Serus chlapi, dnes rano keď som naštartoval moju astru tak mi zasvietila žltá kontrolka motora. Včera večer som tankoval ako vždy na Schell a kým som došiel domov a vypol motor žiadna kontrolka mi nesvietila. Dnes som to napojil na diagnostiku a vyhodilo mi tam 2 chyby
P0409
P2501
neviem či je to tou činskou diagnostikou alebo čím ale nenašiel som nikde ich význam, akurát k tej prvej som zistil že chyby od 400 po 499 sú chyby s emisiami. Môže to byť niečo s EGR- kom?
Nevyznám sa v tom veľmi preto tu píšem, snáď mi odborníci poradia
Motor mám 1.7 cdti 81kw r.v. 2010
Diki za rady.
kontrolka motora
- Reklama
Re: kontrolka motora
Ahoj, zkusím nahodit informace z rychlého googlení:
- P0409 - problém s EGR, některé čidlo jeho funkce hlásí chybu, předpokládám že podobný problém je diskutován na fóru astra-g http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=16827
- P2501 - našel jsem více definicí, relevantní by mělo být toto http://workshop-manuals.com/vauxhall/as ... _or_p2501/ ale popravdě mi to moc neříká, asi problém na alternátoru?
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Zmeraj alternator. Ak je slabe napatie, tak to moze hadzat rozne chyby.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
Zdravím,
peru se s chybami p2003 a p242f.
Směřuje to na DPF, nelze provést regeneraci, ucpání apod.
Jednou se podařilo provést regeneraci na místě po povelu z diagnostiky.
Jinak se to stále přerušuje. Kontrolka ucpání DPF ale nesvítí.
Ještě to údajně může být AGR... Budeme po novém roce čistit, popř zkoušet měnit.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Motor 1.7cdti 81kW.
Díky.
peru se s chybami p2003 a p242f.
Směřuje to na DPF, nelze provést regeneraci, ucpání apod.
Jednou se podařilo provést regeneraci na místě po povelu z diagnostiky.
Jinak se to stále přerušuje. Kontrolka ucpání DPF ale nesvítí.
Ještě to údajně může být AGR... Budeme po novém roce čistit, popř zkoušet měnit.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Motor 1.7cdti 81kW.
Díky.
ahoj,konkretně chyba 242 f mne hodně potrápila u předešlé H Astry kdy jsem marně bojoval s dpf a nakonec to byly vstřiky a pomohli mně jako jediné tento přípravek http://www.bg-care.cz/dekarbonizace/mot ... s513219770 ,ale nakonec stejně sem nechal repasovat všechny a byl klid.
Takže takto chlapi.
Problém s EGR vyriešený a to tak že som ho zaslepil a v riadiacej jednotke ho vypol. Výmena by bola dosť drahá. Nový stojí okolo 400 evríčok. Čo sa týka prečistenia palivovej sústavy tak ja používam DIESEL + od Delphi. Je to prípravok priamo od výrobcu vstrekovačov. No ale stále ma hnevá spotreba. Teraz jazdím podľa pc za 5,9. to je asi najhoršia spotreba akú som kedy mal. Po minulé zimy som mal tak max. 5,4. Dávam to za vinu aj tomu, že teraz jazdím dosť krátke trasy do 50 km denne a každý druhý deň iba 10 km. Neviem či náhodou nebude zanesený DPF vplyvom krátkej jazdy a prerušenia vypaľovania ale kontrolka mi ešte nesvietila.
Problém s EGR vyriešený a to tak že som ho zaslepil a v riadiacej jednotke ho vypol. Výmena by bola dosť drahá. Nový stojí okolo 400 evríčok. Čo sa týka prečistenia palivovej sústavy tak ja používam DIESEL + od Delphi. Je to prípravok priamo od výrobcu vstrekovačov. No ale stále ma hnevá spotreba. Teraz jazdím podľa pc za 5,9. to je asi najhoršia spotreba akú som kedy mal. Po minulé zimy som mal tak max. 5,4. Dávam to za vinu aj tomu, že teraz jazdím dosť krátke trasy do 50 km denne a každý druhý deň iba 10 km. Neviem či náhodou nebude zanesený DPF vplyvom krátkej jazdy a prerušenia vypaľovania ale kontrolka mi ešte nesvietila.