System kontroly tlaku v pneu (TPMS) - druhy par diskov
System kontroly tlaku v pneu (TPMS) - druhy par diskov
Ahoj,
mam v Astre J TPMS a original disky so senzormi z vyroby
(predpokladam ze su to vnutorne TMPS senzory montovane pod ventilom vnutri pneu)
Ako postupovat ak chcem mat druhu sadu diskov:
- ktore senzory (typ) treba kupit a namontovat na novu sadu diskov
- predpokladam ze je potom nutne tieto nove senzory sparovat s TPMS systemom - je treba ist do servisu ?
- je mozne mat sparovane dve sady senzorov (t.j. aby sa to nemuselo vzdy sparovat pri vymene letnych diskov za zimne)
dik
mam v Astre J TPMS a original disky so senzormi z vyroby
(predpokladam ze su to vnutorne TMPS senzory montovane pod ventilom vnutri pneu)
Ako postupovat ak chcem mat druhu sadu diskov:
- ktore senzory (typ) treba kupit a namontovat na novu sadu diskov
- predpokladam ze je potom nutne tieto nove senzory sparovat s TPMS systemom - je treba ist do servisu ?
- je mozne mat sparovane dve sady senzorov (t.j. aby sa to nemuselo vzdy sparovat pri vymene letnych diskov za zimne)
dik
- Reklama
Re: System kontroly tlaku v pneu (TPMS) - druhy par diskov
Nikdo nereaguje ? Mám podobný dotaz a popřípadě co se bude dít když na zimní plecháče senzory nedám.
Bude mi systém hlásit při každé jízdě, že mám prázdné gumy ? Napište jak to řešíte, od roku 2012 to údajně podle
nařízení EU máme všichni.
Děkuji za odpovědi
Bude mi systém hlásit při každé jízdě, že mám prázdné gumy ? Napište jak to řešíte, od roku 2012 to údajně podle
nařízení EU máme všichni.

Děkuji za odpovědi
Od 23.9.2014 Astra J Enjoy 1,6 CDTI 81 kW
EX Astra J 1,6 XER (prý 85 kW) Enjoy
Jenon pro upresneni. Povinne TPMS je pro nove vyrobena auta az po 1.11.2014. Nevim jak opel (system nevlastnim), ale jina auta vetsinou sparuji original senzory sami. U opelu ma senzor cislo 13348393 a logicky potrebujes 4
Odesláno pomocí Tapatalk

Odesláno pomocí Tapatalk
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit.
Opel Astra J Hatchback, 1.4, 103 kW, LPG: astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=380
DetailingClub.cz
DetailingClub.cz
Děkuji za odpověď ale moc jsi mi nepomohl
Já chci vědět, co se stane pokud tam ty senzory nedám.
Cena jednoho senzoru je přibližně stejná jako cena 16' gumy. Hovada z Bruselu to nařídí a rázem máte auto o 8 litrů dražší. Takže pokud mi nebude BC pípat celý den, tak na to kašlu, ale abych i po přezutí gum na zimu jezdil 50 km do servisu a 50 zpět kvůli spárování senzorů z ŘJ, to fakt ne !!! Jsem zvědav, co vymyslí ti pošahanci z EU příště (asi tuším bude to black box)..........

Cena jednoho senzoru je přibližně stejná jako cena 16' gumy. Hovada z Bruselu to nařídí a rázem máte auto o 8 litrů dražší. Takže pokud mi nebude BC pípat celý den, tak na to kašlu, ale abych i po přezutí gum na zimu jezdil 50 km do servisu a 50 zpět kvůli spárování senzorů z ŘJ, to fakt ne !!! Jsem zvědav, co vymyslí ti pošahanci z EU příště (asi tuším bude to black box)..........
V hyundai sviti jenom kontrolka nefunkcnosti od chvile kdy vzdalis sundane kolo a das tam treba kolo bez senzoru. Zadne zvuky a nemyslim si,ze by opel zvuky majitele terorizoval. Muzes tam zkusit rezervu a uvidis 
Odesláno pomocí Tapatalk

Odesláno pomocí Tapatalk
Všechno jde, jen malé děti se musí nosit.
DetailingClub.cz
DetailingClub.cz
nevi presne ale sparovat by se měli sami při prvni jizde a co se tice hlaseni mam pocit ze ti zapipa a na display se zobrazi hlaska o tlaku v pneu a to při kazdem rozjezdu ale nevim jestli se neda přes palubak vypnout.
sam ho nemam tak opravdu presne nevim a je fakt ze ho budou muset mit všechny vozi vyrobene od 1.11.2014
sam ho nemam tak opravdu presne nevim a je fakt ze ho budou muset mit všechny vozi vyrobene od 1.11.2014
astra j sportstourer cosmo 1.6sidi turbo
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe
Zapípá a nahlásí které kolo to je, pak už je jen zobrazení. Nevím jak při každém rozjezdu, mě to nahlásilo jen jednou a to při jízdě po asi 3km, po dohuštění to dalo pokoj.
ex.Astra OPC 2013 280k 12,2/100 downpipe, HJS cat, M-Tech Byla moc fajn
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Fiat Scudo II Multijet 2015 130k 7,2/100
2016 Ford Mustang V8 5.0 14/100 ale ten styl
2017 Ford Kuga 1.5 turbo benzin 7,3/100
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
Jestli je to tak, tak to mám opravdu skvělé vyhlídky, každých pár km pípání 

- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj kolegové, jak zde bylo už psáno u nových aut od 1.11.14 je to povinnost, tak situase je následovná.
- Pokud v letních kolech čidla jsou a v zimních ne, tak po každém nastartování to nahlásí chybu a vypnout to nejde ani přes PC
- Pokud jsou čidla v obou sadách tak je to v pohodě, auto si poradí samo
- Jinak 1ks čidla je cena v Oplu okolo 2000Kč, nezjišťoval jsem zda se dají pořídit i jinde, osobně mě to taky zajímá, protože jinak mě bude stát zimní sada kol 16 skoro ranec 4x plech 5000, gumy 8000, čidla 8000
Osobně jsem tuto vymoženost vůbec nechtěl, ale u Aster po tomto datu jsou už součásti výbav. Nadále pokud bych do zimní sady čidla nedal a šel na STK, tak to budou brát jako poruchu a neprojdete STK, jen snad za úplatek.
- Pokud v letních kolech čidla jsou a v zimních ne, tak po každém nastartování to nahlásí chybu a vypnout to nejde ani přes PC
- Pokud jsou čidla v obou sadách tak je to v pohodě, auto si poradí samo
- Jinak 1ks čidla je cena v Oplu okolo 2000Kč, nezjišťoval jsem zda se dají pořídit i jinde, osobně mě to taky zajímá, protože jinak mě bude stát zimní sada kol 16 skoro ranec 4x plech 5000, gumy 8000, čidla 8000
Osobně jsem tuto vymoženost vůbec nechtěl, ale u Aster po tomto datu jsou už součásti výbav. Nadále pokud bych do zimní sady čidla nedal a šel na STK, tak to budou brát jako poruchu a neprojdete STK, jen snad za úplatek.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
chlapci mozna vas potesim ted s kamaradem(ma pneuservis) resime TPMS cidla neorigo a mely by jit sparovat s originalnim zarizenim a první pokusny kralik bude insignia tak dam vedet jak to dopadlo a co to vyslo
astra j sportstourer cosmo 1.6sidi turbo
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe
corsa d a12xer
ex opel
zafira b a17dtr
astra h z17dth
corsa b x10xe