Zatial mam nejakych 5500 km ale ziadny zvuk ako popisujes som si nevsimol. Ale skusim popocuvat. Este ma napadlo... ten zvuk Ti prehlusi aj ventilator na 5 stupni, alebo mas uplne vsetko vypnute? Pri studenom motore to pocut nie je?
Inak rozpraval som sa s jednym znamym z opelu ohladom toho vaseho problemu. Tieto motory nemaju na rozvodoch remen ale bezudrzbovu retaz, ktora je vo vseobecnosti hlucnejsia. Takze by to mohlo byt to.
Ak je retaz vytahana, prejavuje sa to priblizne tak, ako popisujete. Zvuk sa postupne zintenzivnuje. Pri tych najazdenych kilometroch, ktore mate, je to ale blbost. Aj ked sice spominal ze uz menili v Corze vytahanu retaz aj po 50.000 km. Ale aj do tohto poctu mate este veeeelmi daleko

.
to Black sapphire :
spotrebu mas super. Predpokladam, ze byvas v rovinatom kraji
to oops: no a to je mozno ten problem, ze na to nedupes... najviac benzinu Ti to spotrebuje ked zrychlujes (ale to urcite vies). Zistil som, ze najnizsiu spotrebu v meste mam vtedy ked sa co najrychlejsie dostanem na pozadovanu rychlost a potom ju len steklenim plynu udrziavam. Tiez mu ale nenakladam za studena. Rychlost pred kryzovatkami a z kopca nevyradzujem. Naposledy som mal v meste podla palubaku 8l/100 km.