Příspěvek
od Xavier » 12 pro 2016, 16:13
mne to kolisalo aj s aditivom aj bez. nema to vplyv. ale opisem to takto. nastartujem a zapinam kurco sedacka, volant, okno a ine somarinky, tak otacky nekolisu..drzi "sitic" pohnem sa, sem tam citim maly kopanec, pri uvolneni pedalu, ked dolgulavam, kym sa otvara brana. ale zaradena rychlost. nekolise. ale ak nepockam a hned vyrazim, kolise uz pri brane. za tepla sa mi to uz az tak neobjavuje ale objavuje sa to na 90% pred vypalovanim dpf. som si vsimol, ze vtedy 100-150km pred vypalovanim uz to kolisanie registrujem intenzivnejsie. druha vec je..uz som zvyknuty a inak stlacam pedal za studena jemnejsie...dalsia vec..po facelifte, daky chytrak dal podla mna iny soft do auta pre rozjazd. lebo pri prvej astre, ked som vytlacil spojku nic sa nedialo. teraz ak vytlacim, automaticky sa dvihnu otack y o 100 ci 200 ako keby predpriprava na rozjazd a drzi to 2s dajme tomu. potom ked sa v kolone potrebujem len jemne posunut a pustam spojku pomaly je efekt ten, ze kym ju pustim a chcem pridat plyn auto "vypne" to drzanie otacok a nahle klesnu otacky a ja mam hegavy rozjazd. toto som uz nohou eliminoval za tie 2 roky, no som si isty, ze je tam nieco naviac pri tomto softe, plus k tomu to kolisanie a bude to podla mna od dpf ako je zanesene. a ked vypaluje a som v meste, ci ako som pisal 1-2 uplna katastrofa...to citim chvenie na celom aute a kopanec aj pri jazde. hlavne na zaciatku cyklu parkrat. fakt neviem ci je to vyrobna vada, alebo pokrok. ale predosla astra mi toto nerobila. tam som vobec nevedel, ze mam dpf a ziadne zenske pomocky pre drzanie otacok ci ine somariny.
po druhej vymene regulatora to uz je celkom fajn, no predtym som mal pripad, ze som siel po polnej ceste s ryb, hore dole do jam a zaplo dpf..hegalo to tak, ze som musel vypnut motor a zrusit vypalovanie, inak by som rozbil na jamach predny naraznik
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L