1.4 XER chybna zapalovacia lista?
-
Re: 1.4 XER chybna zapalovacia lista?
Vyzeralo to ako obrazok cislo 3, a ploska bola zosikmena.
Dnes som tam samozrejme bol, a daval otazky na ktore mi nevedeli odpovedat
V liste to nebude, vratili ju, resetli RJ (asi), a chyba ta ista ( P0300 - porucha zap. systemu ), takze teraz mam za ulohu odjazdit aspon 2 nadrze s VIF. Chlap so servisu vravel tiez, ze je zle pre auto moj styl jazdy. Tak ze skusime toto, ak nepomoze, tak rozobrat motor a precistit. Esteze mam blizko dialnicu.
_GTC ten olej zistim zajtra a dam vediet co tam vlastne je, Vervu nemame / max tak vyssie okt. cislo klasika na shellke omw atd..
Dnes som tam samozrejme bol, a daval otazky na ktore mi nevedeli odpovedat
V liste to nebude, vratili ju, resetli RJ (asi), a chyba ta ista ( P0300 - porucha zap. systemu ), takze teraz mam za ulohu odjazdit aspon 2 nadrze s VIF. Chlap so servisu vravel tiez, ze je zle pre auto moj styl jazdy. Tak ze skusime toto, ak nepomoze, tak rozobrat motor a precistit. Esteze mam blizko dialnicu.
_GTC ten olej zistim zajtra a dam vediet co tam vlastne je, Vervu nemame / max tak vyssie okt. cislo klasika na shellke omw atd..
- Reklama
Ak ti to nezerie olej tak potom neviem, jedine ze su zakarbonovane ventily a uplne sa nezatvaraju. Tam by to aditivum pomohlo.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
-
No vcera po 120km zmizla hlaska "service stabiliTrak".
Dnes zhasla aj kontrolka motora po dalsich 200km.
Ked som pridal to aditivo.. aj tak tomu moc neverim (ked otvorim kapotu, zda sa mi ze sa motor trochu viac "trasie"), dam to este raz pre istotu na diagnostiku.
(olej tam je Castrol Edge Professional 5w30, ak sa najde dovod (prosim rozpisat, rozdiel oproti 5w50 napriklad?), pri dalsej serviske budem ziadat lepsi )
Dnes zhasla aj kontrolka motora po dalsich 200km.
Ked som pridal to aditivo.. aj tak tomu moc neverim (ked otvorim kapotu, zda sa mi ze sa motor trochu viac "trasie"), dam to este raz pre istotu na diagnostiku.
(olej tam je Castrol Edge Professional 5w30, ak sa najde dovod (prosim rozpisat, rozdiel oproti 5w50 napriklad?), pri dalsej serviske budem ziadat lepsi )
Pokiaľ máš len "zakarbonovaný" motor, tak to aditívum Ti "nerozpustí karbón na počkanie" - chce to prejsť s autom nejaké kilometre (min. 1000km) a hlavne ten motor niekde mimo mesta dobre povytáčaj v celom rozsahu otáčok a keď máš možnosť, tak mu daj "trochu zabrať" do kopca. Uvidíš, či časom nezmizne aj to "trasenie" - možno je to dôsledok práve toho nadmerného karbónu napr. na ventiloch.
Ja používam VIF od nova už v druhom aute, raz za čas (min. 1-2x do mesiaca) motor po zahriatí povytáčam na 2., 3. a z časti na 4. prevodovom stupni až skoro do max. otáčok (do väčšej rýchlosti sa nedá pre max. povolenú rýchlosť), trochu ho prebehnem v kopcoch a je to na ňom cítiť - ide "ľahšie" do otáčok, je tichší, aj spotreba je o nejakých "2-3 dcl" menšia (na spotrebu veľmi nepozerám), aj akcelerácia sa zdá byť lepšia (pocitivo - nemeral som) a nie je to "placebo" efekt (to si už všimlo a povedalo viac ľudí).
Ja používam VIF od nova už v druhom aute, raz za čas (min. 1-2x do mesiaca) motor po zahriatí povytáčam na 2., 3. a z časti na 4. prevodovom stupni až skoro do max. otáčok (do väčšej rýchlosti sa nedá pre max. povolenú rýchlosť), trochu ho prebehnem v kopcoch a je to na ňom cítiť - ide "ľahšie" do otáčok, je tichší, aj spotreba je o nejakých "2-3 dcl" menšia (na spotrebu veľmi nepozerám), aj akcelerácia sa zdá byť lepšia (pocitivo - nemeral som) a nie je to "placebo" efekt (to si už všimlo a povedalo viac ľudí).
