Error code 82 - výměna oleje
Re: Error code 82 - výměna oleje
Aj mne, preto som sa na konci príspevku pýtal - je pravda, že mám výbavu cosmo, no myslím si že to nie je o stupni výbavy a dokonca Duke11 má mladší rok výroby (2015) ako my.
"Je to voľajaké čudné, tebe ukazuje text, mne ukazuje text a jemu nie!!!, kde len súdruhovia z GM udělali chybu? ".
"Je to voľajaké čudné, tebe ukazuje text, mne ukazuje text a jemu nie!!!, kde len súdruhovia z GM udělali chybu? ".
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
Cisla pise zakladny displej:
https://www.youtube.com/watch?v=tDyOniFl9TY
https://www.youtube.com/watch?v=tDyOniFl9TY
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Ale enjoy nemal zakladny displej, myslim tym nad radiom taky uzky. Enjoy bol druhy stupen vybavy, ak sa dobre pamatam.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
asi nema PP. lebo auta bez hlasia kody.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Nemohl jsem cuknout a rict, ze olej nechci vymenit vzhledem k zaruce, jinac bych si to vymenil sam. Dostal jsem slevu cca 15%, vic je neslo ukecatXavier píše:a dali ti to zacvakat, ci na ich triko to slo?
Astra J B14NET LPG Enjoy 12/2015
akoze nie, ved ked nepresiel este rok a predpisany pocet km, tak olej bol v poriadku
a mas PP v aute, ci nie?
Nechcem tu rozvádzať diskusiu mimo tému, ale to by som netvrdil - olej môže byť degradovaný na stav, keď je ho potrebné vymeniť aj pred uplynutím doby stanovenej na jeho výmenu alebo pred stanoveným nábehom kilometrov, záleží na rôznych skutočnostiach a spôsobu prevádzkovania auta.Xavier píše:akoze nie, ved ked nepresiel este rok a predpisany pocet km, tak olej bol v poriadku
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Jack, k tomu len toľko.ak by auta skutočne dokázali snímať kvalitu oleja a nebol by to iba softverovy zazrak, tak po doliati povedzme litra by sa ti mala zvýšiť percentuálna životnosť oleja. A to sa nedeje pri žiadnom aute. Iba tí to softvérovo ubera podľa štýlu jazdy. A aj o tom pochybujem, či korektne a nie je to ďalší soft. Odzub, aby si chodil častejšie a nechal peniaze tam. Lebo moje prvé auto hlásilo výmenu pri 29500km skoro presne. Druhé, ten istý štýl jazdy a nad 25nejde.
Podle mne, máte pravdu všichni. To čidlo určitě neměří jakost oleje chemicky, nebo jak by se to dalo říct...
Myslím, že měří počet startů, jak dlouho byl motor na jeden start v provozu a zda se za tento čas stačil olej dostat na odpovídající provozní teplotu, kolik se ujelo na jeden start km a možná k tomu další hodnoty a údaje z různých čidel. Je to nějak vymyšlený software a možná je v něm zakódovaný koeficient,(lidově říkejme kur.ítko), který to celé urychluje směrem k nule. Já bych se tomu nedivil. Možná, že po 1500 startech v garáži bez vyjetí by to čidlo taky zařvalo 0 procent... V praxi si to řekněme takto:
Kupuju nové auto a aha,budu muset jezdit na garančky. Předpokládám,že nenajedu víc než 30000 km za rok. Chci mít záruku na pět let,budu muset na garančku pětkrát a pětkrát měnit olej. Ale stane se to, že díky tomuto čidlu tam konkrétně já pojedu měnit olej možná sedmkrát. No a tak to je. Servis vydělá a je to.
Na druhou stranu stejně platí taky to, co jste probírali v jiných vláknech, že kdo se chce o auto starat po svém, mění olej dřív podle svého uvážení. Mě to vyšlo podle čidla na 20100 km po 9 měsících provozu.
Anebo si říkejme, že Opel má o naše autíčka poctivou starost a proto vymyslel procentuální čidlo stavu oleje.
Myslím, že měří počet startů, jak dlouho byl motor na jeden start v provozu a zda se za tento čas stačil olej dostat na odpovídající provozní teplotu, kolik se ujelo na jeden start km a možná k tomu další hodnoty a údaje z různých čidel. Je to nějak vymyšlený software a možná je v něm zakódovaný koeficient,(lidově říkejme kur.ítko), který to celé urychluje směrem k nule. Já bych se tomu nedivil. Možná, že po 1500 startech v garáži bez vyjetí by to čidlo taky zařvalo 0 procent... V praxi si to řekněme takto:
Kupuju nové auto a aha,budu muset jezdit na garančky. Předpokládám,že nenajedu víc než 30000 km za rok. Chci mít záruku na pět let,budu muset na garančku pětkrát a pětkrát měnit olej. Ale stane se to, že díky tomuto čidlu tam konkrétně já pojedu měnit olej možná sedmkrát. No a tak to je. Servis vydělá a je to.
Na druhou stranu stejně platí taky to, co jste probírali v jiných vláknech, že kdo se chce o auto starat po svém, mění olej dřív podle svého uvážení. Mě to vyšlo podle čidla na 20100 km po 9 měsících provozu.
Anebo si říkejme, že Opel má o naše autíčka poctivou starost a proto vymyslel procentuální čidlo stavu oleje.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback