Jaký motor pro Astra Sports Tourer?
Re: Jaký motor pro Astra Sports Tourer?
Isto nie. To s turbom nesúvisí, ale s konštrukciou motora.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
Jsem zvědav jak se rozhodneš.
Trochu vsázím na kartu, že když máš diesel, co měl stejně žřát méně, a máš nové auto, včetně full zaruky za těch 11 300 - tak by jsi to neměl vůbec řešit - jako nějaké opravy. a pak hupkat do L ka... nebo co nám přichystají,
Trochu vsázím na kartu, že když máš diesel, co měl stejně žřát méně, a máš nové auto, včetně full zaruky za těch 11 300 - tak by jsi to neměl vůbec řešit - jako nějaké opravy. a pak hupkat do L ka... nebo co nám přichystají,
Turbo je samozřejmě kurvítko navíc, to je neokecatelné.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
Opel Corsa D 1,4 16V,
mam Astru 1.4 LPG od XI/2014, teraz som na 33tis. jediny problem bol minule leto, drobna netesnost v chladiacom systeme, prejavila sa pri ceste do HR, stupal budik teploty v zatazovych situaciach, inak nic. spravili to na reklamaciu bez najmensich problemov.Ivo píše:díky moc za všechny rady. Není problém s tím delším zahříváním i u benzínů, když jsou s turbem? A neprodražuje to turbo údržbu na úroveň dieselů? Podle fyzikálních pouček bych to čekal, ale praxe může být úplně jiná a praktické zkušenosti nemám.
s turbom treba vediet narabat pri nespravnom zaobchadzani sa urcite bude opotrebovavat (na dialnici zastavis zo 150kmh na 0 behom 30s a nenechas ho vydychat, a pod..) na druhu stranu dodava tomu motoru takmer dieslovy chod, plny krutak od 1500ot/min a na taku malu kubaturu je to super. motor si ponechava narast vykonu okolo 3000-4000tis, co sa hodi pri predbiehani, ale nad 4000 v podstate motor trpi, v lete pri 6000 vypina LPG tepelna poistka... sedi mi vyborne, ale kamaratova 1.5 tdci focus combi kruti lepsie, o tom neni ziadna, tam citim zaber aj pri 120 na 6. kvalte..
spotrebu si meriam od zaciatku kontinualne podla stavu nadrze, cize priemer na 33 000 km: chod na LPG mam 5,50€ / 100km (8,7L), chod na BA95 mam 8,80€ /100km (7,0L) a pri chode na plyn mi cucne na 100km za 1,70€ benzinu (1,4L) (studene starty a nadrz LPG vzdy miniem do prazdna a dam par km benzin.) Ja som jedine prekvapeny ze ta uspora nie je taka ako som cakal, v podstate na 100km usetrim 1,50€ - 1,60€, samozrejme nie je tam zaratane to, ze na LPG jazdim velmi divoko a na BA95 velmi setrne, ale ta uspora mi pripada tak mala, a tankovat treba tak casto a je dlhsie tankovat LPG ako benzin, ze keby som sa rozhodoval teraz, kupim si K sport tourer s 1,4 benzinom, auto ma o dvoch robotnikov menej a je mi sveta zit.. v podstate ak auto najazdi 200 000 o com teda pochybujem, podla mna to po 150 000 uz klakne, ale ak by dalo 200 tak uspora z LPG bude maximalne 3000€, za to som mohol mat mozno radsej flexi podvozok a 1.6sidi.. ale uz je to tam.
MEGANE I 1,6i 05-07
ALTEA 1,6 MPI 07-13
IGNIS 1,3 VVT LPG 1/13-10/14
ASTRA J TS A14NET LPG 10/14
ALTEA 1,6 MPI 07-13
Výše uvedené považuji za velmi reálné hodnocení. Já měl již motorizaci s LPG objednanou, ale dnes jsem velmi rád, že jsem od původního záměru odstoupil. Navíc když si přečteš možné problémy se vstřiky u LPG, tak si myslím, že to není žádné terno. Ostatně vyčíslená úspora hovoří za vše.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Ak jazdis iba LPG tak nevies realnu benzinovu spotrebu voci ktorej ratas tu usporu !!
