Teplota motora
Re: Teplota motora
Problem je ten ze zvnutra nie je pristup nikde...najjednoduchsie to je zvonku vyrezat a vlozit do masky....ale na vrchnu cast len, nie na spodok....ak najdem vhodny material poslem foto...neviem ako sa vola ten material
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
- Reklama
caute,
ja mam sice iny motor, ale ak motor este nie je uplne prehriaty (aj ked budik ukazuje 90) a zastavim a vonku zima a kurenie naplne, ano klesne mi teplota a motor dlrzi volnobeh na 1000
ak je motor dobre zohriaty (asi aj olej na 90+) tak volnobeh mi pada na 800
termostat - ci funguje sa testuje lahko - pocas zohrievania motora kontroluj rukov teplotu hadice ktora ide do chladica - az do 80-90 by mala byt studena - termostat zatvoreny
ale je pravda ze opacne - ak sa uz otvori tak sa znova nezacne zatvarat pri poklese teploty - to sa sa rukou neda tak lahko vyskusat
ja mam sice iny motor, ale ak motor este nie je uplne prehriaty (aj ked budik ukazuje 90) a zastavim a vonku zima a kurenie naplne, ano klesne mi teplota a motor dlrzi volnobeh na 1000
ak je motor dobre zohriaty (asi aj olej na 90+) tak volnobeh mi pada na 800
termostat - ci funguje sa testuje lahko - pocas zohrievania motora kontroluj rukov teplotu hadice ktora ide do chladica - az do 80-90 by mala byt studena - termostat zatvoreny
ale je pravda ze opacne - ak sa uz otvori tak sa znova nezacne zatvarat pri poklese teploty - to sa sa rukou neda tak lahko vyskusat
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 81kW 8/2014 cosmo ecoFLEX
Opel Astra G Caravan 2.0 DI 60kW
tak prikladam moju skusenost s 2,0 cdti 121kw...
pokial sa jazdou ohreje motor na 88+ celzia tak si drzi pekne teplotu a napr pri jazde
po dialnici 140+ sa da pekne zistit spravanie ide na cca 92 a niekedy asi ked otvori termostat
skoci na cca 85 potom zas stupa... takze si myslim ze funguje ok....
ked je vonku riadny mraz tak klesne o viac stupnov co je myslim normalne....
ale co ma zarazza ze naozaj ak idem kratku trasu a zohrejem po cca 4 km ked stojim na zelezn priecesti na cca 65 st celzia... a stojim pred zavorami fukam letny vzduch tak teplota pomalicky klesa a za 5 min klesne aj na 55... cize volnobeh evidentne ma tak malu spotrebu ze nestiha ohrievat ochladzovany okruh pri fukani vetrakov na max teplotu ...
ake mate skusenosti s 2,0 cdti a teplotou ...
resp toto som zistil az po aktivovani teploty v menu ... na budikov by som si to asi nbevsimol ...
pokial sa jazdou ohreje motor na 88+ celzia tak si drzi pekne teplotu a napr pri jazde
po dialnici 140+ sa da pekne zistit spravanie ide na cca 92 a niekedy asi ked otvori termostat
skoci na cca 85 potom zas stupa... takze si myslim ze funguje ok....
ked je vonku riadny mraz tak klesne o viac stupnov co je myslim normalne....
ale co ma zarazza ze naozaj ak idem kratku trasu a zohrejem po cca 4 km ked stojim na zelezn priecesti na cca 65 st celzia... a stojim pred zavorami fukam letny vzduch tak teplota pomalicky klesa a za 5 min klesne aj na 55... cize volnobeh evidentne ma tak malu spotrebu ze nestiha ohrievat ochladzovany okruh pri fukani vetrakov na max teplotu ...
ake mate skusenosti s 2,0 cdti a teplotou ...
resp toto som zistil az po aktivovani teploty v menu ... na budikov by som si to asi nbevsimol ...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
To jackdaws: diki za postreh, mas pravdu na volnobebu nestiha zahrievat motor aj ked mi to pride velmi cudne...Ked auto stoji nefunguje chladenie vzduchom....a spotreba na volnobehu je u vsetkych aut zhruba pol litra...
Samozrejme benzin ma vyssiu pracovnu teplotu to je ina kapitola......ale mohol to mat ten opel urcite lepsie...
Samozrejme benzin ma vyssiu pracovnu teplotu to je ina kapitola......ale mohol to mat ten opel urcite lepsie...
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
ale zas povacsinou , napr ford-y maju na volnobehu vyssiu spotrebu cez zimu cca 0,7 - 0,8 k/h
opel skace 0,4 0,5 niekedy 0,3 l/h...
takze to je dan za relativner dobru spotrebu ....
opel skace 0,4 0,5 niekedy 0,3 l/h...
takze to je dan za relativner dobru spotrebu ....
Teplota motora
0,3 0,4 som vzivote nemal.
0,6 za nova, teraz 0,7/0,8.
na benzine mame 0,5 ...
0,6 za nova, teraz 0,7/0,8.
na benzine mame 0,5 ...
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
ja zas ked je dobre zahriaty najma v lete tak na volnobeh som viac krat videl aj 0,3 preskocit ale 0,4 je beznejsie.... 0,5 normalne...
ak mam rohriaty motor tak 0,5 je bezne.... ale napr v zime mu velmi dlho trva kym sa na tuto hodnotu dostanem... zalezi aka zima je vonku a na kolko je zohriaty interier
pri jazde mestom, dost dlho po nastartovani je spotreba 1,2 - ale mam quick heat, vyhrievane sedacky a volant - tak sa ani necudujem
pri jazde mestom, dost dlho po nastartovani je spotreba 1,2 - ale mam quick heat, vyhrievane sedacky a volant - tak sa ani necudujem
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 81kW 8/2014 cosmo ecoFLEX
- matusbelusak
mne už dnes ráno tiež asi začal termostat štrajkovať, auto pomalšie nahrieva na 90 a ked nahrieva tak pri jazde po dedine teplota motora klesá, čo asi pred týždnom nerobilo takže ma asi čaká najskor vymena noveho termostatu, viete mi ohľadom toho poradiť či ten termostat viem vymeniť aj doma či musím do servisu? treba potom ovzdušňovať sustavu?
Opel Astra ST 1,7 CDTI 81kw 2011 ( 208 000 km )
nerobi ti to nahodou preto ze sa vonku ochladilo... lebo ked je pod 0 st tak to citim aj ja ze v meste niekedy nestiha kurit ... ak sem tam stojim