Divný zvuk 2.0CDTi
Re: Divný zvuk 2.0CDTi
Ahoj, presne stejny projev ma i moje Astra. Je to 2.0 121 kw, 125 000 km. Po ohrati uz ten zvuk neni...Na podzim pujdu na rozvody, takze pak uvidime zda to bylo tim.
- Reklama
Tak to byli rozvody(nejspíš vodní pumpa). Vyměněno a je po problému.
moorhuhn doporučuji vyměnit co nejdříve, na nic bych nečekál Opel s těma 150 tisíci nejspíš malinko kecá...
moorhuhn doporučuji vyměnit co nejdříve, na nic bych nečekál Opel s těma 150 tisíci nejspíš malinko kecá...
Zdravím kolegy opláky a reaguji na téma divného zvuku motoru. Mam 1.7 DTCI 81kw (astra j)
Tak jsem něco takového zjistil nedávno. Vše je zkontrolované, motor má 20 tis po rozvodech.
Po nastartování studeného motoru teť v zimě divný zvuk, občas písknutí jako myš. Po vyjetí nebo chviličce volnoběhu toto zmizí. Šel jsem po tom a zjistil jsem že teť při nižších teplotách mám po delším stání (den, noc) lehce uvolněný drážkový řemen. Ten se po chvilce chodu motoru perfektně napne a je to OK. Dvoulitr má hydroštel, ale 1.7 ne. Skusil jsem tedy vzít klíč a zahýbat s napínací kladkou. Taky se to ihned doplo a po nastartování pohoda. Konzultoval jsem to s oplem a prý se nic neděje. Tak nevím jestli měnit kladku, nebo počkat co to udělá až se oteplí.
Tak jsem něco takového zjistil nedávno. Vše je zkontrolované, motor má 20 tis po rozvodech.
Po nastartování studeného motoru teť v zimě divný zvuk, občas písknutí jako myš. Po vyjetí nebo chviličce volnoběhu toto zmizí. Šel jsem po tom a zjistil jsem že teť při nižších teplotách mám po delším stání (den, noc) lehce uvolněný drážkový řemen. Ten se po chvilce chodu motoru perfektně napne a je to OK. Dvoulitr má hydroštel, ale 1.7 ne. Skusil jsem tedy vzít klíč a zahýbat s napínací kladkou. Taky se to ihned doplo a po nastartování pohoda. Konzultoval jsem to s oplem a prý se nic neděje. Tak nevím jestli měnit kladku, nebo počkat co to udělá až se oteplí.
A kladka sa mi rozvodoch nemenila?
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
U rozvodového samozřejmě ano, u dražkového se nemění automaticky s rozvodama. Tam je přístum normálním netřeba nic rozebírat.
Ach...Jasne, bol som popletené z tej vodnej pumpy čo so minule riešil. Tá je na drazkovom.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019