1)
Na predoslom "gecku" som dosiahol benzinovu spotrebu 6.3L/100km.
Po prerabke na LPG som uz netankoval do plna a tak som mohol merat iba LPG spotrebu ktora vysla na 7.3L/100km.
Investicia do LPG bola 1060euro co sa mi vratilo po cca 24000km, povodne som ratal 20000km.
Spotrebu som poctivo ratal pocas celeho pouzivania gecka podla blockov a km.
2)
Zafiru mam s origos LPG, ano, cena bola o 1000 euro vacsia ako bez LPG ale bral som to ako fakt, ako ked si kupis bi-xeony. Naftak stoji o cca dalsich 1000euro viac.
Zafira ma 1700kg, takze ta spotreba bude o nieco ina ako pri astre, ta ma myslim 1500kg.
Aktualny stav spotreby je:
----------------------------
celkovo najazdene km: 15032
celkovo minute na PHM (benzin aj lpg spolu): 900euro
celkovo to vychadza na 6euro/100km
------------------------------
najazdene km na LPG: 12866
minute na LPG: 663euro
vychadza to cca 5.15euro/100km
spotreba vychadza od 9.1-9.8 L/100km
Ako som napisal, kedze neviem aku spotrebu by som mal so zafirou iba na benzine tak to neviem porovnat ci sa to oplati alebo nie. Mozem len vychadzat so skusenosti z gecka, ze benzinova spotreba moze byt cca o 1L menej.
Pozerat sa na cenu / 100km je tiez trosku milne lebo cena LPG ma vacsi rozptyl ako benzin. LPG na slovnafte teraz stoji cca 0.53 az 0.58 ale inde napr. vo zvolene tankujem za 0.42.
3)
@mclean
Kedze toto origos LPG prepina v lete takmer okamzite a v zime po cca 4-5km(zalezi aka tuha je zima) tak tie km pocitam akoze idem na LPG. Samozrejme ak robis vela kratkych tras z dlhymi prestavkami tak sa to nascituje, ale moj pripad to nieje. A ked vyjazdim LPG nadrz tak tiez par km spravim na benzine. Ale to nepocitam to LPG statistiky ale do celkovej. Ano, ked uz sledujes navratnost tak sa pozeras na celkovu statistiku, v mojom pripade cca 6euro/100km.
V zafire je velka LPG nadrz, cca 65litrov. Spravim cca 700km.
Ja nikoho nechcem prehovarat. Toto je moja skusenost, takto to vnimam ja.
Co sa tyka servisu, to nevies predpokladat, tak isto ti moze odist kadeco na naftaku. Su lacnejsie opravy su drachsie.
1)
Na predoslom "gecku" som dosiahol benzinovu spotrebu 6.3L/100km.
Po prerabke na LPG som uz netankoval do plna a tak som mohol merat iba LPG spotrebu ktora vysla na 7.3L/100km.
Investicia do LPG bola 1060euro co sa mi vratilo po cca 24000km, povodne som ratal 20000km.
Spotrebu som poctivo ratal pocas celeho pouzivania gecka podla blockov a km.
2)
Zafiru mam s origos LPG, ano, cena bola o 1000 euro vacsia ako bez LPG ale bral som to ako fakt, ako ked si kupis bi-xeony. Naftak stoji o cca dalsich 1000euro viac.
Zafira ma 1700kg, takze ta spotreba bude o nieco ina ako pri astre, ta ma myslim 1500kg.
Aktualny stav spotreby je:
----------------------------
celkovo najazdene km: 15032
celkovo minute na PHM (benzin aj lpg spolu): 900euro
celkovo to vychadza na 6euro/100km
najazdene km na LPG: 12866
minute na LPG: 663euro
vychadza to cca 5.15euro/100km
spotreba vychadza od 9.1-9.8 L/100km
Ako som napisal, kedze neviem aku spotrebu by som mal so zafirou iba na benzine tak to neviem porovnat ci sa to oplati alebo nie. Mozem len vychadzat so skusenosti z gecka, ze benzinova spotreba moze byt cca o 1L menej.
