Kovový zvuk při řazení

jackdaws

Re: Kovový zvuk při řazení

Příspěvek od jackdaws » 09 říj 2016, 09:37

no tom si inak aj ja vsimol ....
ze dakedy ta spojka ako keby o par desatin skeundy... vytlaci neskor...

neviem ako to tu je riesene , ale radim +- rovnako a dakedy ako keby som skoro supol rychlost
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW

Reklama

Marek L

Příspěvek od Marek L » 09 říj 2016, 09:49

Taky mi to dělá. U mě je to pocit jakobych v převodovce do něčeho narazil. A je to zatím jedna věc, která mi na Astře vadí. Většinu malicherných prkotin jsem strávil, ale tohle ne. Ale když to chci někomu ukázat, tak se mi to většinou nepovede... :lol: :lol: :lol:
Delší sešlápnutí musím vyzkoušet, to zní zajímavě, ale v reálu to pro mě bude těžké dodržovat. Většinou člověk s tím kvedlá tak nějak automaticky. Technik v OPLU mi ještě říkal,ať si uvědomím, jestli došlapuju spojku poctivě až na doraz.
Dále jsem vysledoval, že tohoto jevu lze docílit, když stojím a bez spojky se snažim zařadit trojku,ale samozřejmě ji tam nervu silou,ale jen tak zlehka naznačím dopředu. V tu chvíli lze ten zvuk zpozorovat.
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback

gotha

Příspěvek od gotha » 09 říj 2016, 19:33

Xavier píše:jaaj a rada, ktoru som uz niekde pisal.
ak mate tento problem s prevodovkou, staci spravit jednu vec..ruky a mysel mat ako pretekar a nohu ako dochodca...podrzte spojku o 1s dlhsie vytlacenu (je to sice na hlavu pri sviznej jazde) a vtedy sa to nestane. proste ta spojka je pomala.
Xavier, ako to myslíš? Skús to rozpísať krok po kroku.
Ak stlačím spojku, pohybujem pákou z 2 do 3, akoby som na dačo narazil v dráhe tej paky, to sa odtlačí a potom tam sadne trojka. potom uvoľňujem pedál spojky. Ako to bude súvisieť s tým, že potom ešte nechám spojku dlhšie stlačenú?
2011 - Astra J 1.4T Sports Tourer Sport (212 000km)
ex 1998 - Astra G Caravan 1.6 16V (235 000km)

gotha

Příspěvek od gotha » 09 říj 2016, 19:35

toto sú presne moje slová Marek, lepšie by som to nenapísal ani ja:
U mě je to pocit jakobych v převodovce do něčeho narazil. A je to zatím jedna věc, která mi na Astře vadí. Většinu malicherných prkotin jsem strávil, ale tohle ne. Ale když to chci někomu ukázat, tak se mi to většinou nepovede.

škodí to prevodovke, spojke? môžem očakávať, že sa niečo v dohľadnej dobe pos*rie alebo pokazí? Nerád by som zostal s autom kdesi visieť.
Marek L píše:Taky mi to dělá. U mě je to pocit jakobych v převodovce do něčeho narazil. A je to zatím jedna věc, která mi na Astře vadí. Většinu malicherných prkotin jsem strávil, ale tohle ne. Ale když to chci někomu ukázat, tak se mi to většinou nepovede... :lol: :lol: :lol:
Delší sešlápnutí musím vyzkoušet, to zní zajímavě, ale v reálu to pro mě bude těžké dodržovat. Většinou člověk s tím kvedlá tak nějak automaticky. Technik v OPLU mi ještě říkal,ať si uvědomím, jestli došlapuju spojku poctivě až na doraz.
Dále jsem vysledoval, že tohoto jevu lze docílit, když stojím a bez spojky se snažim zařadit trojku,ale samozřejmě ji tam nervu silou,ale jen tak zlehka naznačím dopředu. V tu chvíli lze ten zvuk zpozorovat.

