Teplota motora
- matusbelusak
Re: Teplota motora
mozno ano lebo to zacalo teraz v zime, nechám to asi tak a uvidim ked sa otepli ako bude no
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
- Reklama
Kludne to vymenis aj doma....vypust vodu, dole na chladici je ventil.....vymen termostat a nalej tu istu vodu ak nie je moc stara po maximum a zatvor nadrzku.....nahrej motor a ono sa to odvzdusni samo a potom len dolej vodu ak schybne
Naposledy upravil(a) Dark69 dne 27 led 2018, 14:11, celkem upraveno 1 x.
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- matusbelusak
Dark díki za návod, zatiaľ to neriešim on sa nahrieva trošku pomalšie ale jak je na 90 tak už neklesá teplota takže to zatiaľ neriešim, možno že to je fakt len chladným počasím
Jasne, pockaj urcite....ja uz to kurenie ignorujem a davam autu kapky...
Skor rozmyslam ako vtrepat jednoducho nieco pred chladic a co..
Skor rozmyslam ako vtrepat jednoducho nieco pred chladic a co..
- matusbelusak
neuvažoval si napríklad čisto preglejku? vyrezať ju na požadovaný tvar hoc nafarbiť na čierno alebo čiernou páskou hrubou prelepiť a dať ju tam spodkom auta? tam vykrutením šrub predneho naraznika zo spodu a skusiť to tam dať? a uchytil by som ju o prednu masku čiernymi sťahovacími páskami na káble
Nechce sa mi nic rozoberat, liezt pod auto a ani tam zo spodu nieco vtrepat.....jedina moznost bola zvrchu to len pekne zasunut...ale nakolko sa to neda, tak kaslem na to..maximalne skusim zaslepit vrchnu mriezku..
- matusbelusak
Dark dalšia možnosť je že z vrchu iba vykrutíš tie šruby čo držia hore narazník, ich vykrutíš a odtiahneš vrchnu časť naraznika, tam su 5 alebo koľko šrub, tam nemaš čo pokaziť a pri odtiahnutí by si to tam mohol dať
Páni, myslím že zakrývať to je zbytočnosť, ale keďže kryty na Astry J ešte nerobia (ako napr. na Ochcávky), tak keď to silou-mocou chcete (a aby to aj trochu vyzeralo), tak si urobte (dajte vyrobiť) niečo takéto - mal som niečo podobné niekedy na mojej 130-tke.
U dízlakov sa treba zmieriť s tým, že ten motor nie je stavaný na krátke cúračky a poskakovanie po meste, ale na dlhšie trasy a ohrieva sa trocha dlhšie (a zároveň aj viac "zamoruje" okolité prostredie).OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
osobne si myslim ze to ani moc vyzban nema pretoze kym sa ako tak neohreje chladiacia, tak voda nejde cez predny chladic, ale iba cez maly okruh...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
A pri jazde co fuka zimny vzduch priamo na motor a ho ochladzuje ti nehovori nic?
Dokonca je aj velky rozdiel ak nemas spodny kryt motora, motor je takzvane podchladeny stale odspodu a sa tazsie zahrieva...
p.s. na Astru H 1.6 benzin ho ani od vyroby nedavali aby sa auto lepsie chladilo kvoli vysokej teplote! Termostat otvara pri 105 stupnoch a v lete ked otvoris kapotu dostanes facku...
Inak ako laicka uvaha to bolo ok, aj mna to ako prve napadlo
matus: tohto roku uz to necham tak...mame februar a pozeral som pocasie u nas.... max -2 takze pohodicka...tato zima bola velmo slaba..
Dokonca je aj velky rozdiel ak nemas spodny kryt motora, motor je takzvane podchladeny stale odspodu a sa tazsie zahrieva...
p.s. na Astru H 1.6 benzin ho ani od vyroby nedavali aby sa auto lepsie chladilo kvoli vysokej teplote! Termostat otvara pri 105 stupnoch a v lete ked otvoris kapotu dostanes facku...
Inak ako laicka uvaha to bolo ok, aj mna to ako prve napadlo
matus: tohto roku uz to necham tak...mame februar a pozeral som pocasie u nas.... max -2 takze pohodicka...tato zima bola velmo slaba..