Pozerat sa na cenu / 100km je tiez trosku milne lebo cena LPG ma vacsi rozptyl ako benzin. LPG na slovnafte teraz stoji cca 0.53 az 0.58 ale inde napr. vo zvolene tankujem za 0.42.
3)
@mclean
Kedze toto origos LPG prepina v lete takmer okamzite a v zime po cca 4-5km(zalezi aka tuha je zima) tak tie km pocitam akoze idem na LPG. Samozrejme ak robis vela kratkych tras z dlhymi prestavkami tak sa to nascituje, ale moj pripad to nieje. A ked vyjazdim LPG nadrz tak tiez par km spravim na benzine. Ale to nepocitam to LPG statistiky ale do celkovej. Ano, ked uz sledujes navratnost tak sa pozeras na celkovu statistiku, v mojom pripade cca 6euro/100km.
Ja nikoho nechcem prehovarat. Toto je moja skusenost, takto to vnimam ja.
Co sa tyka servisu, to nevies predpokladat, tak isto ti moze odist kadeco na naftaku. Su lacnejsie opravy su drachsie.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
osobne som za cely cas tankoval 10x benzin do plna. vzdy v lete a v zime (dokopy 3x) som vyjazdil jednu benzinovu nadrz a vypocital podla najazdenych a objemu paliva, nie podla palubaku, a s tym porovnavam potom LPG prevadzku.mater píše: Ak jazdis iba LPG tak nevies realnu benzinovu spotrebu voci ktorej ratas tu usporu !!.
to mas o 10 centov lepsie ceny na plyn ako ja v TT. a som ohromeny ako lacne je LPG v CR.. preto som udaval aj spotrebu v [L], aby to bolo objektivne. medzi kamaratmi z TT sa bavime vzdy v prepocte na [€/100km], tak som tak nauceny. kazdopadne ci to je L/100km alebo €/100km, islo mi o porovnanie LPG/BA95 prevadzky versus cisto BA95..mater píše: Pozerat sa na cenu / 100km je tiez trosku milne lebo cena LPG ma vacsi rozptyl ako benzin. LPG na slovnafte teraz stoji cca 0.53 az 0.58 ale inde napr. vo zvolene tankujem za 0.42.
ja robim do prace kazdy den 2x 10 km, kazdy vikend 150km, raz za 2 mesiace 2000km, cize mam aj pravidelne kratke aj velmi dlhe trasy, preto tych 18 mesiacov je dostatocne objektivnych. velku nadrz ti zavidim do astry narvem 38L plynu.. astra ma za sebou teda 2 zimy a 1 leto, cize viac studenych startov, v mojom pripade 1,4L/100km su najma tie starty, co ale znamena ze za menej ako 2 mesiace sa ta benzinova nadrz minie to potom dost meni tu usporu. preto mne to vychadza jednoznacne, uspora nie je az taka vyznamna, autu by viac svedcal 1.6 sidi turbo, na tuto hmotnost by vedel viac usporit, ako namahana preplnovana 1,4ka..mater píše: @mclean
MEGANE I 1,6i 05-07
ALTEA 1,6 MPI 07-13
ALTEA 1,6 MPI 07-13
Ja mam pracu cca 1.5km takze chodim peso alebo bicyklommclean píše: ja robim do prace kazdy den 2x 10 km, kazdy vikend 150km, raz za 2 mesiace 2000km, cize mam aj pravidelne kratke aj velmi dlhe trasy, preto tych 18 mesiacov je dostatocne objektivnych. velku nadrz ti zavidim do astry narvem 38L plynu.. astra ma za sebou teda 2 zimy a 1 leto, cize viac studenych startov, v mojom pripade 1,4L/100km su najma tie starty, co ale znamena ze za menej ako 2 mesiace sa ta benzinova nadrz minie to potom dost meni tu usporu. preto mne to vychadza jednoznacne, uspora nie je az taka vyznamna, autu by viac svedcal 1.6 sidi turbo, na tuto hmotnost by vedel viac usporit, ako namahana preplnovana 1,4ka..
Ked ideme z dediny do mesta na nakup tak pocas nakupu v roznych obchodoch motor nevychladne tak aby mi to nepreplo hned na LPG.
