Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
Re: Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
Viem a sledujem to na okamžitej spotrebe.Keď som mal podozrenie, že vypaluje DPF dal som nohu dole z plynu. Keď ukázalo 0,0 bolo jasné, že nevypaluje. Z tých 750km bola 1/3 dialnica, 2/3 cesty 1. triedy a mesto.
230 na dialnici LV-ZV a späť. Ostatné sú súčtom krátkých jázd cca 22km po cestách 1. triedy v kombinácii s mestom a s obcami. Cesta do práce cez mesto plynulou 50-ou, cez dve obce (ráno plynulá 50-ka) a potom cca 10km rovinka. Medzi mestom a obcami je cca 3km rovinky. Po obede opačne. Najkratšie trasy sú, keď idem večer na nákup a sem tam cesta na obed. Obe cca 2km a späť. Keď to zrátam na štartovanie, tak sa to pohybuje od 6 do 12 štartovaní denne.
230 na dialnici LV-ZV a späť. Ostatné sú súčtom krátkých jázd cca 22km po cestách 1. triedy v kombinácii s mestom a s obcami. Cesta do práce cez mesto plynulou 50-ou, cez dve obce (ráno plynulá 50-ka) a potom cca 10km rovinka. Medzi mestom a obcami je cca 3km rovinky. Po obede opačne. Najkratšie trasy sú, keď idem večer na nákup a sem tam cesta na obed. Obe cca 2km a späť. Keď to zrátam na štartovanie, tak sa to pohybuje od 6 do 12 štartovaní denne.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
A co bereš za naftu, ten shell, jaký typ?
Doteraz som mal 3 nádrže shell fuelsave. Ale tá posledná z inej čerpačky shell sa mi moc nepozdávala. Preto som teraz zobral z agipka diesel tech, nakoľko som na tú istú čerpačku ísť nechcel. S tým dojazdom to máte ako? Stalo sa vám už niečo podobné? Stále mi nejde do hlavy tých cca 6l nafty, že zmizlo bez toho aby to niekde zaevidovalo zvýšenie 

Mne sa podaril asi urobit rekord vo vypalovani pretoze pri tomto teplom pocasi v noci 25stupnov a cez den vysoko cez 30stupnov mi vypalovanie prebehlo az po 730km co je zatial najviac co som dosiahol!
Je tam cesta 200km tam a spät po dialnici ale ostatne mesto aj mimo mesto kde bezne mavam max. interval 340km.
Pre Xavier: k tej v uvodzovkach stratenej nafte ma napadla jedna vec.nesledujem vobec dojazd ale pri kazdom vypalovani sa priamo nafta vstrekuje pred DPFko a vsimol som si ze mi pri kazdom vypalovani ubudne z nadrze 1 az 2 litre ale je to len hruby odhad pretoze sa to neda presne zmerat iba podla paliciek a aj to je zase len odhad.
Takze cisto teoreticky 3krat sa ti vypaloval za nadrz kde pri kazdom vypalovani ubudlo +/- 2litre a mas stratenych 6 litrov.Je to len uvaha skus to odsledovat.
Je tam cesta 200km tam a spät po dialnici ale ostatne mesto aj mimo mesto kde bezne mavam max. interval 340km.
Pre Xavier: k tej v uvodzovkach stratenej nafte ma napadla jedna vec.nesledujem vobec dojazd ale pri kazdom vypalovani sa priamo nafta vstrekuje pred DPFko a vsimol som si ze mi pri kazdom vypalovani ubudne z nadrze 1 az 2 litre ale je to len hruby odhad pretoze sa to neda presne zmerat iba podla paliciek a aj to je zase len odhad.
Takze cisto teoreticky 3krat sa ti vypaloval za nadrz kde pri kazdom vypalovani ubudlo +/- 2litre a mas stratenych 6 litrov.Je to len uvaha skus to odsledovat.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92 kW SPORT
Slusim. No za nadrz sa vypalovalo 2x. To viem na 100pro. Ale moze byt. I ked palubak i dojazd zaznamenal vypalovanie. Dnes som sledoval uz len dojazd a stav podla ukazovatela. Na 1/8 nadrze mam 135km, takze to vypada slubne. Myslim, ze v tom bude ta nekvalitna nafta, lebo tato z agipu je uplne ine kafe. Zvuk, tah i spotreba. Momentalne podla palubaka mesto a medzimesto mam za 5,1. I ked skutocnost bude asi 5.5. No zistil som, ze aktualnu spotrebu nemozem moc brat do uvahi. Inak teraz som ju aj za tych 140km od tankovania asi 3razy resetol aby som videl, ci da podobne hodnoty. Zda sa mi, ze po resetnuti 40km reaguje viac na zmeny a ukayuje presnejsie. Pri dlhsom sa akoby zacyklil naurcitej hodnote.
Mierne ta opravim papak13
Zial opel nema 5 vstrekovac pred DPF kom ... to by vypalovanie bolo ake fajne ... lebo ziadne zvysene otacky, ziadne znehodnocovanie oleja a pod by sa niedialo.
Opel iba vstrekuje Viac nafty cez valce (technologicky neviem presne ako to je).
Zial opel nema 5 vstrekovac pred DPF kom ... to by vypalovanie bolo ake fajne ... lebo ziadne zvysene otacky, ziadne znehodnocovanie oleja a pod by sa niedialo.
Opel iba vstrekuje Viac nafty cez valce (technologicky neviem presne ako to je).
Uz coskoro
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
Astra ST 2.0 CDTi 121kw/165k Cosmo, Silver Lake, AFL+USB+Bluetooth, ParkAsiist P+Z, Ergo. predne sedadla,
xavier: po resetovani pises o aktualnej=momentalnej alebo o priemernej spotrebe?
astra st, 1,7 cdti,92 kW
RJ robí dovstrek (vstrek) nafty pred otvorením výfukových ventilov príslušného valca.misiak.pb píše:Mierne ta opravim papak13
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, origo diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG; Ex Opel Astra G, Z14XE + LPG, Ex Opel Astra G, X16XEL
Arvy:
Dik za doplnenie
Dik za doplnenie

Uz coskoro
3190km a nečakane vypaľovanie. Mesto okresky 50/50. Priemerka + 1liter a dojazd 40km strata.