potreboval by som poradiť ohľadom poistnej udalosti. Bol som šikovný a riadne som si šrajbol pravé zadné dvere pri parkovaní do dvora. Tak som dával pozor na susedné zaparkované auto, že som ani nezbadal (pri silne hrajúcom rádiu), že ničím to svoje...
![Smutný :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Poistený som v Kooperative a mám nejaké to lepšie poistenie EuroKasko Extra. Bol som aj na obhliadke vozidla a technik zaznačil do tlačiva opravu, nie výmenu. Dali mi papierik, že mám ísť do niektorého zo servisov, ktoré mi dali na papieri, alebo ak chcem tak iné, ale budem musieť potom x-vecí dokladovať. A poslať tlačivo o udalosti do poisťovne na likvidáciu.
Vybral som si ten, kam to poznám najlepšie. Ale obávam sa, že so mnou vybabrú, a teda autorizák to opraví, takže celé dvere vymení a tie nalakuje. A neviem či to poisťovňa zatiahne, keďže to je výmena a nie oprava a potom mi ostane riadna pálka na krku. Keď som sa bol pýtať na odhadovanú sumu, tak mi zadelili 700 euro.
![Překvapený :o](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
Máte skúsenosti, ako postupovať, čo čakať? Prípadne ako rýchlo rozhoduje poisťovňa o tom či a v akej výške preplatí škodu?
Je to až na základe urobenej faktúry, zo servisu potom ako sa vykoná oprava, či?
![Zmatený :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif)
Vďaka za odpovede.
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)