Pískanie pri zohriatom motore z oblasti klinového remeňa

Palinko

Pískanie pri zohriatom motore z oblasti klinového remeňa

Příspěvek od Palinko » 01 srp 2018, 18:51

Ahojte,

Neviem či sa to tu už niekedy rozoberalo tak to otvorím. Mám Astru J Sport Tourer 1.4T 2013 a zhruba pred 2 mesiacmi sa mi začalo ozývať pravidelné pískanie z oblasti klinového remeňa ale iba pri zohriatom motore. Pri studenom štarte nie je nič počuť, až keď sa motor poriadne zohreje. Dal som vymeniť klinový remeň no nepomohlo. Pískanie sa stupňuje keď je motor pod záťažou keď sa rozbieham, alebo keď zapnem klímu. Na voľnobehu to počuť iba mierne. Technik mi povedal že je to výrobná vada kompresora klimatizácie, no to sa mi celkom nechce veriť vzhľadom nato že sa to deje aj keď je klíma vypnutá a keď je motor, studený nepočuť to vôbec (ak by to bola remenica na kompresore tak píska vždy).

Stretli ste sa už s týmto problém ?

Ďakujem.

Reklama

Desirehd

Re: Pískanie pri zohriatom motore z oblasti klinového remeňa

Příspěvek od Desirehd » 02 srp 2018, 09:39

To ti bude isto pískat gufero na hriadeli,tu som o tom písal http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=16&t=1019
Opel astra ST 103kw LPG

Palinko

Příspěvek od Palinko » 02 srp 2018, 09:50

Myslíš gufero na hriadeli kompresora alebo kľukového hriadeľa ? Je to náročné na výmenu ?
Lebo cenu som našiel od nejakých 15€ až po nejakých 67€

Palinko

Příspěvek od Palinko » 02 srp 2018, 10:07

Resp. pískalo ti to tiež len pri zohriatom motore ? Lebo pri studenom u mňa to vôbec nepočujem, iba jemne na voľnobehu pri zohriatom motore, resp. potom viac ak zapnem napríklad klímu alebo sa rozbieham auto kedy je pod záťažou.

Desirehd

Příspěvek od Desirehd » 02 srp 2018, 10:41

Viac na fotke čo mi všetko menili ,ale nakoniec pomohlo až to tesnenie na hriadeli
Přílohy
IMG_20180802_102940.jpg
Opel astra ST 103kw LPG

Palinko

Příspěvek od Palinko » 02 srp 2018, 10:46

Vďaka to mi je ako úplne jasné že pomohla až výmena gufera, ale mohol by si mi prosím opísať ako sa prejavoval ten zvuk ? Bolo to tiež len pri zahriatom motore ?

Ďakujem.

Desirehd

Příspěvek od Desirehd » 02 srp 2018, 11:49

pokial sa dobre pametám tak to robilo pri zahriatom aute ked som trochu viac pojazdil tak to pískalo.Najprv to robilo len občas a postupne to bolo stále častejšie.
Opel astra ST 103kw LPG

jack

Příspěvek od jack » 02 srp 2018, 12:35

Palinko píše: zhruba pred 2 mesiacmi sa mi začalo ozývať pravidelné pískanie z oblasti klinového remeňa ale iba pri zohriatom motore. Pri studenom štarte nie je nič počuť, až keď sa motor poriadne zohreje. Dal som vymeniť klinový remeň no nepomohlo. Pískanie sa stupňuje keď je motor pod záťažou keď sa rozbieham, alebo keď zapnem klímu. Na voľnobehu to počuť iba mierne.... deje aj keď je klíma vypnutá a keď je motor studený nepočuť to vôbec (ak by to bola remenica na kompresore tak píska vždy)?
Podľa mňa bude pískať napínacia kladka (ložisko) klinového remeňa. Skús ho trochu prestrieknuť WD40, či to nepomôže, ale len do priestoru ložiska (osky), nie na kladku, aby potom neprekĺzovala na remeni.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

Palinko

Příspěvek od Palinko » 02 srp 2018, 13:01

Tiež by som bol skôr za kladku alebo gufero. V servise mi ale povedal chalan, vraj je to výrobná chyba kompresora klimatizácie no to sa mi veľmi nechce veriť, keďže to pískanie je počuť až potom čo sa zohreje motor a klimatizáciu hoc mám vypnutú tak to počuť, najmä pod záťažou. Budúci týždeň to skúsim dať inému mechanikovi nech sa nato pozrie a uvidíme.

jack

Příspěvek od jack » 02 srp 2018, 13:38

Tiež sa mi to nezdá, aby pískal kompresor - podľa mňa chalan/automechanik vraví len to, čo mu tiež len niekto povedal.
A gufero "nemá dôvod" pískať, či už je suché, čiže funkčné alebo mokré/nefunkčné a prepúšťa olej - ten tenký tesniaci brit na gufere pri trení sa po hriadeli nemôže pískať ani keby chcel - fyzika nepustí.
Keď prídeš na chybu, daj potom vedieť, nech vieme aj ostatní, že čím to bolo.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo

Odpovědět