System kontroly tlaku v pneu (TPMS) - druhy par diskov
Re: System kontroly tlaku v pneu (TPMS) - druhy par diskov
Já mám obavu, aby se ten ventilek spojil s vozidlem, protože jinak mohli nechat tu fregvenci 315MHz i v aute a nemuseli se dělat nový ventilky na 433 MHz.
- Reklama
Všude jsou jiné bezlicenční pásma.
Existují části spektra, které jsou vyhrazeny k bezlicenčnímu použití. Podle ISM jsou to frekvence 433 MHz, 2,4 GHz, 5,8 GHz a 24,125 GHz. Pro Short Range Devices jsou to frekvence 868 až 870 MHz. Je poviností provozovatele, případně poskytovatele, dodržet povinné omezení výkonu.
Astra - 07/2015 - 103kW
OldStanda: diky moc za info. Nejaka tolerance tam snad bude. Pokud pujdou, nemuze to nejak odpalit vysilac / prijimac v aute?
To nejde, aby se to zničilo, jenom to bude nebo nebude fungovat. To je jako kdybys chtěl chytit nějakou stanici na frekvenci např. 106MHz a měls rádio, které nad 100MHz nic nechytne.
Samozřejmě ta tolerance je pouze můj tip, kdyby to nevyšlo, tak se nedá svítit. Moje doměnka je, že se bude vyrábět jeden šváb a ta frekvence se bude upravovat nějakým LC obvodem (cívka+kodenzátor), aby to rezonovalo na určité frekvenci. O těch 120MHz to může mít o pár decibel slabší signál, ale na tu krátkou vzdálenost to může bezproblému fungovat. Nebo se bude dělat jedna varianta senzoru a pokaždé se tam dá jiná nálepka.
Samozřejmě ta tolerance je pouze můj tip, kdyby to nevyšlo, tak se nedá svítit. Moje doměnka je, že se bude vyrábět jeden šváb a ta frekvence se bude upravovat nějakým LC obvodem (cívka+kodenzátor), aby to rezonovalo na určité frekvenci. O těch 120MHz to může mít o pár decibel slabší signál, ale na tu krátkou vzdálenost to může bezproblému fungovat. Nebo se bude dělat jedna varianta senzoru a pokaždé se tam dá jiná nálepka.
Astra - 07/2015 - 103kW
OldStanda: diky moc za vysvetleni. Aspon si to overime, zda i tahle varianta bude fungovat. Kdyby ne, tak aspon pak zkusim jak se do nich leze.
Foto vnitřku by bylo zajímavé Tomáši, ale je to bordel, protože jsme se bavili o těch 433MHz a tys tady nahodil dva odkazy. Já to pod tebou zmiňuju, akorát se mi tam nelíbila jedna fotka, kde nalepené štítky nebyly.
Nakonec si je objednal od toho levnějšího a dostal 315MHz?
Nakonec si je objednal od toho levnějšího a dostal 315MHz?
Astra - 07/2015 - 103kW
v piatok som isiel okolo tohto obchodu pozriet tento nosic bicyklov http://www.autodachtrager-whispbar.at/s ... pbar-wb-t3
zhodou okolnosti je to spolocny obchod s pneuservisom http://www.pneumatiky.sk/
tak som tam vyzvedal ze ci poznaju TPMS ventily a poznaju
vedia spravit klonovane a cena je 53euro za jeden kus
zhodou okolnosti je to spolocny obchod s pneuservisom http://www.pneumatiky.sk/
tak som tam vyzvedal ze ci poznaju TPMS ventily a poznaju
vedia spravit klonovane a cena je 53euro za jeden kus
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012
53 paaradna cena a paradny nosic. Ja sa už tiež chystám vytiahnut kliešťa na auto a doniest bike zo zimoviska a dúfam, že ho využijeme aj na nejaký ten min cyklovýlet.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
OldStanda: presne tak, objednal jsem ty levnejsi. Cekam ted na tu aktivacni krabicku. Uz by snad brzy mela dorazit, tak dam vedet, zda funguji i s tim jinym kmitoctem.
Tak uz mi krabicka dorazila. Zitra vyzkousim, ale musim jeste koupit baterku. Akorat v te krabicce neni moc dobre videt jak natocena se ma baterka vlozit... mam verit nakresu na tistaku? Vlevo + a vpravo -.