Podsvietenie pristrojovky a displeja

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
mrbicykel

Podsvietenie pristrojovky a displeja

Příspěvek od mrbicykel » 13 pro 2011, 11:28

Dobry den,
z manualu som vycital, ze intenzita podsvietenia pri type kde je senzor "tmy" sa da nastavovat len ked je zdetegovana tma.
Teda ked je vonku dost svetla "den" tak sa bohuzial intenzita podsvietenia neda nastavovat.
Tiez som na nete nasiel , ze niekde v menu ma byt moznost "SPORT" a tam sa to nejak da. Mne sa vsak zda , ze menu "SPORT" nemam lebo nemam verziu soprt.
http://www.opel.sk/content/dam/Opel/Eur ... ar11.0.pdf
O co mi ide?

Vadi mi velmi velka intenzita podsvietenia pocas dna. Cely ten display nad stredovou konzolou ale aj ostatne casti uplne ziaria na cerveno.

Neda sa ta defaultna intenziata nejak aspon mierne eliminovat?

Dakujem

Reklama

donotit

Re: Podsvietenie pristrojovky a displeja

Příspěvek od donotit » 14 pro 2011, 16:31

Já teda mám vedle nastavování výšky světel další kolečko, kde se intenzita nastavovat dá. I během dne.

mrbicykel

Příspěvek od mrbicykel » 15 pro 2011, 08:38

Dobry den,
samozrejme aj ja to tam mam. Ste si isty, ze vam to pocas dna ide ? Lepsie povedane ked senzor neteteguje tmu? V tychto zimnych casoch mi to casto vyhodnocuje aj cez den , ze je nedostatok svetla a samozrejme ak to nastane tak aj ja si mozem regulovat intenzitu. Ked je vsak dostatok svetla podsvietenie sa zapne naplno a tym koleckom neurobim nic.

Vlastne mi to potvrdil aj technik opla (MAH Bratislava). On to tiez skusal vzdy len vo vnutri a koli mne vytiahol auto (nejake ich predvadzacie) pred predajnu a potvrdil, ze je to tak ako hovorim. Prislubil mi , ze sa bude informovat ci nie je na toto nejaky sposob ako to prestavit a nasledne mi da vediet.

Dik.

Pafka_024

Příspěvek od Pafka_024 » 15 pro 2011, 10:08

Tak tohle by me take zajimalo. U me se podsvetleni chova stejne jako u mrbicykela. Je fakt, ze intenzita osvetleni "mimo tmu" je docela velka.
Pokud by to v servise nejak vyresili, dej prosim vedet. Diky.
Astra J 1.4T | 103kW | Enjoy | Edice 20 let

mrbicykel

Příspěvek od mrbicykel » 26 dub 2012, 11:04

Este by som sa rad opytal ci sa neda zmenit farba podsvietenia. V manuale je to myslim popisane ale pre verziu kde sa da menit sport/tour mod jazdy.
Evidentne je to asi vec SW. Vraj tieto polozky sa daju nejak nastavovat cez "hiden" menu.
Dik.

Bobila

Příspěvek od Bobila » 26 dub 2012, 11:34

To mrbicykel : Ako vravis presne - ja mam AFL-xenony a tiez iba za tmy sa da intenzita regulovat

mrbicykel

Příspěvek od mrbicykel » 26 dub 2012, 12:43

to:Bobila - ano to som popisoval vyssie. (Aj ta najnizsia fabia ma intenzitu displaya regulovanu automaticky podla intenzity svetla - a hlavne plynule. Nie takto blbo skokovo v dvoch urovniach)

A co ta farba? Neda sa to nejak zmanit na nejaku bielu? Ta cervena mi pride skor ako vystrazna.

Dik

Palic

Příspěvek od Palic » 27 dub 2012, 22:28

2mrbicykel: mam xenony a behem dne kdyz je dostatek svetla mi take sviti naplno podsviceni displeju.... jinak podsviceni displeju je jen cervene, to co myslis ty je jen pro podsviceni tachometru a otackomeru v pripade ze mas flexride (pri rezimu sport sviti tachometr a otackomer cervene, jinak sviti bile jako bez flexride)

jinak bych rekl ze pristroje sviti naplno pri dostatecnem osvetleni vsem co maji automaticke rozsveceni svetel (automaticke zapnuti svetel v tunelu atd.)

Odpovědět