhne auto doleva. Po vymazání chyby opět jede rovně. Teď se dostávám k problému- ona už ta závada je trvalá a nejde vymazat. Dnes jsem se vrátil šokovaný ze servisu Opel, kde by mi vyjeli závady r ŘJ za 800,- a to je vše. Chtěl jsem mluvit s autoelektrikářem o problému. to mě neumožnili, protože bych si to mohl opravit sám. Jen mohu dát auto do opravy a oni to opraví. Konzultace předem o výměně dílu asi z jejich pohledu není možná, protože bych opět věděl co je špatně. No jsem v šoku. Prý to mají nařízeno od vedení. No co bych potřeboval..... myslím si, že by to zpravilo přeprogramování řídící jednotky. Může mi někdo pomoci?
- Reklama
Re: Problém s ESP
Ten Servis ESP se objevi pri ruznych chybach, i kdyz s ESP primo nemusi souviset. Zatim vzdy zmizel a chyba sla vymazat, nebo vubec nesvitila. Pokud to to uz primo pise ESP chybu a tahne do strany, tak bych asi zkusil odpojit baterku na treba 1 hodinu. Pokud ne, tak asi jedine original diagnostika a reset ESP. Jo nebo zkus vypnout ESP za jizdy, jestli prestane tahnout. Mozna odesel senzor natoceni volanu. Treba by sel demontovat a premerit. Nevim, mozna je na volantu je takovy ten potenciometr, treba pujde "promazat".
http://workshop-manuals.com/vauxhall/as ... _or_c0710/
http://workshop-manuals.com/vauxhall/as ... _or_c0710/
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
-
Zdravím. Díky za reakci. Baterka byla odpojena celou noc a stejné. Jinak to čidlo na volantu ukazuje na diagnostice nulovou polohu právě v tom místě nalevo, kde kam mi to táhne. Určitě to bude jen sotwarová chyba. Když jsem to dříve vymazával, hned jelo auto rovně. Zdeněk tady je můj telefon zavolám Ti zpět. +420608255125
-
Tak vyřešeno. Ani jsem nevěděl, že to moje diagnostika zvládne. Stačilo dát volant do rovné polohy a aktivovat čidlo na volantu.