Vibrace motoru 1,7cdti A17DTJ
Vibrace motoru 1,7cdti A17DTJ
Ahoj lidi má Astřička(r.v. 2011) mi nějak začala vibrovat . Motor má silné vibrace mezi 1600 až 1900 ot.z.min Nesetkal se tady někdo s něčím takovým....Najeto mám 152000km. Auto táhne a jede normálně....jen ty nepříjemné vibrace. Předem děkuji za každou radu
Opel Astra J 1.7cdti
- Reklama
Re: Vibrace motoru 1,7cdti A17DTJ
Len hadam, zotrvacnik?!
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Slyšel jsem že kdyby to byl setrvačník tak to při vypnutí motoru ještě klepe či něco takového....Tady je to úplně tiché Ještě dodám že v rozmezí těch otáček to má takovej dunivej nepříjemnej zvuk
Opel Astra J 1.7cdti
- matusbelusak
vernary, nerobi ti to pri prudkom zrychlovani? napr ked ides na 4 cca 60 a naraz zoslapnes plyn tak autom otrasir pri tych otáčkach ? zotrvacnik to nebude lebo ten by ti hucal pri nastartovanom motore a pri stlaceni spojky by bol ticho, ja mam rovnaky problem a uvazoval som aj nad prevodovkou
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
Prepáčte za môj príspevok mimo tému, no:
Matúš, viem že obidvaja máte 1.7 dízlaky, ale so zaradeným 4. rýchlostným stupňom pri rýchlosti 60km/hod chcieť od motoru zrýchľovať a bez trasenia? - veď aj keď je ten motor nízkootáčkový, tak je chtiac-nechtiac podtočený a keď ho ešte "naráz ohúliš" prudkým stlačením plynu, tak sa to zákonite musí niekde prejaviť a nepomôže ani akákoľvek elektronika.
Takýmto a podobným štýlom jazdenia sa ten motor zákonite "odrovnáva" a skracuje sa mu životnosť a to ešte nespomínam iné neúmerne namáhané časti ako sú prevodovka, spojka .... a "zanášanie" DPF, EGR, ventilov...atď.
vemary - ja by som sa popozeral aj na celistvosť silentblokov na motoru a ich upevnenie, či nie sú náhodou uvoľnené alebo prasknuté a pozrel by som sa aj na pravú poloos, u 1.7 CDTI by malo na nej byť "upevnené" (domnievam sa) závažie, ktoré eliminuje vzniklé vibrácie.
Matúš, viem že obidvaja máte 1.7 dízlaky, ale so zaradeným 4. rýchlostným stupňom pri rýchlosti 60km/hod chcieť od motoru zrýchľovať a bez trasenia? - veď aj keď je ten motor nízkootáčkový, tak je chtiac-nechtiac podtočený a keď ho ešte "naráz ohúliš" prudkým stlačením plynu, tak sa to zákonite musí niekde prejaviť a nepomôže ani akákoľvek elektronika.
Takýmto a podobným štýlom jazdenia sa ten motor zákonite "odrovnáva" a skracuje sa mu životnosť a to ešte nespomínam iné neúmerne namáhané časti ako sú prevodovka, spojka .... a "zanášanie" DPF, EGR, ventilov...atď.
vemary - ja by som sa popozeral aj na celistvosť silentblokov na motoru a ich upevnenie, či nie sú náhodou uvoľnené alebo prasknuté a pozrel by som sa aj na pravú poloos, u 1.7 CDTI by malo na nej byť "upevnené" (domnievam sa) závažie, ktoré eliminuje vzniklé vibrácie.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- matusbelusak
Jack, ja nevravím ze takto jazdim len som to takto spozoroval raz keď som z dediny pomaly pridaval na 90 a vtedy to striaslo raz, ale viem ze toto niekedy nerobilo, preco to nerobi pri inych diesloch co mam doma? mam doma G astru a otec minule isiel 50 na 4 pridal a nic netriaslo, a tak isto aj na pasate som siel a nic, len mojej astre,...
matusbelusak: ne ne já takhle nejezdím.......když chci cca. ze 60kmh zrychlit tak tam dám trojku......Ale jinak samozřejmně takhle to drnčí taky......
jack: Tady nejde vůbec o zrychlování.......já jedu na trojku po městě 50kmh(lechtám plyn) při čemž točím 1800ot.z.min a právě to drnčí a duní......Nebo 85kmh na pětku a to samé..... Ty silenbloky mě také napadly..... Kouknu na tu poloosu......dík za tip
Ještě takové zjištění že za studena to vůbec nedělá.....začne to drnčet až se ohřeje motor.......v tomhle počasí tak po 30 kilometrech.....tím asi vypadavá ze hry ta poloosa......To je ale záhada.....
jack: Tady nejde vůbec o zrychlování.......já jedu na trojku po městě 50kmh(lechtám plyn) při čemž točím 1800ot.z.min a právě to drnčí a duní......Nebo 85kmh na pětku a to samé..... Ty silenbloky mě také napadly..... Kouknu na tu poloosu......dík za tip
Ještě takové zjištění že za studena to vůbec nedělá.....začne to drnčet až se ohřeje motor.......v tomhle počasí tak po 30 kilometrech.....tím asi vypadavá ze hry ta poloosa......To je ale záhada.....
Opel Astra J 1.7cdti
Jack. Mimo temu. Ten motor nam vyjazdeny aj v 110ne a 130ne. 1,7 Taha od 1500ot pri 110ne a pri 130ne od 1700. Na 4ke pri 60ke mám 1700 a je to univerzál na zrýchľovanie v pripájacom pruhu na diaľnicu. Netrasie vôbec pri 60ke a od 60na nej ťahám v pohode do 120 i 130 ak treba. Rozsah otáčok od 1700- 3500. Najlepší prevod na tejto 1,7ke. Na 110ne bolo treba pri 2600radit. Skapal pes. A 4ka je v tomto raketa i pre predbiehaní.
- matusbelusak
tak chlapi to otrasenie nie je z toho prudkeho zrychlovania, natocil som video s telefonom jak som siel z práce telefón bol oprety o volant a na 4 stupni cca pri 65-70km/h zatriaslo s autom, viem budu reci ze triaslo ti to volantom, NIE! volantom netrasie ale strasie to celym autom a spozoroval som to uz aj na 5 stupni pri 85km/h ked pridavam to do riti mam ten motor vytacat do jakych otacok zeby to nerobilo, je to riadna somarina, ale musím podotknut ze to nerobi stále, nemam ako inac vam tie otrasy nahrat ale ked tam sedim tak to hnusne zarezonuje celym autom, a s mobilom to vtedy trasie ved to uvidite je pri cca 4 sekunde... co poviete? jaa potom telefon dam pod kapotu a prejdem par km a skusim to nahrat ze ci nebude nieco pocut od motoru abo neviem uz https://youtu.be/p-Wvs0J5MA0
Odvážny, len aby si tel. pod kapotou aj našiel