PROLEM/MOTOR KLIMA
PROLEM/MOTOR KLIMA
Ahojte oplaci chcem sa na vás spýtat. Keď pustíte klimu púšta sa vám aj ventilator v predu motora?? Som si všimol si že ked pustim klimu auto je take pomale tažko ide volantom otočit a klesnu mu volnobehu. A auto do kopca ledva 40 ide neviete aky by to mohol byt problem??:( MOTOR 1.6 85KW
- Reklama
Re: PROLEM/MOTOR KLIMA
Ventilator sa zapne. Stratu vykonu je citit ale, aby si isiel do kopca ledva to urcite nie a so servom to takisto nemoze nic robit. Ak je to naozaj tak fatalne ako pises, tak servis. Ja som na Gcku ( 66 kW ) citil zapnutu klimu dost ale auto jazdilo normalne.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
ja som na g-cku mal 74kw a niekedy som klimu aj vypol, aby som sa mohol svizne rozbehnut na t-ckovej krizovatke. a stupak v horach veru dusil som 2ku riadne aby chytilo dych auto a liezlo,bola to hroza. ale servo a ine som nepocitoval, ze by tuhli. len proste to, ze to auto je na klimu slaboch a ak treba sviznejsi rozjazd, ci stverat sa, bolo proste klimu vypnut, dostat ho do otacok a zapnut. na j-cku al e neviem, ze by to az tak bolo citit. sice ta 1.6ka na tu kasnu s tym krutiakom. zlaty diesel
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
Mám Astru Sedan s touto motorizáciou a pravdou je, že to nie je "trhač asfaltu", no nie je to zase až taká hrôza.
- či po zapnutí klímy sa zapína ventilátor, tak to neviem - ešte som to nemal dôvod skúmať,
- zapnutie klímy na výkone motoru je poznať, ale do kopca (Dargov, Sorožka) so zapnutou klímou na 3. a 4. rýchlostný stupeň ide auto v pohode
- na voľnobehu ide posilovač riadenia (je hydraulický) a točenie volantom - bez problémov
- pri predbiehaní so zapnutou klímou ide pomalšie do otáčok, no žiadna hrôza.
Musíš mať s autom nejaký problém, Matej.
- či po zapnutí klímy sa zapína ventilátor, tak to neviem - ešte som to nemal dôvod skúmať,
- zapnutie klímy na výkone motoru je poznať, ale do kopca (Dargov, Sorožka) so zapnutou klímou na 3. a 4. rýchlostný stupeň ide auto v pohode
- na voľnobehu ide posilovač riadenia (je hydraulický) a točenie volantom - bez problémov
- pri predbiehaní so zapnutou klímou ide pomalšie do otáčok, no žiadna hrôza.
Musíš mať s autom nejaký problém, Matej.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo