tak potom ja neviem...zaujimave je to, ze tc reaguje dost neskoro u mna..a vobec sa mi nezda jeho ucinok prinosom. doteraz som auto s tc nemal, no nemal som ani problemy, ze by som zapadol...ouk, raz, ked som este na skodovici daval skratku cez pole a zavesil som ju na vyrubany pen
Wind01: a ako ti fnguje TC. Trebars, zastanes v snehu, dajme tomu mierna jamka, a chces sa pohnut, hned ako ti preklzuje zapina a zacina blikat i kontrolka? Lebo mne zacnu pretacat kolesa a az hodne neskor zareaguje tc aj to len na chvilu a nepomaha uz. A to som si myslel, za ak budem mat auto s TC a s asistentom rozjazdu do kopca, tak hocikde sa s nim pohnem kde to nebude extrem. Ci na snehu do kopca, ci z rozmocenej kolaje.A houby
Zakliata cesta
Re: Zakliata cesta
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
- Reklama
Ja som cez dovolenku na vychode SR, ked boli tie fujavice vychadzal do kratkeho ale dost strmeho stupania. Kolesa mi urcite preklzli v hlbokom snehu ale ziadna kontrolka mi ani neblikla, daval som pozor a isiel tade dva krat. Kolesa sice nehrabali v kuse ale preklzli urcite.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
pico: lenze si vnom nezastal. ja som vcera v tej kolaji zastal, kedze bola zasnezena a potom som uz darmo cuval hore dole, nie a nie prjst ju po dlzke ani dostat auto von z nej. nakoniec tlacil kamos a nejak sa zadarilo. a minule som siel hore s pod nasypu, rozbahnene dve kolaje. tak som siel po pevnom strede, no na jednom mieste sa nedalo a smyklo ma do kolaji a uz bol koniec...kolesa tocili, ziadne tc nepomahalo a auto ako z relly. este aj na streche som mal suvislu vrstvu blata...skoda ze nemam foto..vcerajsok oproti tomu bol nic
Nie som si isty ci TC funguje ako uzavierka diferencialu. Videl som nejake video, kde skusali protisklzovy system na klzkom podklade v kopci ale auto nesmelo zastavit. Potom asi uz len 4x4, resp. uzavierka diferencialu ako ma nakladna Tatra.
to video som videl, myslis ten jaguar do kopca. no ja som myslel, ze tc funguje tak, ze ked ides napr. po snheu, vyjazdeny sneh a zastanem, tak za pomoci rozjazdu do kopca a tc sa dokazem pohnut. zase mi je jasne, ze to 4x4 nie je. ale zjavne to tc pomaha iba na to aby pri prudkom starte negumovali kolesa
Priznam sa, ze som to neskusal ale TC asi precenujeme. Niekedy davno som jazdil na V3S, T148 a 815 a takisto na Lade Niva. Ono ide aj o rozlozenie hmotnosti. Tam kde T148 presla 815 uz nie a bezkonkurencna bola P V3S. S Nivou sa mi podarilo na rozbahnenom poli zapadnut. Predpokladam, ze Astra J vdaka svojej hmotnosti ma tendenciu sa zahrabat. Ale ako radil Wind01, otocit ju a cuvat. Vtedy je z nej vyhoda Skodoviek scmotorom, aj nahonom vzadu. Kamos kupoval Suzuki SX4 a skusali sme v terene stvorkolku. Bol to velky rozdiel oproti klasickej dvojkolke, ktoru potom kupil.