Pri používaní VIF žiadný citeľný rozdiel nepocítiš (krátkodobo), ani na spotrebe (možno 2-3 dcl/100km), ani na zrýchlení, možno časom na chode a opotrebovanosti motora - VIF zvyšuje tzv. kĺznosť benzínu a z dlhodobého hľadiska eliminuje karbónové usadeniny v motore napr. na ventiloch, v spaľovacom priestore valcov, znížuje opotrebenie,.... .Xavier píše:ja tankujem shell a vifko som jeden cas tiez daval..rozdiel ziaden...inak na predoslej astre som mal 100tis k a iba jednu pixlu vifka na vyskusanie, este ked auto malo 30tis. rozdiel ziaden nebol.
Ja ho už používam v druhom aute a na starom aute po 150 000 km je to poznať, či na kultivovanosti chodu motora, na spotrebe oleja (koľko nalejem - toľko potom vypustím) ako aj na "vnútornej" čistote motora a s tým spojené opotrebenie, kompresia, ...atď.
Ja mám benzín, no pri tempomate mi spotreba skáče tiež +- 1,5 l - je to normálne.raduz61 píše: a spotreba vam nekolise? mne vcera cestou po dialnici rych.130km/h na tempomate skakali otacky od 4,1-6,5 L. robi to aj vam?