Příspěvek
od Astra - R@SAG » 06 led 2016, 13:11
Tak musím oznámit smutnou zprávu, v ponděli 4.1.16 na zasněžene silnici cestou z práce jedoucí řidič zamno nedodržel rozestup mezi vozy a naboural mě. Měl jsem štěstí, že jsem nel a nestál na pedálu brzy, přesto náraz byl dost velký a mýslel jsme, že ho mám už v kufru. Na Astře nebylo nic znát, vše lícovalo a pouze byla vyskočena krytka tažného oka. Přesto se řidič cukal, že na aute nic nemám a nechtěl se vypořádat a tak jsem zavolal Policii ČR, ta dokela a sepsala vše. Co ale je nejhorší je jednání a postoj pojišťovky KOOPERATIVA, kde řidič, který mě naboural má placenou pojístku. Neakceptují autorizovaný servis pro opravu Astry apod. Nakonec po velkém boji je Astra v autorizovaném servise OPEL.
Abych vše urychlil, zajel jsem s Astrou příno do firmy, které pro KOOPERATIVU fotí a likvidátorka mě dost šokovala. To že fotila auto ze všech stran a počet najetých KM je v pohodě. Pak stav zimních pneumatik, to bylo taky cajk, co mě ale velize zarazilo, bylo to že fotila motor, kontrolky při otočrní klíčkem, a oříšek na konec jsem musel zapnout Navi 950 že funguje. S uvedeným protokolem, jsem odjel do OPLU a mohly se pustit do práce.
Podle prvotního ohleddání je oprava stanovena na cca 30tis. Kč. Jen se modlím, že Astra bude brzy doma a pojišťovna to uhradí rychle, aby mi mohly vydat auto.
Pouze jde vydět poškozená chromová lišta a je poškozená krytka, ale pod nárazníkem pravděpodobně bude poškozena výstuha. Je vidět že plastové věci má Astra kvalitní. Řidič co mě naboural, měl Fiat Bravu a ten měl promáčklou kamotu a poskozený přední nárazník.
-
Přílohy
-

-

-

Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory