Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde
Re: Divna fixacia volantu v priamom smere pri jazde
Mám cca 5000km na Astra ST 1.4T/103kW a ve střední poloze volantu to už po krátké jízdě přímo jakoby lehounce přimrzne. Není to fatální ani jsem nezaznamenal potřebu hodně velké síly na pohyb, ale u předchozích Aster (H-1.9CDTI, G-2.0 DT) jsem nic takového nezaznamenal. Vypadá to jako vlastnost posilovače řízení. Podle některých článků v AUTO7 toto bývá problémem i u mnoha jiných značek.
- Reklama
No tak já jsem např. před týdnem přezul na zimní a začal jsem pociťovat stejné příznaky - lehká fixace v přímým směru, hlavně v nízkých rychlostech - 30-50km/h. Zítra zkontroluju tlaky v pneu, zdá se mi to nějaký měkký ....
Jinak mám najeto cca 11t. km, ST 2.0, letní 18", nikdy jsem si žádný fixace nevšiml, teď mám 16" zimní, trochu užší a jak říkám, lehká fixace tam je, takže bych to tipnul na kola,
ALE !!
těsně před přezutím mi v servisu přehráli SW - měl jsem nějakej ťukanec s jiným autem a bylo to týden v servisu..
takže čím to je budu vědět až na jaře, až tam dám zpět letňáky...
Jinak mám najeto cca 11t. km, ST 2.0, letní 18", nikdy jsem si žádný fixace nevšiml, teď mám 16" zimní, trochu užší a jak říkám, lehká fixace tam je, takže bych to tipnul na kola,
ALE !!
těsně před přezutím mi v servisu přehráli SW - měl jsem nějakej ťukanec s jiným autem a bylo to týden v servisu..
takže čím to je budu vědět až na jaře, až tam dám zpět letňáky...
Předpokládám, že se tento problém vztahuje jen na elektrické a elektrohydraulické posilovače. OPC má klasický hydraulický a nic takového se neděje.
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
ak je to ta fixacia, prejde ti to kilometrami takých 15-20tis to trvalo u mna
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
nazdar, nevratilo sa to niekomu ako zacala "zima"?
mam pocit, ze to tuhne podla toho aka je vonku zima... som zvedavy ked udru poriadne mrazy
skusal som laborovat s rezimami flexridu, ale prd som zatial zistil, lebo teraz to az tak netuhne. Pocitoval podobne symptomy aj niekto bez flexridu?
mam pocit, ze to tuhne podla toho aka je vonku zima... som zvedavy ked udru poriadne mrazy
skusal som laborovat s rezimami flexridu, ale prd som zatial zistil, lebo teraz to az tak netuhne. Pocitoval podobne symptomy aj niekto bez flexridu?
ex1.4T
nevratilo. a nemam flex.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
Tak pánové,
fixaci volantu jsem řešil asi půl roku a zjistil jsem, že záleží na těchto tří věcech:
1. jak jsou nafouknuté gumy - např. já mám zimáky R16 / 255 / 60 nafouknuté na 2,8, tedy asi o 0,1 baru nad ECO - fixace se poníží
2. jak jsou nové gumy, nebo jak je vysoký vzorek - fixace je pak zřetelnější (lamely se zavírají ?)
3. jak je venku teplo - fixace nebyla vůbec např. ráno při cestě do práce - teplota max. do 5 °C, odpoledne z práce domů - bylo tepleji, byla fixace
Takže toť moje zkušenost
PS: mám Flexride a nastavení nemá vliv
fixaci volantu jsem řešil asi půl roku a zjistil jsem, že záleží na těchto tří věcech:
1. jak jsou nafouknuté gumy - např. já mám zimáky R16 / 255 / 60 nafouknuté na 2,8, tedy asi o 0,1 baru nad ECO - fixace se poníží
2. jak jsou nové gumy, nebo jak je vysoký vzorek - fixace je pak zřetelnější (lamely se zavírají ?)
3. jak je venku teplo - fixace nebyla vůbec např. ráno při cestě do práce - teplota max. do 5 °C, odpoledne z práce domů - bylo tepleji, byla fixace
Takže toť moje zkušenost
PS: mám Flexride a nastavení nemá vliv
Vie niekto co tu fixaciu sposobuje ?
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
Ahoj,
ted jsem mel 14dni pujcenou Insignii (najeto 20 450) a je to to same. Fixace v primem smeru, ktera se musela prekonavat. Vadilo mi to na dalnici kdyz mirne korigujete smer, je to neprijemne.
T
ted jsem mel 14dni pujcenou Insignii (najeto 20 450) a je to to same. Fixace v primem smeru, ktera se musela prekonavat. Vadilo mi to na dalnici kdyz mirne korigujete smer, je to neprijemne.
T
Musim si dat nato pozor, bo sa mi nezda zeby som take nieco citil na Astre. Aj ked zasa GTC-ka ma iny podvozok. Na Insignii mam nabehane cez 37000 a tam nemam vobec pocit zeby to fixovalo.
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4