Teplota kúrenia

Od klimatizace až po xenony
matusbelusak

Teplota kúrenia

Příspěvek od matusbelusak » 04 říj 2017, 16:45

nazdar, nenašiel som pdoobnú tému ohľadom kúrenia v aute, chcem sa spýtať ale možno to je len môj pocit, mam automaticku dojvzonovu klimatizáciu, teraz ked chodievam z roboty domov tak mam nastavené na 23 stupnov ale vypnutá klíma ani nemam zapnutý ofuk čelného skla a mam pocit že fuka dosť chladný vzduch na to že je tam 23 stupnov, na 24 už to cítiť tu zmenu, čo by to mohlo byť? nemám pocit že by to vždy tak bolo... mate to podobne? ďakujem
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )

Reklama

Xavier

Re: Teplota kúrenia

Příspěvek od Xavier » 04 říj 2017, 17:14

Nic. Bezne kurenie v astre. Najlepsie funguje kurenie na auto rezime. Ale i tak sem tam citit ze pusta chladnejsi vzduch z vonka. A hlavne ked mas v aute teplejsie. Vonku moze byt 24 v aute viacej a pusti vonkajsi vzduch. Do velkej miery tento pocit eliminuje auto rezim. Po facelifte pracuje i bez klimy. Teda aspon kontrolka nesvieti a myslim si ze ani nejde. Lebo za dazda zapinam rucne aby nezahmlievalo.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 04 říj 2017, 17:43

Xavier díki, inač možeš mi poradiť ako fungovať v auto režime aj v zimnom období? nevadí že mi to automaticky spúšťa aj klímu? tým pádom auto bude mať aj vyššiu spotrebu nie?

jack

Příspěvek od jack » 04 říj 2017, 18:01

AUTO-režim klímu nespúšťa, klímu sa zapína len keď si ju zapneš tlačítkom manuálne sám alebo keď zapínaš ofuk čelného skla. Treba si dôkladne a pomaly prečítať Užívateľsku príručku - a trochu sa pri tom aj zamyslieť. Autorežim znamená automatické riadenie teploty interiéru a otáčok ventilátora - podľa potreby pridáva alebo uberá otáčky ventilátora a udržiava nastavenú teplotu interiéru - pritom môže byť zapnutá klíma (ale manuálne) alebo nemusí. Jediná výnimka keď sa zapne klíma automaticky (aj to len na určitý čas) je pri zapnutom odmlžení čelného skla, no vtedy sa nerozsvieti ani kontrolka zapnutia klímy.
A k tej teplote: pokiaľ nastavíš otočným gombíkom určitú vnútornú teplotu, tak na jej dosiahnutie si riadiaca jednotka po zistení vonkajšej a vnútornej teploty riadi teplotu prúdiaceho vzduchu do interiéru tak, aby bola dosiahnutá výsledná nastavená hodnota, čiže do interiéru môže prúdiť tak teplý, ako aj studený vzduch.
Teplý vzduch "si berie" s radiátoru kúrenia, nie z klímy, klíma v aute chladí, nie kúri - to nie je presne taká klíma ako napr. v dome či byte.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 04 říj 2017, 18:13

Jack díki za vysvetlenie ale ako si si istý že nespušťa klímu? potom prečo ked zapnem auto okamžite zapína klímu? svieti tlačítko že klíma je zapnutá a fúka chladný vzduch... takže ja si myslím že ano spušťa mi auto režim klímu, niekde sa chlapi o tom bavili že predfacelift to robí a po facelifte už nie a ja mam 2011 takže asi spúšťa... ako si anstavuješ teplotu v aute ty? aby ti ráno napríklad ked je von 6 stupnov aby si v aute nemal chladno?

jack

Příspěvek od jack » 04 říj 2017, 18:31

Matúš, všetko sa dá nastaviť v PC - tam si nastavuješ "Osvetlenie", režim klímy, ....atď. pozri do príručky "Prispôsobenie vozidla". Tam si nastavíš aj to, či po naštartovaní bude klíma zapnutá, či vypnutá alebo posledné nastavenie (odporúča sa) - ja to mám na str. 139 a nastavené to mám na VYP., čiže po naštartovaní mám klímu vypnutú.
Teplotu mám nastavenú trvale na 21° (leto-zima), ventilátor na stupeň 2 a podľa potreby (v zime) buď teplotu zvýšim alebo v lete zapnem klímu (tiež mám automatickú dvojzónovú) a zapnem ventilátor na režim AUTO.

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 04 říj 2017, 18:52

jack tak ja som už to svoje auto preštudoval a to čo mam v manuáli asi polku nastavení v CONFIGU nemam, a nevymýšľam si fakt to tam nie je , mam tam u nastavení klímy len rýchlosť ventilátora, a či sa mi pri anštartovaní zapne ofuk čelného skla s klimou alebo sa zapne vyhrievanie zadneho okna tot vsio... nooo Jack rozumiem že ty si zapneš režim auto a ventilátor sa prispobosuje, no prisaham bohu že ja ked stisnem auto zapne aj klímu am ožem tískať čo chcem, ked vypnem klímu tak vypne aj auto a v nastavení auta to nemam nikde či pri auto mi zapína klímu či nie takže asi tak to zhrniem no :)

jack

Příspěvek od jack » 04 říj 2017, 19:04

Tak potom problém bude asi vo verzii nahraného softwéru (pred faceliftom-po facelifte) a možno aj v stupni výbavy auta (ja mám cosmo). A neviem či na to má vplyv aj druh motorizácie - benzín/nafta :?:

matusbelusak

Příspěvek od matusbelusak » 04 říj 2017, 19:11

Jack: nie je možné nahrať nejaku novšiu verziu do mojho auta aby to bolo možné tak ako na tvojom? že režim by spušťal bez klímy? alebo bohužiaľ už s tym nič nespravím kvoli tomu že mam pred facelift, achhh bože to je riešenie toto ... tak na riť mi ten autorežim potom je achh.. logika nemcov...

Eisy

Teplota kúrenia

Příspěvek od Eisy » 04 říj 2017, 23:18

A nespusta ju este aj automaticke odvlhcenie?
Samozrejme zasa bez zasvietenia.
Ja mam predface a po nastartovani nesvieti ale mam to v tom config teda nastaveniach nastavene na "posledne"
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4

Odpovědět