ASTRA J 1.4 100k
ASTRA J 1.4 100k
Caute vsetci,
auto mam od jula , nabehanych cca. : 4500 km
zatial som dosiahol priblizne tieto udaje = >
spotreba mesto : 7.1l
mimo/kombinovana : 6,5l
Zatial spokojnost
auto mam od jula , nabehanych cca. : 4500 km
zatial som dosiahol priblizne tieto udaje = >
spotreba mesto : 7.1l
mimo/kombinovana : 6,5l
Zatial spokojnost
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASTRA J 1.4 100k
Mám dotaz, vlastním Astru G Classic II rok výrovy 2006 a to s motorem 1.4 Twinport 90k/66kw, na Astru G si myslím že je ještě v pohodě. Sice to není žádný drsný závodní vůz, ale jsme spokojen a stačí mi to a i letos jsem byl s Astrou projet Němeské dálnice a do 180km/hod při natankování 100 oktanového benzínu naprostá spokojenost a spotřeba 5,53lit/100km, vesměs rychlost 120 - 130km/hod, sem tam i o mnohem více, při předjíždění .
Neumím si ale tento motor představit v Astře J, už když otevře člověk kapotu, tak je tam mnoho volného místa kolem motoru a 100koní na tak velké auto bude si velmi málo. Už v Astře G, když člověk zapne klimatizaci, tak je to v kopcovitém terénu dots znát, ale dálnice je v pohodě.
Proto zvažuji koupi motoru 1.6 16v dobudocna, určitě bych uvítal bližší informace, kolik to např. točí otáček pro 100 lm/hod a nebo 130km/hod na 5 rychlostní stupeň.
Jinak u sebe mám spotřebu mezi 6,5 - 6,8, podle stylu jízdy a zda jedu více město.
Neumím si ale tento motor představit v Astře J, už když otevře člověk kapotu, tak je tam mnoho volného místa kolem motoru a 100koní na tak velké auto bude si velmi málo. Už v Astře G, když člověk zapne klimatizaci, tak je to v kopcovitém terénu dots znát, ale dálnice je v pohodě.
Proto zvažuji koupi motoru 1.6 16v dobudocna, určitě bych uvítal bližší informace, kolik to např. točí otáček pro 100 lm/hod a nebo 130km/hod na 5 rychlostní stupeň.
Jinak u sebe mám spotřebu mezi 6,5 - 6,8, podle stylu jízdy a zda jedu více město.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
to>>Astra - R@SAG >>
mno na 5-tom rychlostnom stupni v rychlosti 130km/h to toci nieco tesne cez 3000 o/min
(100km/h neviem - preveziem napisem )
moj nazor : - motor staci na take to pohodove zvezenie, ak chce clovek nieco zivsie nech siaha
min. po tej 1.6-ke (myslim ze toto bude aj tvoj pripad - predsa len tu vahu auta je
tam poznat - ale ked sa to uz rozbehne tak to ide jak tank ... )
- na okreskach a tak .. pri predbiehani je to naj. na 3-tom prevodom stupni nad
3500 o/min vtedy to ide
Takze zaver : motor 1.4 bez turba je tam proste poznat (bez neho - tocit/tocit a tocit )
mno na 5-tom rychlostnom stupni v rychlosti 130km/h to toci nieco tesne cez 3000 o/min
(100km/h neviem - preveziem napisem )
moj nazor : - motor staci na take to pohodove zvezenie, ak chce clovek nieco zivsie nech siaha
min. po tej 1.6-ke (myslim ze toto bude aj tvoj pripad - predsa len tu vahu auta je
tam poznat - ale ked sa to uz rozbehne tak to ide jak tank ... )
- na okreskach a tak .. pri predbiehani je to naj. na 3-tom prevodom stupni nad
3500 o/min vtedy to ide
Takze zaver : motor 1.4 bez turba je tam proste poznat (bez neho - tocit/tocit a tocit )
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak děkuji za informace , je to tedy stejné jako u mé Astry G 1.4 16v Twinport, jede když přeřadím na 3st. a vytočím 350 - 4000 ot/min. a pak to jede, Jinak přesně jak píšeš, točit, točit a zase točit .
U mě koupě Astry J přichází v úvahu tak za 4 - 6 let snad . Tak ať slouží a dělá Astra radost.
U mě koupě Astry J přichází v úvahu tak za 4 - 6 let snad . Tak ať slouží a dělá Astra radost.
Astru J s motorem 1.4 100 k mám od dubna 2010, aktuálně najeto cca 5,5 tis. km. Dlouhodobá spotřeba cca 6,8 l/100 km - tabulkovou spotřebu nelze dosáhnou ani náhodou. Motor jde výrazně lépe po nahrání nového software (cca v srpnu), ale musí se udržovat v otáčkách.
to < zourednik > :
tak to mas celkom v poho spotrebu
Chcem sa ta spytat ohladom nahravania to softweru : preco ti to vlastne prehravali ?
tak to mas celkom v poho spotrebu
Chcem sa ta spytat ohladom nahravania to softweru : preco ti to vlastne prehravali ?
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No myslím že se to tu už psalo, servisi stahovaly určitou várku Aster a nahrávali novějěí software .
Mam rovnaky motor, a odporucane palivo je 95 oktanovy benzin, vcera vsak moja priatelka omylom natankovala 100 oktanovy benzin, mozem pouzitim benzinu s vyssim oktanovym cislom nejako motoru uskodit alebo to pre dnesne motory nie je az tak podstatne ??
Klid, bude to v pohodě.... Vyšší oktanové číslo znamená, o malinko vyšší výhřevnost - vyšší výkon...yukil píše:Mam rovnaky motor, a odporucane palivo je 95 oktanovy benzin, vcera vsak moja priatelka omylom natankovala 100 oktanovy benzin, mozem pouzitim benzinu s vyssim oktanovym cislom nejako motoru uskodit alebo to pre dnesne motory nie je az tak podstatne ??
Motoru neuškodíš, ale ani mu moc nepomůžeš.... Tohle 100 oktanový palivo chce tankovat opravdu míň.... Nebo ideálně vůbec. Natankuj pak na Shellu 95ti oktanovej V-power, at ti to vycisti a melo by to byt v pohode no....
Opel ASTRA J enjoy + flexiride 1.7 CDTi
Graphite
Graphite
tak dufam ze sa mi to stalo naposledy (priatelku som preskolil ) ......vacsinou tankujem 95-ku carreru na OMV...myslim ze je to podobne palivo ako na Shellke V-power....aj ked na 100% si nemoze byt nikto isty vieme ako to vyzera s palivami na nasich pumpach