Samovoľné otvorenie okien
Stretol sa už niekto s týmto problémom?
Dnes ráno po príchode do garáži ma čakalo malé prekvapenie - všetky 4 okná na aute som mal cca do 2/3 otvorené - stalo sa mi to prvykrát.
Včera poobede som si umýval auto na samoobslužnej umyvárke - ostriekal som auto wapkou, potom šampón a nakoniec oplach vysokotlakou vodou. Nasledovala cca 10km cesta domov a odparkovanie auta v garáži.
Auto nebolo celkom suché, sem-tam z neho ešte odkvapkávala voda - keďže bývam v rodinnom dome, tak auto nezamykám - zamkol som garáž, odišiel do domu a ráno po otvorení garáže všetky okná otvorené.
Možno to bude mať súvis s tým umývaním, asi sa niekde dostala vlhkosť (vo dverách voda nie je - gumenné záslepky pravidelne čistím). Okná som zatvoril kľúčom diaľkovo a auto (dvere) nechal neuzamknuté - uvidím, čo bude do rána - potom dám info.
Na ruskom fóre je o tomto probléme jedna téma, no na príčinu neprišli - jedine čo skúsili je odpojiť na chvíľu akumulátor a urobiť (podľa pokynov PP) koncové dorazy okien nanovo. Potom sa už problém (zatiaľ) neopakoval.
Viem, že moja Astra si "žije" svojím životom - po určitom čase mi pravidelne niečo zacvrliká niekde pri posilovači bŕzd (asi vytváranie podtlaku), ale aby sa človek bál nechať uzamknuté auto na parkovisku a po čase pri príchode zistiť, že sú otvorené okná, tak to nepoteší a nevzbudzuje dôveru k autu.
Dnes ráno po príchode do garáži ma čakalo malé prekvapenie - všetky 4 okná na aute som mal cca do 2/3 otvorené - stalo sa mi to prvykrát.
Včera poobede som si umýval auto na samoobslužnej umyvárke - ostriekal som auto wapkou, potom šampón a nakoniec oplach vysokotlakou vodou. Nasledovala cca 10km cesta domov a odparkovanie auta v garáži.
Auto nebolo celkom suché, sem-tam z neho ešte odkvapkávala voda - keďže bývam v rodinnom dome, tak auto nezamykám - zamkol som garáž, odišiel do domu a ráno po otvorení garáže všetky okná otvorené.
Možno to bude mať súvis s tým umývaním, asi sa niekde dostala vlhkosť (vo dverách voda nie je - gumenné záslepky pravidelne čistím). Okná som zatvoril kľúčom diaľkovo a auto (dvere) nechal neuzamknuté - uvidím, čo bude do rána - potom dám info.
Na ruskom fóre je o tomto probléme jedna téma, no na príčinu neprišli - jedine čo skúsili je odpojiť na chvíľu akumulátor a urobiť (podľa pokynov PP) koncové dorazy okien nanovo. Potom sa už problém (zatiaľ) neopakoval.
Viem, že moja Astra si "žije" svojím životom - po určitom čase mi pravidelne niečo zacvrliká niekde pri posilovači bŕzd (asi vytváranie podtlaku), ale aby sa človek bál nechať uzamknuté auto na parkovisku a po čase pri príchode zistiť, že sú otvorené okná, tak to nepoteší a nevzbudzuje dôveru k autu.
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
- Reklama
Mozno si nevedomky stlacil dialkove a okna sa otvorili ...
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Re: Samovoľné otvorenie okien
Na 99% som si istý, že nie. Kľúč nosím vždy v pravom vrecku nohavíc/riflí samostatne - nikdy nie v zadnom;
je tam veľmi malá pravdepodobnosť, že by sa nechtiac zatlačilo na tlačítko, ale "nikdy nehovor nikdy" - je tu vždy to jedno %.
Nepredpokladám to aj preto, že aj keď zatváram dvere na garáži ručne, tak zatvoriť sa dajú bez toho, aby som sa pri zaisťovaní dolnej časti dverí zohýnal - zaisťujem nohou.
je tam veľmi malá pravdepodobnosť, že by sa nechtiac zatlačilo na tlačítko, ale "nikdy nehovor nikdy" - je tu vždy to jedno %.
Nepredpokladám to aj preto, že aj keď zatváram dvere na garáži ručne, tak zatvoriť sa dajú bez toho, aby som sa pri zaisťovaní dolnej časti dverí zohýnal - zaisťujem nohou.
Aj ja som raz nasiel auto v lete pred bytom s pootvorenymi oknami a vysetrovanie som ukoncil ako zlyhanie ludskeho faktoru
nikdy nevies co kde stlacis alebo pritlacis.....pochybujem ze sa aktivovali same...

Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
Ja som mal minule pootvorene len okna na pravej strane a kazde bolo inac otvorene - jedno nizsie a druhe vyssie a tiez som si bol 90% isty ze som ich urcite neotvaral ja.. Bola to zahada, ale pravdepodobne som ich pred opustenim auta omylom otvoril a nevsimol som si to..
Astra ST 1,4T 103kw Cosmo 6/2013
Na tom ruskom fóre spomínajú, že najčastejšie je čiastočne pootvorené pravé zadné okno a pravé okno spolujazdca.
Naposledy upravil(a) jack dne 19 úno 2018, 07:18, celkem upraveno 1 x.
Takže, dnes ráno po príchode do garáže boli okná na aute zatvorené - čiže to včerajšie pootvorenie okien bolo "zapríčinené" pravdepodobne mojou neopatrnosťou (to spomínané 1%).
no ja mam zasodsledovane ze spolujazdcove okno mam vacsinou pootvorene ked veziem jednu konkretnu osobu ktora ako otvara dvere tak frkne po ovladaci otvarania... velmi casto
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW
Aj ja keď veziem "jednu osobu" - manželku
, tak mi sem-tam počas jazdy nechtiac otvorí spolujazdcové okno, no pri jazde je to vždy počuť a vždy ho zatvorím, ale ja som mal v garáži na aute do 2/3 pootvorené všetky okná - zatiaľ sa to už nezopakovalo (klop-klop-klop).

ja som kedysi viezol staru pani ktora tazko vystupovala a potom az doma som si vsimol ze bolo pootvorene okno ked prsalo a bolo mokre uchytenie dveri... madlo
ono ak ides iba po meste s radiom tak hluk zvonku nie je az taky pocutelny...
ono ak ides iba po meste s radiom tak hluk zvonku nie je az taky pocutelny...
Opel Astra J ST 2.0 CDTi 121kW