Trasenie motora 1.4T pri starte nad 15C
Re: Trasenie motora 1.4T pri starte nad 15C
Stastie, ze som neprezul na letne. Uz by som vyhodil tie zimne
Stale este jazdim na to povodne palivo a fakt ten motor ide trochu lepsie za plynom. Doteraz bol taky priduseny, pritom, ked bola zima, mal jazdit lepsie, lebo intercooler lepsie ochladil stlaceny vzduch z turba - hlavne pri nizkych otackach. Este mam asi 1/4 v nadrzi, uvidim po dalsom tankovani. Mozno naviezli uz letne benziny.
Stale este jazdim na to povodne palivo a fakt ten motor ide trochu lepsie za plynom. Doteraz bol taky priduseny, pritom, ked bola zima, mal jazdit lepsie, lebo intercooler lepsie ochladil stlaceny vzduch z turba - hlavne pri nizkych otackach. Este mam asi 1/4 v nadrzi, uvidim po dalsom tankovani. Mozno naviezli uz letne benziny.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
- Reklama
Zopakoval som si trasu, spotreba ako po starom, ale bol silny protivietor. Kazdopadne motor je zivsi a tiez som si vsimol, ze svetelny senzor uz nie je taky citlivy a s denymi LED svetlami prejdem dialnicny podjazd aj ked je zamracene, co predtym vobec nebolo mozne. Mam teoriu, ze pri tej zvolavacke na ventilator nahrali novy SW a s nim dostanete aj vsetky predosle verzie/zlepsienia. Takze tam mozno islo nieco na motor a dalsie upravy svetelneho senzora (niekde som cital ze v minulosti uz ho raz preprogramovavali). Takze zatial sa tesim. Ak je to darcek z uradu zlepsovania zakaznickych dojmov (ci ako to bolo v tom dopise na zvolavacku) tak klobuk dole Opel.
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=1 ... =40#p12233
Remedial Action : Recall the vehicles that are likely to be affected to programme the Engine Control Module with the latest software.
http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=1 ... =40#p12233
Remedial Action : Recall the vehicles that are likely to be affected to programme the Engine Control Module with the latest software.
To trasenie motora nad 15C nerobi, ak natankujem lepsi benzin. Vyskusal som Shell 95 FuelSave, Nitro + aj OMV 95 a ziaden z nich to nerobi. Dokonca mozem jazdit aj pod 2000otacok, kedy uz dost recirkuluje spaliny a zanasa ventily a po opatovnom studenom starte tie zanesene ventily zacnu nekontrolovane horiet a triast motorom. S premiovymi palivami to nerobi, takze je tam aj urcita uspora paliva za vyssiu cenu. Skusim este hypermarketove premiove benziny. Slovnaft v pripade Globusu a Makra a Unipetrol u Alberta (CR).
a na com si jazdil doteraz?
lebo shell fuel save, ci omv 95 je podla mna priemerny benzin a nie premievka.
lebo shell fuel save, ci omv 95 je podla mna priemerny benzin a nie premievka.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Jazdil som na neaditivovany N95 z hypermarketu (Slovnaft alebo Unipetrol bez aditiv) s dodatocnym pridanim VIF. A ani to VIF ma nezbavilo trasenia s tym benzinom. Do Shellu a OMV uz som VIF nepridaval.
Mozno samotny benzin je ok, ale ktovie v akych cisternach ho vozia medzi marketmi. Alebo to robi biozlozka. Davaju tam viac liehu, nez je zdrave. Mimochodom, chysta sa na nas E10 benzin namiesto N95, to bude este sranda.
A ako vieme z vlakna Problem Motor-Valec, tak v Rusku je vela problemov s tymto motorom a moze to byt prave nekvalitnym palivom.
Mozno samotny benzin je ok, ale ktovie v akych cisternach ho vozia medzi marketmi. Alebo to robi biozlozka. Davaju tam viac liehu, nez je zdrave. Mimochodom, chysta sa na nas E10 benzin namiesto N95, to bude este sranda.
