Astra hlasenie otvoreneho kufra
Astra hlasenie otvoreneho kufra
Zdravim,chcel by som sa spytat ma niekto niekto skusenost Astra J 2012 hatchback mi zacala vyhadzovat na pristojovke hlasku o otvorenom kufri.Niekedy hned po nastartovani,niekedy do zakruty,pri nadskoceni a niekedy len tak na rovine.Ako resetnut to ide chvilu je klud,po chvili to zas zapipa a tak..Druha vec je co som si vsimol ze mi prestane ist ostrekovac a stierac zadneho okna.Vypnem motor zabuchnem kufor nanovo nastartujem kufor nic nehlasi,stierac stiera vsetko ide rozbehnem po chvilke mi to zahlasi zas otvoreny kufor a uz nejde ani stierac+ostrekovac.Da sa s ty nieco len tak podomacky vyhutat alebo sa bude musiet ist do servisu a vymenit tam cely zamok kufra?Ako kufor zavrety je,drzi,ide otvorit vsetko v pohode funguje tak jak ma len ta signalizacia+ten stierac a ostrekovac ma dost irituje ze skrz to nejde potom hlavne teraz na zimu...Je tam nejaky senzor alebo je nieco posahane v mechanike zamku,alebo tam pohladat niekde uvolneny konektor?Zoznam poistiek som pozeral ale nenasiel som ziadnu co by suvisela zo zamkom kufra.Ma niekto podobnu skusenost?Dakujem.
Opel Astra J 1.6 hatchback 2012
- Reklama
Re: Astra hlasenie otvoreneho kufra
Ja mám sedan, no ja by som hľadal príčinu buď:
- v nalomení elektrických vodičov idúcich do zadných dverí (v mieste prechodu do 5.dverí)
- v uvoľnenom konektore káblového zväzku zadných dverí
pretože, keby to bolo len hlásenie o otvorení 5.dverí, tak by som typoval na nejaký (mikro) spínač na zámku zadných dverí, ale pokiaľ je problém aj so stieračom, tak bude pravdepodobne problém v káblovom zväzku (nalomené vodiče v mieste prechodu do 5.dverí), popr. v spojení napájacích konektorov - a nadôvažok sa to prejaví až pri nejakom otrase po pohnutí sa s autom.
Problém s ukostrovacím vodičom nepredpokladám.
- v nalomení elektrických vodičov idúcich do zadných dverí (v mieste prechodu do 5.dverí)
- v uvoľnenom konektore káblového zväzku zadných dverí
pretože, keby to bolo len hlásenie o otvorení 5.dverí, tak by som typoval na nejaký (mikro) spínač na zámku zadných dverí, ale pokiaľ je problém aj so stieračom, tak bude pravdepodobne problém v káblovom zväzku (nalomené vodiče v mieste prechodu do 5.dverí), popr. v spojení napájacích konektorov - a nadôvažok sa to prejaví až pri nejakom otrase po pohnutí sa s autom.
Problém s ukostrovacím vodičom nepredpokladám.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Možná je to jenom ten snímač otevřených zadních dveří a softwarově ošetřeno, aby to nestíralo a neostřikovalo při otevřených 5. dvěřích
Ale, kde ten snímač hledat, to nevím.
Ale, kde ten snímač hledat, to nevím.
Dříve: Opel Astra F 1,4 16V 66kW 1997
Nyní: Opel Astra J 1,4 T 88kW 2014
Nyní: Opel Astra J 1,4 T 88kW 2014
Myslím, že spínač je v zadných výklopných dverách - treba dať dole tapacír.
Tiez predpokladam ze stierac a ostrekovac je len tak nastaveny aby nesiel ked senzor hlasi otvoreny kufor.Ten senzor sa kde nachadza vlastne? To je nejaka mechanicka cast v zamku kufra ci niekde nejaka ploska co dolieha na protikus a tym dava signal otvorenia/zatvorenia kufra? Neviem co si pod tym senzorom mam presnejsie predstavit...Skusim v prvom rade dat dole tapacir a skusim iba podotlacat kontakty ci nieje len nieco uvolnene. Ten tapacir len vypacit? Lebo nevidim tam ziadne srobiky.Nehodite niekto nejake videjko jak to dat nejak civilizovane dole?Lebo ako sa poznam to poodlamujem cele. Alebo aspon radu jak sa povie tapacir lebo netusim jak sa tomu nadava v anglictine prip. nemcine. How to remove tapacir
Tu je odkaz na jednu dobrú .ru stránku: http://www.astra-faq.ru/ týkajúcu sa opráv, údržby a rozborky Astry J
a tu odkaz na demontáž tapacíru:
http://www.astra-faq.ru/razbor/razbor-o ... ajnik.html
a tu odkaz na demontáž tapacíru:
http://www.astra-faq.ru/razbor/razbor-o ... ajnik.html
Aha super, vdaka vsetkym za rady. Skusim zhodit dole ten tapacir a podotlacat kontakty ci tam nieco nemam len uvolnene a ked nie tak necham to pozriet v servise ci je problem v elektrike alebo v mechanike zamku.