chladící kapalina
Re: chladící kapalina
Ak vodna pumpa, tak bude mastna olejova vana. Pripadne vloz ruku ponad klinovy remen a nahmataj pumpu, ci nie je mokra.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Reklama
uz aj ja mam tento problem, mi vypisalo hlasku: nizka hladina chladiacej kvapaliny
kukol som a mam to pod min, zial pocasie nie je idealne na sledovanie javov pod autom
hned som nabehol do OPEL predajne a tam mi povedali, ze nemaju litrove balenie..len sud, ale mam si priniest flasku a odleju mi
tak zatial len dolejem a budem dalej sledovat, ci sa straca..
kukol som a mam to pod min, zial pocasie nie je idealne na sledovanie javov pod autom
hned som nabehol do OPEL predajne a tam mi povedali, ze nemaju litrove balenie..len sud, ale mam si priniest flasku a odleju mi
tak zatial len dolejem a budem dalej sledovat, ci sa straca..
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
chlapi a mizne vam to teraz az v zime. a zacalo to obdobim kurenia, ci nie? a vnutri u vodica/spolujazdca sa vam voda na koberci neobjavila?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Stracat sa bude. Mne aj po vymene pumpy, ale uz nie cez pumpu, ale bezne cez ten pretlakovy ventil v nadrzke, co je podla Oplu normalne. Zalezi na mnozstve kolko mizne, treba to sledovat.
Xavier - ano, začalo to s prvými mrazmi. Vodu na kobercoch som nemal, (napadlo ma, či to nebude tiecť radiator, ale nič podorzive som nenašiel v oblasti nôh vodiša a spolujazdca)
Blesk - akože ubytok je normalny? U mňa liter za 10 dní, a to jazdievam 200km/týždenne
Blesk - akože ubytok je normalny? U mňa liter za 10 dní, a to jazdievam 200km/týždenne
2011 - Astra J 1.4T Sports Tourer Sport (212 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)
priznam sa, ze ja som to nesledoval..auto mam od leta, a az doteraz ziadne hlasenie, ci to sposobilo kurenie..netusim
koberce som nepozeral, ale dufam, ze to nebude mokre..pamatam este na astre G, ked sa mi zacala stracat voda a tam som hned zbadal aj mokre koberce, nasledovala pracna vymena O kruzkov na spojoch trubiek
skontrolujem koberce, ale myslim, ze by som zbadal, ze su vlhke..
po doliati budem sledovat a uvidim
kurenie ma taky vplyv na spotrebu chladiacej? (nestretol som sa s tym)
koberce som nepozeral, ale dufam, ze to nebude mokre..pamatam este na astre G, ked sa mi zacala stracat voda a tam som hned zbadal aj mokre koberce, nasledovala pracna vymena O kruzkov na spojoch trubiek
skontrolujem koberce, ale myslim, ze by som zbadal, ze su vlhke..
po doliati budem sledovat a uvidim
kurenie ma taky vplyv na spotrebu chladiacej? (nestretol som sa s tym)
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
gotha L za 10 dni je velmi vela. Urcite ti to niekde tecie a na STK s tym neprejdes.
Nejaky maly unik je bezny - ja si mylsim, ze prave cez specialny kryt nadrzky z chlad. kvap., ktoreho sucastou je pretlakovy ventyl. Opel pravidelne dolieva chladiacu pocas servisnych prehliadok. Mne povedali, ze v J (aspon teda na mojom motore) ma chlad. vacsiu teplotu, nez bezne maju auta a cast prepusti ventil von ako paru pri velkom tlaku... Kazdopadne po vymene pumpy nic mokre ani mastne nemam a dolievam asi 1mm za 500km, olej tiez nestupa ani kvapkova skuska neukazuje vodu v oleji (inak pozri si este olej, ci ti neprepusta tesnenie hlavy, co je ale malo pravdepodobne u J), ani olej vo vode nie je, takze jedine vysvetlenie je to od Opla.
Nejaky maly unik je bezny - ja si mylsim, ze prave cez specialny kryt nadrzky z chlad. kvap., ktoreho sucastou je pretlakovy ventyl. Opel pravidelne dolieva chladiacu pocas servisnych prehliadok. Mne povedali, ze v J (aspon teda na mojom motore) ma chlad. vacsiu teplotu, nez bezne maju auta a cast prepusti ventil von ako paru pri velkom tlaku... Kazdopadne po vymene pumpy nic mokre ani mastne nemam a dolievam asi 1mm za 500km, olej tiez nestupa ani kvapkova skuska neukazuje vodu v oleji (inak pozri si este olej, ci ti neprepusta tesnenie hlavy, co je ale malo pravdepodobne u J), ani olej vo vode nie je, takze jedine vysvetlenie je to od Opla.
Já únik nemám, ale jen tak pro info:
Mně klesla hladina 1 cm pod doporučenou hladinu na nádobce hned po koupi auta.
Dolil jsem po čárku a do měsíce to kleslo zase 1 cm pod čárku. Nechal jsem to tak a za další tři měsíce je to stále 1 cm pod čárkou. Teď po roce pořád to samé. Tak jsem to přestal řešit. Vypadá to, že se asi přebytek ztratí přes to víko. Akorát to nesedí s čárkou na nádobce a z toho si nic nedělám.
1,4 T 88 kW.
Mně klesla hladina 1 cm pod doporučenou hladinu na nádobce hned po koupi auta.
Dolil jsem po čárku a do měsíce to kleslo zase 1 cm pod čárku. Nechal jsem to tak a za další tři měsíce je to stále 1 cm pod čárkou. Teď po roce pořád to samé. Tak jsem to přestal řešit. Vypadá to, že se asi přebytek ztratí přes to víko. Akorát to nesedí s čárkou na nádobce a z toho si nic nedělám.
1,4 T 88 kW.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Musim vyskusat. Necham hladinu v 1/2 a uvidime ci bude klesat.
Ahojte, pofotil som tieto mokré časti, vyzerá akoby olej alebo dačo pretekalo z týchto vrchných krytov (je to kryt vačiek?)
Dolu na plechoch je mokro
a z tohoto tečie asi olej alebo čo to je?
čo to bude, kadiaľ sa stráca kvapalina chladiaca?2011 - Astra J 1.4T Sports Tourer Sport (212 000km)