Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
Re: Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
Mne regeneracia začne najskor az ked mam cca 70 stupňov najmenej v motore za studena nikdy nie,neviem ako to je na modelovej rade 2014 ale nemyslim si ze by to maskovali to by bolo.na skodu, mne ked mam zaradene a pustim plyn ostane pri vypalovani na 2 l/h spotreba aktuálna
- Reklama
cez zimu som postrehoval vypalovanie asi raz pri medzimeste ...
inak som spokojny ... spotreba ide postupne dolu teraz priemer na nadrz 5,7 palubny a 5,8 podla natankovania do plnej ...
len osobne sa mi zda ze tych 121kw mi nepride ako 121kw ako v inych autach...
octavka so 110kw mi pride pocitovo zivsia aj ked na dialnici nema sancu...
inak som spokojny ... spotreba ide postupne dolu teraz priemer na nadrz 5,7 palubny a 5,8 podla natankovania do plnej ...
len osobne sa mi zda ze tych 121kw mi nepride ako 121kw ako v inych autach...
octavka so 110kw mi pride pocitovo zivsia aj ked na dialnici nema sancu...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
mne teraz regeneruje cca kazdych 600 KM a spotreba podla pC 5,1 real tak 6
inak spokojnosť zo všetkym okrem zblnkotania plnej nadrze
inak spokojnosť zo všetkym okrem zblnkotania plnej nadrze
nejaky velky rozdiel mas BC oproti tankopvaniu , si si isty ,,, ?
skusal si na tej istej cerpacke a stojane ?
skusal si na tej istej cerpacke a stojane ?
O liter mam rozdiel uz som tankoval vselikde a vzdy mam tak uz som nadaval viackrát zevraj je to v norme
Ja som mal do 5tis km. odchylku 0,1l. Co je nic, kedze to spravi aj vypocet a to, ze ak aj dotankujem do plna, moze auto pri dalsej benzinke byt viacej naklonene a tak. Potom zacala spotreba klesat. Ale len podla BC a po case odchylka bola uz 0,7l. Pri navsteve opla som im to vravel a prehrali soft. Nasledne to slo od znova. Odchylka 0,1l. Po 5tis km zase zacala klesat podla BC. V reale ani nie. No tentokrat sa to ustalilo na odchylke 0,4l. Samozrejme k lepsiemu podla BC. A zatial sa to uz nemeni. Takze neviem ako to je u vas ostatnych, hlavne po 5tis km a viacej, ale mne to vychadza tak, ze ta odchylka tam asi casom bude. Jedine ak doladia ten soft. Teda ak to zlepsovanie spotreby podla BC nie je sucastou programu na oko pre tych, co si neprerataju realnu
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
v tomto si musim zaklopat. Priemernu spotrebu pocitam podla dotankovania, vychadza mi cca 5,6-5,7 a pocitac napodiv ukazuje velmi presne. Cca o 0,1 viac ako moje pocitanie. Mam to tak od zaciatku, teraz mam cca 26tis. km a stale je to relativne presne (0,1-0,2 odchylka). Jazdim vsak prevazne dialnicu. Vypozoroval som, ze ked natankujem a spravim prvych 50 - 100 km v meste tak spotrebu pri dalsom dotankovani ukazuje cca o 0,5-0,8l viac ako po prepocitani.
Astra J ST, mahagon, model 2013, Cosmo, 2.0 cdti (121kw)
Já mám dle PC tak 6,5 a reálně 7,5. Najeto 55000. Počítám si každé tankování.
Hopl Astra ST 1,7 TDCI + Škoda fabia I 1,4 TDi
Škoda Octavia I 1.9 TDi
Škoda fabia I 1,4 MPi
Škoda felicia kombi 1.3 MPi
Škoda felicia 1.3 MPi
Škoda 105
Škoda 120
Škoda Octavia I 1.9 TDi
Škoda fabia I 1,4 MPi
Škoda felicia kombi 1.3 MPi
Škoda felicia 1.3 MPi
Škoda 105
Škoda 120
ale treba pocitat na tej istej cerpacke a ten isty stojan ...
Xavier - jasne ze ked tankujes na inej budes mat inac vypnutu pistol to moze byt aj 2 litre na plnej nadrzi...
ja som to teraz kvoli presnosti meral naliatim nafty zarovno hrdla teda aby som videl hladinu takze viem ze som oba razy natankoval presne resp 0,01 litra max rozdiel
takto to odskusajte ...
Xavier - jasne ze ked tankujes na inej budes mat inac vypnutu pistol to moze byt aj 2 litre na plnej nadrzi...
ja som to teraz kvoli presnosti meral naliatim nafty zarovno hrdla teda aby som videl hladinu takze viem ze som oba razy natankoval presne resp 0,01 litra max rozdiel
takto to odskusajte ...
Tankujem zvycajne na tej istej a ten isty stojan. odchylka je proste fixne 0,4l. To ze tankujes na inej ak tankujes po prve cvaknutie pistole a je dobre zalozena, tak to spravi 0,1-0,2l. zase je tam kvazi rovinka, takze to spravi len tu malu odchylku.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019