1.7 CDTI 81kW kňouravý zvuk od motoru
1.7 CDTI 81kW kňouravý zvuk od motoru
Zdravím milí kolegové a majitelé Astry J,
týden jsem majitelem ojeté Astry J 1.7 CDTI a pomalu začínám odhalovat první mouchy ojetiny Buď je to náhoda nebo ne, ale po dvou dnech intenzivního projíždění se začalo objevovat následující kňourání na videu, patrné nejvíce při výjezdu z parkoviště kolem značky přednosti v jízdě. Je to slyšet při rozjezdech, při volnoběhu, někdy i při ustálené rychlosti...
Jelikož jsem přešel z atmosférické Hondy, je pro mě vůbec chod motoru velká neznámá a tenhle zvuk jsem neslyšel ani u jiných Aster se stejnou motorizací, které jsem měl možnost šoférovat.
Budu rád za každou užitečnou informaci. Mockrát díky
https://www.youtube.com/watch?v=Z1wSlMRjsB8
týden jsem majitelem ojeté Astry J 1.7 CDTI a pomalu začínám odhalovat první mouchy ojetiny Buď je to náhoda nebo ne, ale po dvou dnech intenzivního projíždění se začalo objevovat následující kňourání na videu, patrné nejvíce při výjezdu z parkoviště kolem značky přednosti v jízdě. Je to slyšet při rozjezdech, při volnoběhu, někdy i při ustálené rychlosti...
Jelikož jsem přešel z atmosférické Hondy, je pro mě vůbec chod motoru velká neznámá a tenhle zvuk jsem neslyšel ani u jiných Aster se stejnou motorizací, které jsem měl možnost šoférovat.
Budu rád za každou užitečnou informaci. Mockrát díky
https://www.youtube.com/watch?v=Z1wSlMRjsB8
- Reklama
Re: 1.7 CDTI 81kW kňouravý zvuk od motoru
Neviem, ktorý zvuk myslíš presne, ale čo som postrehol som hvizdanie turba len atusim pred daj prednosť keď ides z parkoviská, zvuk ako keď je vzduch v trubkach. A to sa tu už riešilo. Iné som nepostrehol
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Tiez mi to roby po vymene palivoveho filtra to prestalo. Zevraj je to u tychto astier normalne a neni to ziadna porucha roby to zevraj kvoli tomu ze sa do cerpadla dostanu vzduchove bublinky s filtra.
Ano, myslím ten zvuk při míjení "dej přednost". Díky za ty rady, trochu mě to uklidnilo. Měl jsem strach z nějaké katastrofy s turbem
Pisal som si s jedným poliakom a ten mi povedal ze to je preto lebo naftu s filtra taha zhora a ked je zaneseny tak sa tam tvoria bublinky co ma za nasledok ten zvuk a taktiez mi to potvrdili v opli da sa to spravit vymenou toho krytu kde je filter ulozeny tak ze tam das z 1,9 ale to by sa museli prerobit aj trubky do cerpadla lebo na 1,9 taha naftu zo spodu a nie zhora taketo mam informacie
Díky, našel jsem další podobná videa na youtube, z většiny stejná rada. Jak vyměním filtr, dám vědět.
Tak včera jsem vyměnil palivový filtr. K mému překvapení se nacházel dole u nádrže jako u 2.0cdti (já mám 1.7cdti 81kW) a bohužel to nezmizlo. Trochu se to možná zlepšilo, ale to kňourání se ozývá stále při volnoběhu, v otáčkách i v ustálených otáčkách např. na dálnici. Tak uvidíme, budu pátrat dál. U žádné jiné 1.7 cdti se kterou jsem se setkal jsem to neslyšel...
Tak přišlo uklidnění. Po cca 50-ti kilometrech to opravdu utichlo. Sem tam to slyším na pozadí, ale ne už v takové intenzitě.
Postupne sa to odvzdusnilo
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019