Příspěvek
od Repulse » 08 bře 2018, 19:57
Ahoj kolegové. Na Astře 2,0 CDTI 121kW mi začal kolisat volnoběh, stejně jako na videu v prvním příspěvku. Na úplně studeném motoru to nedělá, až když se ohřeje tak na 70 stupňů, tak to začne dělat. Když je pak motor ohřátý na provozní teplotu, dělá to sporadicky, jednou víc, jednou míň. Zdá se mi, že když zapnu výstražné blinkry, dělá to víc, nebo to tím jde spustit. Byl jsem na diagnostice, výsledek žádný. Dostal jsem radu, že může být špatné ukostření motoru, to také bylo OK. Proměřili jsme dobíjení. Po nastartování dobíjel altík přes 14V, po projetí auts to spadlo na nějakých 13,9V. Bylo mi řečeno, že to jsou normální parametry. Takže od alternátoru to nebude. Vůbec se v technice turbodieselů nevyznám. Poradí mi někdo kde začít hledat problém? V diskuzích k 1,7 a 1,6 CDTI jsem narazil, že to často dělá regulátor tlaku paliva, ale nikde jsem nenašel obdobný ND na dvoulitr. Dost mě to štve, protože motor má najesto 80 tisíc a už jsou trable. Do tahu jde motor normálně, spotřeba je taky standardní kolem 5,8 litru, jako před projevem závady.
Díky.
Astra Sports Tourer 2,0 CDTI,121kW, r.v.2015