Rozsvietenie kontrolky airbagu
Priatelia, mám na vás jednu "zvláštnu" otázku:
- rozsvietila sa mi kontrolka airbagu, zároveň mi vypíše na palubnom PC "Airbag servis" a po cca 5 sekundách kontrolka aj hláška zhasne (stalo sa to už 4-krát) - no to by ani nebolo také zvláštne, ale zaujímavé na tom je to, že stáva sa to vždy len na tom istom mieste a to keď prechádzam pri zapnutých (pracujúcich-otáčajúcich sa) vojenských radiolokátoroch (prehľadové radiolokátory pre východnu hranicu) - nikde inde.
A teraz tá otázka: môže to signalizovať najakú poruchu alebo to môže byť len "falošná" hláška súvisiaca s činnosťou radiolokátorov - vplyv elektromagnetického vlnenia?
(V servise na diagnostiku som zatiaľ nebol, no pretože auto je v záruke, tak v najbližšej dobe asi navštívim servis.)
- rozsvietila sa mi kontrolka airbagu, zároveň mi vypíše na palubnom PC "Airbag servis" a po cca 5 sekundách kontrolka aj hláška zhasne (stalo sa to už 4-krát) - no to by ani nebolo také zvláštne, ale zaujímavé na tom je to, že stáva sa to vždy len na tom istom mieste a to keď prechádzam pri zapnutých (pracujúcich-otáčajúcich sa) vojenských radiolokátoroch (prehľadové radiolokátory pre východnu hranicu) - nikde inde.
A teraz tá otázka: môže to signalizovať najakú poruchu alebo to môže byť len "falošná" hláška súvisiaca s činnosťou radiolokátorov - vplyv elektromagnetického vlnenia?
(V servise na diagnostiku som zatiaľ nebol, no pretože auto je v záruke, tak v najbližšej dobe asi navštívim servis.)
Naposledy upravil(a) jack dne 11 úno 2015, 11:26, celkem upraveno 1 x.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
Ked si v zaruke chod do servisu. A nic im o radiolokatoroch nevrav aby hladali oni pricinu. Bo hned povedia ze to je kvoli tomu a ani nebudu riesit. Nevravim ze to kvoli tomu nemoze byt, neviem nevyznam sa, ake nech oni hladaju a riesia.
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Re: Rozsvietenie kontrolky airbagu
Nazdar pani. Mam problem ako v prvom príspevku, ale bez radarov...
Bol som na diagnostike a píse chybu B0012 prilis velky odpor na airbagu vodica.
OPRAVAR: Ze je tam nejaky "slimak"-prevodník na ktorom sa vyderie spoj a potom to robí v niektorých polohach volantu- vypisuje hasku SERVIS AIRBAG
Mali toho vela, tak mi to len diagnostikovali narýchlo,nevedeli zatial spravit rozpočet opravy.
Hovorili, že je otazne či sa budu muset meniť aj pačky pod volantom, že na novších to byva spojene.
Otazka: Prosím mate s týmto skusenosť, prípadne co cca by vyšla oprava?
Na dia som bol u autoeletrikara, do servisu opel to mam dalej, tam by asi vedeli...
Dakujem pekne za odpoved.
Bol som na diagnostike a píse chybu B0012 prilis velky odpor na airbagu vodica.
OPRAVAR: Ze je tam nejaky "slimak"-prevodník na ktorom sa vyderie spoj a potom to robí v niektorých polohach volantu- vypisuje hasku SERVIS AIRBAG
Mali toho vela, tak mi to len diagnostikovali narýchlo,nevedeli zatial spravit rozpočet opravy.
Hovorili, že je otazne či sa budu muset meniť aj pačky pod volantom, že na novších to byva spojene.
Otazka: Prosím mate s týmto skusenosť, prípadne co cca by vyšla oprava?
Na dia som bol u autoeletrikara, do servisu opel to mam dalej, tam by asi vedeli...
Dakujem pekne za odpoved.
ASTRA J ST,Enjoy, 1.6, 85kW, A16XER 06/2012
Pani tak chyba je identifikovaná- vadný prevodník airbagu na volante- cena 110€. Naštastie to nie je aj s páčkami.
- preston1793
ahojte, mam podobny problem ako jack v prvom prispevku, resp. neviem ci je to vobec problem, airbag sa mi rozsvieti vzdy len na jednom useku (konkretne medzi obcou zemplinska siroka a michalovce kde sa nachadza radar na lietadla ci co to tam je) kontrolka airbagu zasvieti presne vtedy ked sa jeden z radarov natoci na auto ked pri nom prechadzam, asi po 10 sekundach zhasne. Chyba v RJ nie je nahrana ziadna. Jedine co ma napada ze mi v servise nahravali nejake upgrady RJ a naposledy ked som spominanym usekom prechadzal mi to uz nesvietilo. Tak mozno sa to vyriesilo.
Astra 2014, 1.4 NET LPG Cosmo
No bratm, môžeš trikrát hádať, že kde asi sa to rozsvieti mne!
Presne tam kde aj tebe sa rozsvecovala aj mne, len v poslednej dobe (asi 2 mesiace) to prestalo, no "na vine" bude asi prerastená kukurica, ktorá to "trochu filtruje".
Presne tam kde aj tebe sa rozsvecovala aj mne, len v poslednej dobe (asi 2 mesiace) to prestalo, no "na vine" bude asi prerastená kukurica, ktorá to "trochu filtruje".
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- preston1793
ej veru pravdu mozes mat, kukurica ma nenapadla, skusim spomalit v sobotu ked tadial pojdem ci to znova nevyskoci, kazdopadne je to haluz, nikde inde mi to nerobi
Astra 2014, 1.4 NET LPG Cosmo
Nazdar, hned po nastartovani sa mi na 5-10sekund rozsvieti chyba airbagu,sama zhasne. Robi to najma ked je chladnejsie, pod 8C, ked je teplejsie,nad 10C,tak to neurobi ani rano po noci ako auto stalo vonku.
Cim to moze byt? baterka?
Dakujem za radu.
Cim to moze byt? baterka?
Dakujem za radu.
Po nastartovani uz ide alternator, takze baterka to nebude. Je treba zistit cez diagnostiku, ktory airbag to je a potom skontrolovat kable/konektor. Casto to robi ten v sedackach, ked konektor pod sedackou je uvolneny.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Ten konektor pod sedackou je pristupny,dokazem sa k nemu dostat a skontrolovat to?