ASTRA J 1.6 85KW/115K PROBLEM
ASTRA J 1.6 85KW/115K PROBLEM
Zdravým Vás. Som tu nový a mám dosť závažny problem s týmto motorom. Po zohriatí motora mi pripada ako keby motor strácal výkon. Teplotu ma normálnu žiadne prehrievanie ani nič. Pripada mi že za studena je motor živý a ked sa zohreje je auto lenivejšie pri rozbiehani. Mam najazdených cca 52000 km auto mam druhy rok. Olej filtre vymenené a aj sviečky. Neviem mi niekto poradit??? v čom by to mohlo byť? Tak isto som si všimol že motor ma taký iný zvuk. Je síce pravidelný ale iny ako ked je studený.Dost ma to štve hlavne pri predbiehaní ked auto nema ten tah aky ma mat. Viem že tento motor neni žiadna strela pri hmotnosti auta ale je tam citelný rozdiel. Ak by ste niekto vedel poradit niečo dajte mi prosím vediet Matej
- Reklama
Re: ASTRA J 1.6 85KW/115K PROBLEM
V čom môže byť príčina to nateraz neviem - servis si neskúšal? Aspoň napichnúť na diagnostiku, či to niečo neukáže - i keď pokiaľ by to bola nejaká mechanická závada (napr. čiastočná strata kompresie po zahriatí alebo nejaká malá netesnosť po zahriatí motoru, ...), tak asi nie.
Každopádne pokiaľ zistíš čo to spôsobovalo a ako to odstrániť, tak daj sem vedieť - mám ten istý motor a samého ma to zaujíma i keď hválabohu zatiaľ "šľape" (klop-klop) dobre.
(popozerám sa aj ja po nete, či niečo podobné nenájdem a pokiaľ áno, dám vedieť)
Každopádne pokiaľ zistíš čo to spôsobovalo a ako to odstrániť, tak daj sem vedieť - mám ten istý motor a samého ma to zaujíma i keď hválabohu zatiaľ "šľape" (klop-klop) dobre.
(popozerám sa aj ja po nete, či niečo podobné nenájdem a pokiaľ áno, dám vedieť)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Dakujem ti ale som stoho zufali uz. Ked som bol v servise auto bolo aj na diagnostike. Nic nenasli. A este ked pustim klimu tak motor je normalne mrtvy. Minimalny tah. Tak isto ked je pustena klima tak taky iny zvuk ale predpokladam ze to je kompresor na klime.
To máš pravdu, pri spustení klímy ide výkon u tejto motorizácie rapídne dosť dolu, ale predbiehať sa ako-tak dá, no keď motor "má slabý výkon" bez zapnutej klímy, tak verím Ti, že s klímou musí "celkom zdochnúť".
Zaujímavé na tom je, že sa to prejaví až po zahriatí - myslel som, že aspoň v servise by s tým vedeli niečo poriešiť.
Skús sa spýtať ešte na SK Opel fóre: http://forum.opelclub.sk/ , sú tam chlapi, čo sa "tomu tak trochen rozumejú" alebo nájsť niekoho, čo sa vyzná v Oploch z tvojho okolia.
Zaujímavé na tom je, že sa to prejaví až po zahriatí - myslel som, že aspoň v servise by s tým vedeli niečo poriešiť.
Skús sa spýtať ešte na SK Opel fóre: http://forum.opelclub.sk/ , sú tam chlapi, čo sa "tomu tak trochen rozumejú" alebo nájsť niekoho, čo sa vyzná v Oploch z tvojho okolia.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Ano je to zaujamave ze az po zohriati. A este som si vsimol ked ma motor pracovnu teplotu a vypnem ho take praskanie pukanie z motora ide. Robi to aj tebe?? Po vypnuti?
To sa ochladzuju zvody (vyfuk) co je normalne. Bud ti RJ obmedzi vykon z bezpecnostnych dovodov, ale to by ti svietila aspon oranzova ak nie cervena kontrolka a diagnostika by nasla problem, takze skor to bude nieco mechanicke. Daj si odmerat kompresiu na kruzkoch a aj na vetiloch. Tym zistis, ci je motor ok. Videl som nove auto, co po zahriati nechcelo znovu nastartovat, az sa zistilo, ze mu dali piestne kruzky naopak vo vyrobe.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
To sa ochladzuju zvody (vyfuk) co je normalne. Bud ti RJ obmedzi vykon z bezpecnostnych dovodov, ale to by ti svietila aspon oranzova ak nie cervena kontrolka a diagnostika by nasla problem, takze skor to bude nieco mechanicke. Daj si odmerat kompresiu na kruzkoch a aj na vetiloch. Tym zistis, ci je motor ok. Videl som nove auto, co po zahriati nechcelo znovu nastartovat, az sa zistilo, ze mu dali piestne kruzky naopak vo vyrobe.
A skus aj H forum, tam maju rovnaky motor.
A skus aj H forum, tam maju rovnaky motor.
Dakujen za dobry napad. Skusim dat zmerat tu kompresiu.a ked budem vediet napisem
Rovnaky problem ale bez riesenia:
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=21092
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=21092
Tak to potesi. ale stve ma to lebo ide leto a bude to len horsie a horsie. Ja som rozmyslal ci to nemoze byt vaha vzduchu alebo nieco podobne.