meiki píše:S krytem se to má tak, že pokud nebyl objednán (v ceníku za uvedených 5000 Kč), tak tam není. Jsou tam pouze kousky plastu držící podběhy. Já jsem si na autokelly.cz koupil neorigo díl 32.89.344, takže se podělím o zkušenosti. Kryt byl trochu zkroucený a u děr bylo jasně vidět, že jsou ručně dodělávané, asi aby to sedělo na astru. To že byla každá jiná bych i snesl, ale díry určené k přichycení k podběhům byly úplně jinde, takže jsem si musel udělat nové. Jako plus bych podotkl montážní otvor na výměnu oleje.
Kryt je přidělán na 8 místech ze spodku a v každém podběhu na dvou místech. Ve většině případech se použije spojovací materiál, který je již na autě a drží jiné jeho části. Ve 4 případech je v nosníku pouze čtvercová díra, do které sedne roztahovací matka (autokelly.cz díl RO 15253), takže další investice plus vhodné šrouby. Pokud člověk bude mít pod autem trochu místa, tak celá operace zabere max půl hodiny.
Jenomže to má dva zásadní problémy. Otevírání montážního otvoru na olej se děje přes přední hranu, takže pro člověka, který většinou leze na výměnu zepředu je to naprosto nepoužitelné. Takže jsem ho vyřízl úplně a přední stranu doplnil o shodný spojovací materiál jako tomu je na zbylých stranách. To vše aby mi ten kus plastu při odmontování celý vypadl. Zásadnější problém je to, že přesně v místě montážního otvoru se plast dotýká výfuku. Takže tento kousek plastu jsem z vnitřní strany ještě nanýtoval kus plechu.
Zatím jsem s touto úpravou ujel asi 2000 km a vše v pohodě. Uvidíme co udělá zima a zda to nebyly vyhozené peníze. A zda se potom nevyplatí koupit origo.