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
A ten Castrol ti davaju v original servise? Niektore znacky to tak robia, ale ten Castrol je drahsi nez olej GM. Olej 50 je pre vyssie teploty, napr pre sportove ucely. Dolezitejsie je dodrzat specifikaciu GM, co ten EDGE by mal mat - http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
-
No hej, to fakt mohli dat do manualu ze s tymito motormi sa ma pouzivat VIF. Aj ked dnes mi na shellke ujec tvrdil ze ich "lepsi" benzin je uz s tym zmixovany..
Povytacat ho.. no moznost mam.. dnes to bolo len do 5tis, aj tak som uz porusil neviemkolkokrat rychlost , spotreba je len 6.3.. zda sa mi to malo.. vzhladom na ten styl jazdy .
Ano ten Castrol mi davaju v orig. servise (nebol som osobne pri vymenach).
Povytacat ho.. no moznost mam.. dnes to bolo len do 5tis, aj tak som uz porusil neviemkolkokrat rychlost , spotreba je len 6.3.. zda sa mi to malo.. vzhladom na ten styl jazdy .
Ano ten Castrol mi davaju v orig. servise (nebol som osobne pri vymenach).
Naposledy upravil(a) divinityivo dne 03 kvě 2016, 07:35, celkem upraveno 1 x.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj mám sice 1.4 Turbo 88kW/120k a jezdím do práce 4km a z práce 4km. Do paliva přidávám vždy VIF a motor je ohodně tižší. Proto abych motor udržoval v kondici, tak to praktikuji takto.
Dálnice – tempomat nastaven na 120km/hod.
4rych. stupeň – 4000ot. a pěkně do mírného kopce.
5rych. stupeň – 3000ot. a pěkně do mírného kopce.
6rych. stupeň – 2500ot. a pěkně do mírného kopce.
No jinak na okreskách při výjezdu z obce, pěkně za 3 a opět vytočit na 4000ot. Motor pěkně zase ožije, po ujetí cca 200km.
Asi bych doporučil do plné nádrže dát o 100% VIFu více, to znamená na 50lit. paliva 100ml VIFu a potor pěkně po zahřítí vytáčet, vše už tu bylo jinak řečeno. Držím palce .
Dálnice – tempomat nastaven na 120km/hod.
4rych. stupeň – 4000ot. a pěkně do mírného kopce.
5rych. stupeň – 3000ot. a pěkně do mírného kopce.
6rych. stupeň – 2500ot. a pěkně do mírného kopce.
No jinak na okreskách při výjezdu z obce, pěkně za 3 a opět vytočit na 4000ot. Motor pěkně zase ožije, po ujetí cca 200km.
Asi bych doporučil do plné nádrže dát o 100% VIFu více, to znamená na 50lit. paliva 100ml VIFu a potor pěkně po zahřítí vytáčet, vše už tu bylo jinak řečeno. Držím palce .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory
-
Castrol bych si nikdy do auta nedal a když by ano, výměnu bych dělal po 10 tis. km. Nyní mám Dexos2, ale budu přecházet na Mobil 1 ESP 0W-40.
Astra GTC 1.4 Turbo OPC Line
a v servise by nemali čo žraťdivinityivo píše:No hej, to fakt mohli dat do manualu ze s tymito motormi sa ma pouzivat VIF.
jeden čas sa tvrdilo že v benzíne a nafte už aditivum je....no tuto zimu bežala reklama na OMV na zimné palivo ako lepšia volba oproti bežnému čo ponúkajú v zime a tiež sa tvrdilo že benzínky majú zimnú naftu v zime ako štandard a v lete zasa "letnú"
tak neviem čomu sa dá veriť...
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652
Dexos 2 je norma, ktoru splna aj Castrol Edge .Oplatka_GTC píše:Castrol bych si nikdy do auta nedal a když by ano, výměnu bych dělal po 10 tis. km. Nyní mám Dexos2, ale budu přecházet na Mobil 1 ESP 0W-40.
Mne v Opli leju ten ich predrazeny GM, kvoli zaruke ale Castrolu bu som sa nebranil. Edge s normou Dexos 2 v pohode.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013