Skúsenosti a spotreba 1,6 CDTi
Re: Skúsenosti a spotreba 1,6 CDTi
Rok se s rokem sešel, další výměna oleje (GM Dexos2) s proplachem motoru, filtru, kontrola náplní, cena komplet 1200,- Kč. Naprosto netradičně již přezuto na zimáky ( bez TMPS ) - v minulých letech až kolem vánoc, navoskováno a zatím kromě škrábanců od neumělů s parkováním žádné problémy. Prostě není to modla, je to spotřebák ( za poměrně hodně peněz).
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
- Reklama
ahojte,
ako casto menite olej? ja mam v palubnom PC stav oleja - zo 100% na 0% mu to trva priblizne rok
najazdil som 21500km
ako ste na tom vy?
dlhodobo jazdim za 6,1 (priemer zo vsetkych tankovani - 37000km)
cez leto som otocil taliansko tiez za 6,1 - po dialnici 135kmh (tacho) + klima a statie v kolonach
a tiez mi pri startovani zahrkoce retaz - podla technika v servise to robia vsetky ale zaroven dodal ze zatial nepocul o tom ze by niekom preskocila retaz
ako casto menite olej? ja mam v palubnom PC stav oleja - zo 100% na 0% mu to trva priblizne rok
najazdil som 21500km
ako ste na tom vy?
dlhodobo jazdim za 6,1 (priemer zo vsetkych tankovani - 37000km)
cez leto som otocil taliansko tiez za 6,1 - po dialnici 135kmh (tacho) + klima a statie v kolonach
a tiez mi pri startovani zahrkoce retaz - podla technika v servise to robia vsetky ale zaroven dodal ze zatial nepocul o tom ze by niekom preskocila retaz
Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI 81kW 8/2014 cosmo ecoFLEX
Opel Astra G Caravan 2.0 DI 60kW
1 rok alebo 30tis, co nastane skor. v reale ten interval u mna vychadza na 25tis. tak je nastavene i pc, ze za rok to zozere percenta.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
nazdar vospolok,
po 105 000 mam prvy problem s autom
zastavil som na chvilu na parkovisku pri dialnici a ked som rozbehol spat na dialnicu (na 3. plny plyn) auto stratilo vykon a rozsvietila sa kontrolka motora
po vypnuti a zapnuti motora bolo vsetko ok - kontrolka samozrejme ostala svietit
kamarat na diagnostike vycital P0299 - nizky tlak turba
pri hladani na webe som nasiel http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/ ... or.691465/
popisuje zadrhavanie ovladacu turba...
pripadne reportovana porucha od GM:
https://gm.oemdtc.com/3611/cracked-exha ... l-vauxhall
ktora popisuje poskodenu hadicu ERG alebo svorky medzi turbom a DPF
motor B16DTL rocnik 2014 - odpoveda popisu poruch na webe
zatial som jazdu na plny plyn neskusal - uvidim ci to urobi viac
mate niekto nejaku skusenost?
zastavil som na chvilu na parkovisku pri dialnici a ked som rozbehol spat na dialnicu (na 3. plny plyn) auto stratilo vykon a rozsvietila sa kontrolka motora
po vypnuti a zapnuti motora bolo vsetko ok - kontrolka samozrejme ostala svietit
pri hladani na webe som nasiel http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/ ... or.691465/
Áno presne tento problém som mal aj ja. Všetko som rozobral, skontroloval všetky trúbky a nakoniec to bol menič tlaku turba ktorý sa nachádza zo zadnej časti motora idú k nemu sa mi dza 3 hadičky. Kup to a problém bude asi vyriešený, hlavne nekupuj z Oplu. Ja som ho zohnal za 50€. V opli stoji 100€.matozippi píše:nazdar vospolok,
dik za tip.
vies mi poslat oznacenie toho dielu?
alebo dat sem fotku?
vies mi poslat oznacenie toho dielu?
alebo dat sem fotku?
Tiez mam rovnaky problem, akurat ze sa mi to stane pri beznej jazde (nie pri velkom zatazeni). S autorizovanym servisom mam skusesnosti ake mam, preto poprosim aj ja blizsiu specifikaciu, resp. cislo dielu. Dakujem
Škoda, že jsem ten odkaz neviděl/nenašel dříve.matozippi píše:nazdar vospolok,
...
Mám motor B16DTH (Meriva) z roku 2014. Reklamuji výfukový smrad v autě od začátku. Ale projeví se to jen v určitém ročním období a za specifických podmínek jízdy.
Zmiňují tam vadný vlnovec a špatné slícování/montáž připojení turbodmychadla k DPF.
Potýkal jsem se se stejnými problémy: ten smrad a saze kolem turba. Bylo mi řečeno, že smrad je z vypalování filtru a saze jsou normální. A tady se GM přiznává k vadné montáži, ok to má být od února/března 2015.
Vlnovec mám právě vyměněn a dříve byla vyměněna nějaká podložka z turba do výfuku. Tak uvidím, co bude, až se ochladí. Chybový kód P0299 se asi z diagnostiky nenačetl, alespoň tak mi to bylo řečeno.
pisal som @Kris_Ore spravu, nech mi posle info o aky komponent sa jedna ale nemam zatial odpoved
opel servis - podla popisu a spravania sa auta nemam zaujem dat 70€ za diagnostiku ktorej vysledok viem
na vela % sa jedna o vadny diel, mechanicky poskodeny (opotrebovany)
alebo o ten "menič tlaku turba" co netusim co je kedze je to za motorom
ja mam turbo ovladane podtlakovym ovladacom (podobne mam na G-cku) a hadicka od neho ide niekde ku kabine a tam bude nejaky "selenoid" a to je mozno to co @Kris_Ore menil
opel servis - podla popisu a spravania sa auta nemam zaujem dat 70€ za diagnostiku ktorej vysledok viem
na vela % sa jedna o vadny diel, mechanicky poskodeny (opotrebovany)
alebo o ten "menič tlaku turba" co netusim co je kedze je to za motorom
ja mam turbo ovladane podtlakovym ovladacom (podobne mam na G-cku) a hadicka od neho ide niekde ku kabine a tam bude nejaky "selenoid" a to je mozno to co @Kris_Ore menil
nieco nove? podarilo sa ti to doriesit?