zvlastny zvuk po nastartovani studeneho motora 1,7cdti 81kw
zvlastny zvuk po nastartovani studeneho motora 1,7cdti 81kw
Ahojte pri nastartovani ked je motor studeny mi od motora vychadza strasne divny zvuk neviem ho ani identifikovat nieco ako ked taha vzduch cez roztrhanu hadicu ale ten zvuk sa stupnuje ako pridavam plyn ako keby to slo od turba ale zahada je ze to vzdy trva cca 20 az 30 sekund a roby to len ked je vonku teplota po 10 stupnov vsetky hadice som skontroloval ale nic som nenasiel dokonca ani v opli nevedeli co to je nakoniec mi povedali ze mam zli egr ventil ale nevypisuje mi ziadnu chybu tak nieviem ci to bude ono tak vas prosim o radu .Dakujem
- Reklama
Re: zvlastny zvuk po nastartovani studeneho motora 1,7cdti 8
a roni ti to pri kazdom starte? ci pri prvom starte rano za studeneho motora po dlhsom stati?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Vzdy iba pri dlksom stasti ked je motor uplne studeny a cca od 10 stupnov dole a cim vedsia zima tym intenzivnejsi je ten zvuk dnes rano bolo -5 a vydavalo to silne pazvuky az som sa bal pohnut tak som ho nechal trocha rozklepat a bolo ticho
podla mna su to potom hydrodvihatka. neudrzia ti olej a pri dlhsom stati, padne olej a klepu ventily na zaciatku, kym ich nezacne dostatocne mazat. je to ako ked ti rezonuje plech na podvozku. robi to zial uz aj mne. objavilo sa to minulu zimu a aditivum to vlani vyriesilo. tuto uz nie. no nie je to tak vyrazne, ale zato kazde rano to pocujem pryvch 200-300m, ak nejdem s plynovym pedalom uplne jemne hladiac ho len, ci auto nie je nastartovane aspon 3-4minuty kym ho pripravim na cestu. ale kedze mam clonu na okne je u mna do minuty pripraveny.
ak je to len na zaciatku jazdy, prvych par sto metrov je to "ok". no ak uz ventily budu klepat aj pocas jazdy treba dat vymenit hydrodvihatka. mne to robi len rano, alebo ak ja neberiem na obed auto a je velka zima, tak pri odchode z prace tak jemne to pocujem.
ak je to len na zaciatku jazdy, prvych par sto metrov je to "ok". no ak uz ventily budu klepat aj pocas jazdy treba dat vymenit hydrodvihatka. mne to robi len rano, alebo ak ja neberiem na obed auto a je velka zima, tak pri odchode z prace tak jemne to pocujem.
No mozne to je zo to bude ono da sa to nieako zistit ci su to ozaj tie hydrozdvihatka??? len to mi je divne ze preco iba ked je chladne pocasie olej stecie aj v lete a este skor ako v zime a v lete s tym nemam problem
https://www.youtube.com/watch?v=BkfgYQkvAxU od 25 sekundy je to nieco taketo ale mne to robi vkuse cca 20-30sek ked je motor studeny a auto stoji viac ako 12-13 hod a je zima
JA TAM OD 25S POCUJEM AKURAT NIECO SUCHOTAJUCE, ALE NIE KLEPAJUCE. AK SU TO HYDRODVIHATKA, TAK TI BUDE KLEPAT, AKO REZONUJUCI PLECH PRI STUDENYCH ROZJAZDOCH. MNE TO ZACNE PRI OTACKACH OKOLO 1500 KED ZACNE TLACIT I TURBO. NA VOLNOBEHU BEZ PRIDANIA PLYNU TO VOBEC NEPOCUT. TOTO CO JE NA YOUTUBE JE PODLA MNA NIECO INE, NIECO AKO KEBY SA TRELO, DRHLO, LEBO MI TO PRIDE V ROVNAKYCH INTERVALOCH
Toto sa mi zdá podobný zvuk aj keď trochu slabší a zrejme ide o regulátor(snímač) tlaku paliva https://www.youtube.com/watch?v=0lqep0UsZ-k
Opel astra ST 103kw LPG
ja som netvrdil ze mi to klepe ale nasiel som presne ten isty zvuk akurat ze na tom videu pridava plyn a mne to robi na volnobehu poradte mi co to je uz som s toho zufaly https://www.youtube.com/watch?v=NBseVAhfx5w DAKUJEM