Jasne, nevieme to porovnat korektne, inak pouzivame auta. Takze plati to co sa tu na fore pise viac krat. Zalezi natom kolko a ako jazdis podla toho si mas vybrat.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
- jeromebelasco
Ak ešte platí pôvodný dotaz, ja som spokojný s J ST 1.6T SIDI (B16SHT). Verziu K zatiaľ neodporúčam - konzultoval som so servisákom, je zatiaľ dosť neodladená. Ostáva teda skôr kúpa jazdenky alebo nového kusu z výpredaja, čo ale býva skôr výnimka, že je táto motorizácia ako skladovka. Pri jazdenke si treba dať veľký pozor, ako bolo s autom zaobchádzané.
Najčastejšia vada tejto motorizácie sú praskajúce piesty, čomu sa v značnej miere dá predísť šetrnou jazdou kým motor nie je zahriaty na prevádzkovú teplotu (nie ukazovateľ chlad. kvapaliny na 90, ale teplota oleja na prevádzkovej hodnote - odporúčam zakúpiť OBD a riadiť sa údajmi zo senzorov RJ).
Ďalšia zásada, pravidelná výmena oleja každých cca. 10k km. Keďže auto je s touto motorizáciou nemožné objednať bez start/stop - treba si navyknúť na jeho okamžité vypnutie po naštartovaní. Za túto rutinu sa Vám turbo s odstupom času veľmi poďakuje. Na druhej strane máte v aute aspoň silnejšiu baterku a robustnejší štartér.
Jazdím cca. 700km/mes. mesto a 700km/mes. mimo mesta. Spotrebu mám počítanú presne od prvého natankovania je 8,33L/100km.
Jazdím normálne, nie na spotrebu, pričom dodržiavam, čo som napísal vyššie. Mám rád občas aj športovejšiu jazdu, ktorú vie vodičovi tento motor ako-tak dopriať. Keďže verzia J bola ešte celkom macko, čo do hmotnosti, táto motorizácia je pre mňa minimum, čo sa týka požadovanej dynamiky jazdy, ale 80% premávky na diaľnici pri prudších zrýchleniach aj tak s prehľadom nechávam za sebou.
Najčastejšia vada tejto motorizácie sú praskajúce piesty, čomu sa v značnej miere dá predísť šetrnou jazdou kým motor nie je zahriaty na prevádzkovú teplotu (nie ukazovateľ chlad. kvapaliny na 90, ale teplota oleja na prevádzkovej hodnote - odporúčam zakúpiť OBD a riadiť sa údajmi zo senzorov RJ).
Ďalšia zásada, pravidelná výmena oleja každých cca. 10k km. Keďže auto je s touto motorizáciou nemožné objednať bez start/stop - treba si navyknúť na jeho okamžité vypnutie po naštartovaní. Za túto rutinu sa Vám turbo s odstupom času veľmi poďakuje. Na druhej strane máte v aute aspoň silnejšiu baterku a robustnejší štartér.
Jazdím cca. 700km/mes. mesto a 700km/mes. mimo mesta. Spotrebu mám počítanú presne od prvého natankovania je 8,33L/100km.
Jazdím normálne, nie na spotrebu, pričom dodržiavam, čo som napísal vyššie. Mám rád občas aj športovejšiu jazdu, ktorú vie vodičovi tento motor ako-tak dopriať. Keďže verzia J bola ešte celkom macko, čo do hmotnosti, táto motorizácia je pre mňa minimum, čo sa týka požadovanej dynamiky jazdy, ale 80% premávky na diaľnici pri prudších zrýchleniach aj tak s prehľadom nechávam za sebou.
Opel Astra J ST 2015, 1.6T SIDI (B16SHT)/6st. manual
Mahagony Cosmo + NAVI, AFL, Alarm, Park. senzory vzadu, Plná rezerva, Zatmavenie zadných okien, Sklopné a vyhrievané späťáky
Mahagony Cosmo + NAVI, AFL, Alarm, Park. senzory vzadu, Plná rezerva, Zatmavenie zadných okien, Sklopné a vyhrievané späťáky
co na k cku nie je doladene?
myslis motor, ci take tie pociatocne dielenske drobnosti co sa mozu ukazat?
myslis motor, ci take tie pociatocne dielenske drobnosti co sa mozu ukazat?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019