Prodej přes autobazar či sám

Odpovědět
Jan123

Prodej přes autobazar či sám

Příspěvek od Jan123 » 16 bře 2017, 09:36

Chtěl jsem se zeptat na vaše zkušenosti s prodejem auta. Přemýšlím, zda ho mám prodávat přes bazar nebo to zkusit sám přes net. Četl jsem o tom jeden článek na http://kralmotoru.cz/media/jak-prodat-auto , kde píšou, že nejlepší možností je prodat auto autobazaru za hotové, že je to nejbezpečnější a nepohodlnější způsob, to si říkám, že asi ano, ale moc peněz od nich nejspíš nedostanu. Rád bych ho zkusil udat na netu, jenže se zase bojím, abych někomu na něco nenaletěl. Stojí riziko za ty peníze nebo to mám radši dát autobazaru?

Reklama

Dark69

Re: Prodej přes autobazar či sám

Příspěvek od Dark69 » 16 bře 2017, 11:42

Ake riziko? Jedine riziko je ho dat do bazaru kde ti zoberu aj trenky!
O financnej odmene ani nevravim....
Daj ho na net a predaj sam, ak sa nenajde dlho ziadny kupec zniz cenu alebo ak ti treba surne prachy tak ho daj do bazara za almuznu...
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013

R@dek

Příspěvek od R@dek » 16 bře 2017, 14:24

Mám zkušenost s prodejem celkem několika aut 3 x moje , 2 x mého táty.

moje:
1. přes místní bazar, dal jsem cenu za kolik jej chci prodat, oni si dali 3% navíc a jelikož jsem dal asi dobrou cenu auto bylo do 2 týdnů prodané a peníze z bazaru jsem měl v den prodeje. To znamená byl to zprostředkovaný prodej, nikoli, že bych prodal auto bazaru.
2. přes inzerát na přímo, v pohodě, kupec se ozval, auto obhlídl, domluvili jsme podrobnosti, smlouva, přepis a hotovo. Určitě malinko více papírování než první prodej přes bazar
3. auto jsem nechal na protiúčet v autosalonu OPEL, dali mi dobrou cenu, kterou jsem měl i na inzerátech na přímo, takže cena kupodivu Ok, no prodali mi nové a na něm vydělali dost. Nejméně starostí, OPEL autosalon vše vyřídil za mě, já jen podepsal smlouvy. Rychlé, korektní.

Takže za mě bych se nebál žádné varianty.
Opel Astra J 1,4 turbo 103kW/140k notchback-SEDAN - drive - 2015

kroup

Příspěvek od kroup » 16 bře 2017, 16:34

Přidám zkušenost z prodeje auta. Jeden majitel bazaru se mnou řešil výkup a na rovinu mi řekl, že je to škoda abych dal auto do výkupu. Totiž bez ohledu na cenu auta bazar chce mít zisk na jednom autě 20 tisíc. Prodáváš li auto s cenou 50 tis, dostaneš 30. Jestli ti to za to pohodlí stojí, to si musíš zodpovědět sám. Já jsem prodal sám přes inzerát a bez problémů. Zmínil bych jen dvě nevýhody:
  • Dočkat se kupce můžou být nervy na pěkných pár týdnů.
  • Je třeba vytrvale odmítat sposty hovorů z bazarů, co tě budou lákat, ať jim to přijedeš ukázat. Do telefonu jsou ohcotní říct naprosto cokoliv, jen aby tě dostali do bazaru k výkupu.
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003

Odpovědět