A ako vieme z vlakna Problem Motor-Valec, tak v Rusku je vela problemov s tymto motorom a moze to byt prave nekvalitnym palivom.
slovnaft pritom beriem ako kvalitou to lepsie. nebyt o2 zlavy na shell, by so aj na slovnaftku chodil
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
Neviem na akom hypermarkete tankuješ, no ja som "svojho času" natankoval N 95 na čerpačke Tesco do Felície a nikdy viac ani do kosačky či motorovej píly. Po prejdení cca 200m "kone pod kapotou z ničoho nič zdochli" tz. že plynový pedál na podlahe a autíčko (1.6 MPi) sa ťahalo po ceste ako "lemra". Doma som benzín z nádrže odsal, nalial Shelácku 95-ku a auto znova ožilo.blesk píše:Jazdil som na neaditivovany N95 z hypermarketu (Slovnaft alebo Unipetrol bez aditiv) s dodatocnym pridanim VIF.
Potom sa nedivte, že vám "kapú motory" a čo ja viem čo ešte. Pre "ušetrených" 5 centov si predsa nedodrbem motor.
Do svojej Astričky (pretože "ju ľúbim" ) by som z nijakého hypermarketu či kde-akej pokutnej pumpy benzín nikdy nenatankoval - preto tankujem tak, že akonáhle na mňa zabliká "hladové oko" a objaví sa nápis "o nedostatku paliva", tak v čo najkratšom čase jej doprajem plný dúšok, väčšinou do FUL.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Najdu sa aj opacne extremy - Shell Banska Bystrica po natankovani spotreba 12 litrov. Vykon normalny, asi viac liehu - vysoke oktanove cislo, ale malo energie = vyssia sporeba.
Do Gcka som dlhodobo tankoval na Shell, Bajkalska v BA. V lete mi to triaslo, motor isiel na 3 valce a hlasilo to chybovy kod, nieco ako nepravidelne spalovanie na 3. valci. Okamzite som vymenil cerpacku, aj znacku na Agip a ich supertech. Motor isiel ovela tichsie a ziadne trasenie sa uz neopakovalo.
Zial Agip ubnas skoncil a od zaciatku do Astry tankujem OMV, klasicku 95-ku. Snazim sa tankovat vzdy na Trnavskej full.
Zatial bez problemov, ziadne trasenie, aj v tych najvacsich horucavach.
Zial Agip ubnas skoncil a od zaciatku do Astry tankujem OMV, klasicku 95-ku. Snazim sa tankovat vzdy na Trnavskej full.
Zatial bez problemov, ziadne trasenie, aj v tych najvacsich horucavach.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj klusi, tak se mi to začlo projevovat taky parkuji na sídliští, teplota 13 - 17st. Nastartuji a motor jako by jel na 3 válce. při lehkém sešlápnutí plynu na 2 -3s se pak motor chytne a jede normílně. Dělá to jen ráno, pak po celý den nic. Prozatím mi to udělalo za měsíc 3x a to jezdím každý den. VIN dávám od novoty od porvní nádtže a tankuji MOL 95 a na sem tam 100. Je pravda že jezdím krátké trasy a 1x za týden to projedu dál, včera jsem zahřál motor a pak to protáhl 2s do 5000ot, 3s opět 5000ot déle podržel a pak 4s zase 5000ot, ať se to pořádně provětrá. Je pravda, že jezdím pořád na stejnou pumpu i stojan číslo 4 , příště natankuji asi jinde a uvidím.
V zimě jsem to nezaznamenal a jak jsou teploty vyšší, tak taky ne, a jak píšu, z 30 startování a teplot v tomto rozmezí mi to udělalo 3x. Pro jistotu jsem kontroloval oléj, měněm před 3000km a je v pohodě, hladina vody taky v pohodě. Jinak motor nevykazuje žádné problémy, táhne bez problémů, po ujetí 40km, jsem otevřel kamotu a díval jsem se jak se chvěje motor a jen úplně minimálne skoro nic, tak že v pohodě. No myslel jsme si prvně, že mi otečla svíčka, ale v 39tis. to by bylo hodně podezřelé. No i to v dnešní době je možné.
Blask: projevuje se ti to ještě.
V zimě jsem to nezaznamenal a jak jsou teploty vyšší, tak taky ne, a jak píšu, z 30 startování a teplot v tomto rozmezí mi to udělalo 3x. Pro jistotu jsem kontroloval oléj, měněm před 3000km a je v pohodě, hladina vody taky v pohodě. Jinak motor nevykazuje žádné problémy, táhne bez problémů, po ujetí 40km, jsem otevřel kamotu a díval jsem se jak se chvěje motor a jen úplně minimálne skoro nic, tak že v pohodě. No myslel jsme si prvně, že mi otečla svíčka, ale v 39tis. to by bylo hodně podezřelé. No i to v dnešní době je možné.
Blask: projevuje se ti to ještě.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory