Poistná udalosť

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
iAN_SVK

Poistná udalosť

Příspěvek od iAN_SVK » 28 čer 2015, 21:04

Ahojte,
potreboval by som poradiť ohľadom poistnej udalosti. Bol som šikovný a riadne som si šrajbol pravé zadné dvere pri parkovaní do dvora. Tak som dával pozor na susedné zaparkované auto, že som ani nezbadal (pri silne hrajúcom rádiu), že ničím to svoje... :cry: Dvere si to odniesli riadne. Ako lak šiel dole a je tam aj mierna preliačina.

Poistený som v Kooperative a mám nejaké to lepšie poistenie EuroKasko Extra. Bol som aj na obhliadke vozidla a technik zaznačil do tlačiva opravu, nie výmenu. Dali mi papierik, že mám ísť do niektorého zo servisov, ktoré mi dali na papieri, alebo ak chcem tak iné, ale budem musieť potom x-vecí dokladovať. A poslať tlačivo o udalosti do poisťovne na likvidáciu.

Vybral som si ten, kam to poznám najlepšie. Ale obávam sa, že so mnou vybabrú, a teda autorizák to opraví, takže celé dvere vymení a tie nalakuje. A neviem či to poisťovňa zatiahne, keďže to je výmena a nie oprava a potom mi ostane riadna pálka na krku. Keď som sa bol pýtať na odhadovanú sumu, tak mi zadelili 700 euro. :o

Máte skúsenosti, ako postupovať, čo čakať? Prípadne ako rýchlo rozhoduje poisťovňa o tom či a v akej výške preplatí škodu?
Je to až na základe urobenej faktúry, zo servisu potom ako sa vykoná oprava, či? :?

Vďaka za odpovede. :)
ASTRA J 1,4 T 103kW Cosmo / 2012

Reklama

dusan992

Re: Poistná udalosť

Příspěvek od dusan992 » 28 čer 2015, 22:30

ak poisťovňa nariadi opravu,tak prečo by mal servis len tak sám odseba vymieňat??
akú máš spoluúčasť?
ak 0 tak nedoplacaš nič. a ked servis vyfakturuje viac tak nech si to rieši s poisťovňou.
Nemala by poisťovňa aj stanoviť výšku škody a opravy?
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652

iAN_SVK

Příspěvek od iAN_SVK » 28 čer 2015, 23:18

Ak som to správne pochopil a aj ako mi bolo povedané, tak spoluúčasť nemám žiadnu. Poistné na rok bolo nejak 250€.
Ja som nezávisle od seba navštívil servis aj bol na obhliadke auta. Servis tvrdil, že je to skôr na výmenu celých dverí. Samozrejme rozumiem tomu, že servis čím viac vyfaktúruje, tým viac zarobí, opačný záujem má poisťovňa a možno aj podľa toho sa chovajú technici partnerskej firmy vykonávajúci obhliadky. :? Obhliadku vykonávala firma Slovexperta v Bayern Centre v Bratislave.

Zajtra idem do Autotrendu na Rožňavskej s žltým papierikom od poisťovne, čo mi ponúknu. :) Uvažujem ešte možnosť ísť do MaH tiež v Bratislave.
Kde máte lepšie skúsenosti? Na papieri od Slovexperty som dostal zoznam autorizovaných schválených a zoznam neautorizovaných schválených servisov pre moju značku.

Je to jedno, či zbytočne okolo toho špekulujem? :D

Eisy

Poistná udalosť

Příspěvek od Eisy » 29 čer 2015, 00:49

Poistka bez spoluucasti za 250 rocne?! Dobreeee.

Ak mas naozaj bez spoluucasti, tak das opravit autorizaku, a ked to budes robit cez kryci list tak vsetko vybavi servis. Ty prides len vyzdvyhnut auto. Bez krycieho listu zaplatis ty a potom poistovna posle peniaze tebe.

Na papieriku mas len nejaky smiesny odhad. Mne dali odhad na Insigniu na celne sklo aj s robotou do 300€ :) bude to stat minimalne raz tolko. Ale to je len keby ti to robili niekde doma v garazi. Mas to tam napisane myslim vsetko.

No a kooperativa jedna z najhorsich poistovni. Aj ja ju mam ale idem menit. :(

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4

Xavier

Příspěvek od Xavier » 29 čer 2015, 08:32

jo. cena je normalna. lebo rocnik auta sa berie, vybava a motorizacia. ja som mal na predoslej i s 80eur gapkom za 380 bez spoluucasti, ci tak nejak. ale to som menil spz a ratali uz ako jazdenku z 2rocnej. suma auta bola pritom stale 17000.
no ale k teme. neviem ci sa to uz da, ale v prvom rade si si mal vybrat autorizovany, co robi i oblhliadku. tam by ti ju boli spravili a aj auto dali do poriadku. este ktomu by dotiahli i poistovnu za teba. kooperativa..ehm..od nich som cakal na prachy cez pzp co mi prasklo sklo nejaky mesiac...katastrofa. ak mas moznost, daj si to riesit rovno vyuctovanim na poistovnu, aby si nenahanal svoje prachy mesiac
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

dusan992

Příspěvek od dusan992 » 29 čer 2015, 11:22

Mylis sa ak si myslis ze servis zarobi na vymene nivych dveri. Poistovna preplati cenu dveri s amorrtizaciou. Cize ked nove dvere v opli stoja 700 , poistovna na nove dvere zaplati servisu 500. Cenu hodinovej prace urcuje servisu poistovna. Kazda dava servisu inu.....

