Tento rok ďalšia závada, pri 133 244 km pri výmene oleja som zistil olej vo vode. Najskôr som mal podozrenie na hlavu, alebo tesnenie hlavy. Ale podľa info z netu bolo viac ako pravdepodobné že problém bude v tesnení chladiča oleja. Problém je, že okrem samotného tesnenia chladiča sa musia vymeniť aj ostatné tesnenia len kvôli rozoberačkám aby bolo možné demontovať výmenník.
Podľa info z netu, je len otázkou času, kedy dôjde k únave tesnení, väčšinou to býva okolo 6 roku a určite tomu dopomohla aj minuloročná zima. Trpia tým všetky značky a modely ktoré majú tento typ výmenníka (Fiat, Alfa, Opel, Chevrolet ....).
Výmenník oleja je naskrutkovaný na zadnej časti telesa olejového filtra. Výmenník oleja po zhodení výfukových zvodov:
Teleso filtra na ktorom je naskrutkovaný výmenník. V hornej časti prúdi olej, v spodnej voda. V strede zmiešaná emulzia.
Samotný výmenník tepla:
Očistené od oleja a emulzie:
Očistený aj blok motora. Odchádzajúce tesnenia sa prejavujú aj otečením bloku motora chladiacou kvapalinou, alebo olejom.
Pretesnil som aj ventilové víko. Tesnenie Erling začalo sliziť po cca 5 000 km. Teraz som skúsil Reinz, tak uvidím či bude lepšie.
Astra J Sport, hatchback, A16XER + LPG, 85 kW
Re: Astra J Sport, hatchback, A16XER + LPG, 85 kW
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
- Reklama
Ano to su tie ich drahe tesnenia, ktore nic nevydrzia. Tiez mi to zacina prepustat olej, zatial iba z vonkajsej strany, ale ked necham olej 3mm pod minimom, tak je to zatial ok. Ty mas vyhodu, ze nemusis demontovat turbo a jeho trupky mazania, takze trochu menej prace, ale i tak, je to dost zle pristupne. Zaujimalo by ma, preco je ten "chladic" tak blizko motora a vyfuku. Aby sa rychlejsie ohrial olej? Lenze potom sa prilis zohrieva pri rychlej jazde?
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu skvěle odvedena práce.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory