Příspěvek
od likip » 23 kvě 2012, 12:02
Ahojte
Mame doma Opel Astra J Cosmo 1.7 DTR, 92 kW / 125 k najazdenych cca 55000km..... musim uznat, ze auto je uzasne, ale cloveku, co vymyslel DPF by som asi nieco urobil....Interval cistenia neviem odhadnut, pretoze sa v aute striedame 3 soferi,ale moze byt okolo 350 km....jazdime hlavne po meste, tyzdene tak 100 km mimo mesta a raz za mesiac tak 800km po dialnici. ked bolo auto nove, tak ikona svietila tak v priemere raz za dva tyzdne a auto bolo treba vyvetrat, no teraz, po dvoch rokoch je to tak raz za mesiac a pol. netrvrdim, ze sa medzi tym filter necisti, ale ikona sa uz tolko nehlasi......no aj tak stale viac uvazujem o odstraneni DPF filtra...hlavne kvoli tomu, ze ikona zacne svietit vzdy ked si casovo nemozem dovolit jazdit 20km mimo mesta,aby sa vycistil a prejazdim zbytocne litre nafty.....cital som uz o teme vela aj na tomto aj inych forach, no nikde som nezistil ako je to s emisiami po jeho vybrati. Ci potom nieje problem na emisnej kontrole a ci to nejak negativne neovplyvni chod a zivotnost motora alebo nieco podobne...proste by som rad vedel ake to ma negativa, ked sa DPF odstrani...dakujem velmi pekne za vsetky odpovede