A asi by som skusil autotrend a nie MaH.
OPEL Astra J.....2.0 CDTI 118kW.....6°AT.....r.v. 2011.....http://www.astra-j.cz/viewtopic.php?f=17&t=652

pico

Příspěvek od pico » 29 čer 2015, 15:11

Ja sice chodim do Autotrendu lebo som tam kupil auto a mam to blizko ale zatial mi tam robili len dve mechanicke opravy - vymeny celneho skla a jeden krat ho zle nasadili ( Astra F ) a druhy krat im udajne doslo uz prasknute ( Astra G ). V MaH mi menili zadne tlmice a po prichode domov vytiekli ( Astra F ). Radsej by som skus MaH. Ja idem.v piatok do Autotrendu riesit to "drgotanie" ale uz teraz mam tremolo v kolenach, co ma caka.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013

iAN_SVK

Příspěvek od iAN_SVK » 30 čer 2015, 23:38

Ja som trošku študoval okolo toho a tak pozbieral nejaké info. Každý jeden pindá, že Kooperativa je zlá zlá poisťovňa. Nuž, čo teraz. Ani som nestihol vypovedať PZP v danom čase. Tak sa im upíšem znova, či chcem a či nie :lol:

K veci, čo som zisťoval, tak je trik sa dohodnúť so servisom, aby to išlo na krycí list a teda neplatil to ja priamo servisu. Lebo, až to raz zaplatím ja, tak poisťovňa bude na koni a tá mi tie peniaze tak ľahko veru nedá. Dobre mi povedali? Nechcem im tam nechať 700 euro a potom, že mesiac sa budem s poisťovňou naťahovať. Dnes som poslal papiere do poisťovne, tak som zvedavý, kto a či ma bude ešte kontaktovať. Ako nenechať, so sebou vybabrať? :D

A pôjdem do Autotrendu. Mám to pod nosom.

OFF-TOPIC:
Ja som sa minule objednal na servis k nim, že či mi vymenia guľový čap na riadení, lebo je rozbitý. Tak mi najprv volali, že tam je všetko v poriadku. A potom ako som im povedal, že nech sa pozrú poriadne. Tak, že mi zavolajú späť o chvíľu. A potom mi zavolali až o hodinu, že je to vymenené, že to nevideli, a mi vymenili nejaké vypálené žiarovky, ktoré som nevidel zasa ja :) A tak som sa ich pýtal, že mne nič nehlásil palubák, že niečo nesvieti. Tak kua, toto mi nezahlási a tie zapredané denné svetlo hlási v kuse? :lol: Ale inak s ich jednaním som bol spokojný.

OFF-TOPIC 2:
Možno mi nebolo odveci pekne sa podujať na vypĺnenie tohoto rebríčka, aby tie čo sú dobré mali lepšiu klienetelu a tie čo nie, tak nech nemajú! :D
http://www.topservisy.sk/

Xavier

Příspěvek od Xavier » 01 črc 2015, 08:02

Ale ten kryci list sa nedohodujes so servisom, ale s poistovnou. Aspon ja v ucku to mam tak, ze si zaskrtavam kolku pri skodovej udalosti, ze akym sposobom bude uhrada. a úpresne je tam kryci list. od tej skusenosti s kooperativou to uz inak ani nerobim. bol som vdacny vtedy, lebo to slo cez pzp ineho cloveka, ze bol ochotny riesit odfrnknuty kamen do mojho skla, no cakat na tie prachy a stale im volat a si podavali spis jeden druhemu, to bola hroza...a ze peniaze do tyzdna. nikdy viac z mojho uctu, ale ako pises krycim listom. a ak nieco chcu, si vyuctuju dodatocne a mozu cakat oni
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L

Eisy

Poistná udalosť

Příspěvek od Eisy » 01 črc 2015, 22:41

Ved som ti pisal ze to mas dat cez krycí list. To nieje ziaden trik, ale sto rokov stara vec ...
A ona ta Kooperativa nem zla, len tie peniaze z nej lezu najtazsie. Aj Autotrend s nou ma zmluvu, ze musia krycí list vyplatit do 48 hod. ale bezne im to trva tyzden.... :(

Nevyhoda je tu potom ta, ze servis ti spravi auto a potom im tam bude stat na dvore pokial im poistovna neposle peniaze.
Ked mas volne peniaze, tak je niekedy lepsie si to vyplatit, zobrat auto a cakat aj ten mesiac na peniaze. Vyplatit ti ich musia.

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4

Odpovědět

TOPlist