Příspěvek
od Astra - R@SAG » 04 dub 2015, 21:33
Pár nových informací, máme 693km na první nádrž 52lit benzínu (spotřeba 7,5lit. / 100km). Převážně 80% město, 18% okresky, 2% dálnice. Chladná rána, zapnuté vyhřívání sedadla + volantu, dále po nastartování nechám motor cca 1-2min. na volnoběh a pak se teprve rozjedu a před vypnutím motoru opět 2min. volnoběh na schlazení turba. Astra už zažila i 2 dny jízdu ve sněhu, je pěkně špinavá a co je velice zvláštní, že zadní okno na 5dv. karoserii je neustále za deště, nebo sněžení skoro pořád špinavé a zadní stěrač, je dost využíván. Na Astře G jsem zadní stěrač využíval zřídka. Astra J v tomto dost jiná a řekl bych, že od zadních kol dost stříká. Co jsem byl dnes dost překvapen, že dojezd jsem měl 80km a palubní PC hlásil už malou hladinu benzínu, tak jsem to odklikl, ať mě to neotravuje a jak byl dosjezd 60km, tak se objevilo na informačním systému informace nízká hladina paliva a nabídl mi i seznam čerpacích snanic v okolí pomocí navigace. Jak jsem tankoval na pumpě, tak jsem tam narval max. 52 litrů (dojezd podle PC, byl 55km ještě) a to pistole už mi 4x cvakla. Jinak v PC přibila další záložka o poslední naměřené spotřebě a průměrné rychlosti. Do plné nádrže jsem přidal přípravek VIF a tak uvidíme, co na to spotřeba. PC mi ukazovalo kombinovanou spotřebu 7,2lit, ale podle přepočtu, je to 7,5lit. Tak u mě by zase prozměnu PC, ukazoval míň, no uvidíme příště.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J / Grandland X + PSA Motory