Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
Re: Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
to by som asi potreboval este karicku za bike
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
Dnes 2x som videl žltú dpf kontrolku a hlasku pokračujte v jazde. Sli sme na návštevu vramci mesta a kým sme s drobcom oskrabat auto, zaplo dpf. A na studený motor! Dymilo to ako komín cez celé mesto. Až po 1 km, dym ustal a už normálne vypalovalo. Akurat 20min zbytočnej jazdy a drobec bol o ten čas ukrátený v hraní sa s ďalšími deťmi. Už nech sú elektromobily s normálnym dojazdom a cenou. Niekedy auto slúžili nám a teraz my jemu. A že eko výmysel.
My čo máme "benzíny" také problémy nepoznáme. Dízel nie je na krátke trasy a už vôbec nie do mesta - ja by som do osobákov dízlové motory zakázal, veď už v niektorých mestách vo svete zakazujú jazdu nafťákmi v meste. Nie je nič horšie ako jazda v meste za "trochu" starším (alebo servisne zanedbaným) dízlakom, ktorý po pridaní plynu dymí ako dízel-elektrická lokomotíva, smrdí a skoro nič nie je vidieť. Vtedy pokiaľ sa nedá predbehnúť, tak okamžite zapínam v aute vnútornú cirkuláciu vzduchu a nechám ho, nech si ide čím skôr svojou cestou "otravovať iných". A niečo podobné je jazda za starým džadom, ktorému motor žerie olej - to človeka až oči štípu od toho smradu.
(Viem, že poniektorí majú presne opačný názor, no vyjadril som len môj "skromný" názor)
(Viem, že poniektorí majú presne opačný názor, no vyjadril som len môj "skromný" názor)
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Jasne jack v poho. Ale ja kratke trasy nejazdievam. Akurat teraz ked je volno to pouzivame na mesto, medzimesto, nakolko maly poobede este ide spat a tak by mal len dlhu prechádzku ak sa niekam chceme vybrať čo je 2-3km. No celkovo či benzín či diesel už je to minulosť. Veď tie nové euro benzíny a turbo benzíny sú už tiež pomaly na dlhé trasy. Samé eurokuvitko skrz emisií
Já řeším problém s vyskakujícími chybami DPF P2003 a P242f.
Něco je špatně a regenerace se mi pouští i třikrát týdně a mezitím vyskakují tyto chyby.
Snad to nebude na výměnu DPF a bude to nějaký sensor, AGR apod...
Něco je špatně a regenerace se mi pouští i třikrát týdně a mezitím vyskakují tyto chyby.
Snad to nebude na výměnu DPF a bude to nějaký sensor, AGR apod...
...kolik mas najeto? To by me zajimalo, jakou ma zivostnost DPF. Nekde uvadi 150.000 km a jinde 250.000 Km.
Opel Astra ST J Cosmo 1.6 CDTI - 100 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
ex: Škoda Octavia I Combi Elegance 1.9 TDI - 81 kW
ex: Peugeot 406 Combi 1.9TD - 66 kW
ex: Škoda Felicia LX 1.9D - 47 kW
ex: Renault 21 TXE 2.2i - 81 kW
ex: Škoda 120L - 36,7 kW
Interval DPF pre vsetky dieslove motory!
... A dalsi vravia ze prezije auto ak pravidelne regenerujes ...
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
mám najeto 190 000 za 4 roky v Německu....proto mi to moc na KO DPF nesedí. Uvidíme. Chová se to tak všelijak. Na ucpaný DPF je přece samostatná kontrolka, ne?
U mě to vypadá, že to shazuje něco jiného...Při testech AGR přes diagnostiku ty chyby vždy naskákaly. Zítra ho budu rozebírat, tak uvidím v jakém je stavu.
U mě to vypadá, že to shazuje něco jiného...Při testech AGR přes diagnostiku ty chyby vždy naskákaly. Zítra ho budu rozebírat, tak uvidím v jakém je stavu.
za 4r v nemecku , to ako si ty nabehal ... ci niekto v nemecku.... lebo to potom kludne moze byt aj tych 250t km...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
Ztocene to neni, overoval jsem záznamy pred koupi u německých aut. servisu a odpovídalo to...