Astra J 1.6 85KW Problem z teplým štartom.
Astra J 1.6 85KW Problem z teplým štartom.
Zdravym vás . Mam jeden divný problem s týmto motorom. Ked je zohriaty ma ten motor tažký štart. Naštartovat naštartuje ale ten štart je ako keby ma prave zdochnut. Pri studenom štarte všetko ok. sviečky vymenene baterka premeran aj alternator. dalšie napady?? A ešte jeden problem mam. Ked dam smerovku tak smerovka sa zapne ale zvuk smerovky sa mi objavi až po par sekundach. A tak isto mi blbe radio. naštartujem, a radio sa mi prepne ns USB nejake rady?? Dakujem Matej
- Reklama
Re: Astra J 1.6 85KW Problem z teplým štartom.
ahoj..
co sa toho tepleho startu tyka, tak ja by som tipoval na EGR, asi by si ho mal vycistit (na G astre som mal presne tento problem - vycistenie EGR pomohlo)
co sa tyka zvysnych problemov..tak to ti nepomozem
co sa toho tepleho startu tyka, tak ja by som tipoval na EGR, asi by si ho mal vycistit (na G astre som mal presne tento problem - vycistenie EGR pomohlo)
co sa tyka zvysnych problemov..tak to ti nepomozem
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
Motor 1.6/85kW nemá (chválabohu) také "vymoženosti - často spôsobujúce problémy" ako je EGR, palivový filter a u dízlov DPF.
Matej - ja by som najsamprv skočil na diagnostiku a prečítal aj pamäť závad na prípadné chyby a od toho sa potom "odrazil". Problémové teplé štarty signalizujú problém možno s nejakým čidlom (napr. teploty motoru, teploty nasávaného vzduchu, tlaku paliva, ....), dosť častý problém bol so zapaľovacou lištou.
S tým problémom so smerovkami a rádiom tiež neviem, ale skúsil by som dať palubný PC do továrenského nastavenia alebo skúsiť odpojiť na cca 30min. akumulátor - tým nič nepokazíš a uvidíš či to pomôže a čo to urobí.
Matej - ja by som najsamprv skočil na diagnostiku a prečítal aj pamäť závad na prípadné chyby a od toho sa potom "odrazil". Problémové teplé štarty signalizujú problém možno s nejakým čidlom (napr. teploty motoru, teploty nasávaného vzduchu, tlaku paliva, ....), dosť častý problém bol so zapaľovacou lištou.
S tým problémom so smerovkami a rádiom tiež neviem, ale skúsil by som dať palubný PC do továrenského nastavenia alebo skúsiť odpojiť na cca 30min. akumulátor - tým nič nepokazíš a uvidíš či to pomôže a čo to urobí.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
A smerovky opravis takto:
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=1 ... vky#p18332
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=1 ... vky#p18332
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011