mater

Příspěvek od mater » 09 říj 2016, 22:08

Ja na zafire mam tiez take "problemy" s radenim ale bez zvuku. Najviac to pocitujem z 2 do 3, proste paka na nieco narazi, musim viac potlacit a potom tam spadne 3. Niekedy aj do 5.
Zaujimave je, ze ked sa jazdi dostatocne dlho, zrejme sa olej zahreje, dostane sa vsade kam treba tak potom ten zasekujuci efekt nieje taky ostry.
Zafira-C Cosmo 1.4T 103kW LPG ( B14NET ) 8/2015
ex: Astra-G Caravan Classic 1.4 66kw ( Z14XEP ) 9/2005 LPG prerabka 9/2012

Xavier

Příspěvek od Xavier » 10 říj 2016, 10:00

neviem ako u vas, ale u mna sa to prejavuje vtedy, ked zrychlujem sviznejsie. pri beznom radeni a style jazdy tu prekazku necitim. ak idem razantnejsie, tak presne ako pisete, narazim do prekazky a nepretlacim to. proste musim znova dotlacit spojku, lebo je pomala a nestiha rychlejsie radenie. a myslel som to tak, ako to bolo aj spomenute mechanikom, ze musis spojku nie riadne, ale extra riadne vytlacit ako u ziadneho auta a podrzat ju sekundu vytlacnu, kym tu rychlost nezaradis. nie je to tak, ako pri beznom aute, ci mojej predoslej astre, ze vytlacis a uz radis a pomaly pustas. prsote tu akonahle pri sviznejsej jazde uz pustam spojku je tam ten naraz do "steny" a nejde zaradit. ale zdoraznujem, pri beznej jazde sa s tym nestretovam a riesi to extra spojkovanie u mna...resp. pomala noha.
je to jednoznacne konstrukcna chyba, ktoru ti v servise neostrania a nenajdu, kym im to presne neukazes ako na to. ja to vyvolat viem, ale aky to ma zmysel...oni ti to v servise mozu prezriet a dat do povodneho stavu..lenze toto je povodny stav s vyrobnou vadou z mojho pohladu. som strojar a preto si uvedomujem, ze to co je zle vyrobene ti v servise asi tazko napravia, ak to vyrobca nevyriesi opatreniami, ci instrukciami. ale mna by zaujimala jedna vec. ake mate verzie aut? ST, HTB? lebo ST montuju anglani, HTB poliaci a tam sa to nevyskytovalo. ci to nebude vyrobnym zavodom, ci pouzitymi dielmi v danom zavode
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

gotha

Příspěvek od gotha » 10 říj 2016, 12:19

Xavier: to je iná situácia ako opisuješ ty. Mne sa to deje počas toho, ako mám stlačenú spojku. Môžem ju mať stlačenú aj 5s pred pohybom radiacej páky a 5s po zaradení, aj tak tam je v tej dráhe medzi 2-3 nejaká hrča, ktorú cítiť a treba ju odtlačiť (zvuky pri tom nepočujem).
Voz mám ST (kombík).
Akoby to súviselo aj so studeným olejom vprevodovke - možno.
(Nemôže to byť vadný synchrón?)

blesk

Příspěvek od blesk » 10 říj 2016, 13:33

Synchron to moze byt, skus medziplyn - zrovnaj otacky pri preradovani. Najlacnejsie bude vymenit olej v prevodovke, potom sa uvidi.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011

Xavier

Příspěvek od Xavier » 10 říj 2016, 14:13

blesk. olej mam meneny vid. vyssie a nepomohlo to. je to lepsie o nieco, no skor pseudo. skratka uz viem radit s tym a asi to je to co to zlepsuje. ale inak predtym olejom bolo parkrat, ze som dal cez zuby 2-3, 4-5. teraz je to pomenej, ale i tak ta prevodovka je slaba
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

blesk

Příspěvek od blesk » 10 říj 2016, 14:27

Asi to nebude v oleji, ale napisem, ze niektori opravari prevodiek a niektore firmy doporucuju do prevodky oleje GL5 (myslim, ze aj GL4+) - typicky napriklad Fuchs, ktory ma dost dobre meno v profi kruhoch. Obecne ale GL-5 oleje zalepuju synchrony, preto by sa nemali v prevodovkcha pouzivat a preto ich tam nedava ani Opel. Aj ked je pravda, ze taky olej vydrzi viac, ale... Je mozne, ze nejaky opravar dava nevhodny olej a synchrony potom nefunguju ako maju...
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011

Odpovědět