Demontaz prevodovky astra j 1,7cdti 81kw
Demontaz prevodovky astra j 1,7cdti 81kw
Ahojte chalani mam dost naponahlo a nic som tu nenasiel o demontazi prevodovky tak sa chcem spytat ci s tym mate niekto skusenost respektyve otazka znie ci sa musi davat dole aj napravnica idem dat zrepasovat prevodovku a hned sa pozriem aj na spojku
Dakujem
Dakujem
- Reklama
Re: Demontaz prevodovky astra j 1,7cdti 81kw
Nechcem Ťa od toho odhovárať, no "vybrať von" prevodovku nie je ani jednoduché a ani ľahké, v amatérskych podmienkach myslím si, že ani nerealizovateľné. Neurobíš to napr. v garáži len s montážnou jamou.
Potrebuješ na to jak technické vybavenie, tak aj aké-také vedomosti, manuálnu zručnosť no a pri niektorých úkonoch aj pomocníka.
Postup len v skratke:
- je potrebné vypustiť prevodový olej, odpojiť a vybrať poloosi, vybrať akumulátor aj so schránkou včetne el. káblov, odpojiť hydraulické ovládanie spojky, odpojiť a vybrať štartér, uvoľniť a odobrať uloženie prevodovky a motora, odpojiť tiahla radenia rýchlosti, ......atď, je tam tých činností ešte dosť.
Odkaz na jednu .ru stránku: http://opelastraj.ru/snyatie-i-ustanovk ... edach.html , keď nevieš rusky, tak aspoň popozeraj obrázky pre predstavu, čo všetko to obnáša (včetne odkazov na stránke).
Potrebuješ na to jak technické vybavenie, tak aj aké-také vedomosti, manuálnu zručnosť no a pri niektorých úkonoch aj pomocníka.
Postup len v skratke:
- je potrebné vypustiť prevodový olej, odpojiť a vybrať poloosi, vybrať akumulátor aj so schránkou včetne el. káblov, odpojiť hydraulické ovládanie spojky, odpojiť a vybrať štartér, uvoľniť a odobrať uloženie prevodovky a motora, odpojiť tiahla radenia rýchlosti, ......atď, je tam tých činností ešte dosť.
Odkaz na jednu .ru stránku: http://opelastraj.ru/snyatie-i-ustanovk ... edach.html , keď nevieš rusky, tak aspoň popozeraj obrázky pre predstavu, čo všetko to obnáša (včetne odkazov na stránke).
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Jasnacka ze to nebudem ja robit za prve nemam nato cas a za druhe by som odpojil aj to co nemam a to by aj tak dopadlo. Mam na to mechanika len mi dal za ulohu zistit ci sa dava dole aj napravnica lebo nemal cas sa na to pozret a aby si vedel na mna naist cas a povedat kolko mu to bude trvat ale podla obrazkov ktore si mi poslal ide dole aj naprvavnica co ma moc netesi ale nevadi budem muset ist busom do prace a dakujem za radu
V Nitre máš aj jedného "fachmana" na Ople z Opel SK fóra http://forum.opelclub.sk/ - na fóre má "prezývku" langdon2 (neberte to ako reklamu).
OPEL Astra J 1.6 Notchback - Cosmo
Dakujem za rady
A aky mas rocnik, kolko najazdene, ake symptomy, aky das olej a kolko ho das? Prevodvku posles k odbornikovi? Napis potom cenu z material a pracu.
Astra J - ST - Cosmo, AFL, AGR, CDC - 1.4T NET 103kW 2/2011
A aky mas rocnik, kolko najazdene, ake symptomy, aky das olej a kolko ho das? Prevodvku posles k odbornikovi? Napis potom cenu z material a pracu.
Je to 1,7 cdti 81kw mam nabehane 190 000 a huci 5 a 6 rychlost a pri 1dnotke ma rychlostna volu, olej este neviem aky budem davat to sa pojdem opytat do oplu aky mi odporucia a prevodovku dam zhodit mechanikovy a odnesem ju na repas cca za jeden den mi povedal ze to bude hotove a cena je cca 450 eciek http://mtrservis.webnode.sk/ je to v Dudinciach a specializuje sa na nase problemove prevodovky. Hadam vam to staci ak este nieaka otazka tak kludne piste
Je to 1,7 cdti 81kw mam nabehane 190 000 a huci 5 a 6 rychlost a pri 1dnotke ma rychlostna volu, olej este neviem aky budem davat to sa pojdem opytat do oplu aky mi odporucia a prevodovku dam zhodit mechanikovy a odnesem ju na repas cca za jeden den mi povedal ze to bude hotove a cena je cca 450 eciek http://mtrservis.webnode.sk/ je to v Dudinciach a specializuje sa na nase problemove prevodovky. Hadam vam to staci ak este nieaka otazka tak kludne piste
180-190 viac asi nevydrzi. Len mi je zahadou, ako v Autobilde mohli s Hckom urobit 200tisic km a na nic neprisli ani po demontazi.
Predpokladam, ze si auto kupil ako jazdene a nikto predtym prevodovy olej nemenil.
Predpokladam, ze si auto kupil ako jazdene a nikto predtym prevodovy olej nemenil.
Co? 450 eur za repas? ani nestras...ze vraj tam odchadza len jedno male lozisko na jednej strane.....zas za chyby vyrobcu len mi budeme zbytocne calovat prachy ....za tie peniaze by som mal nove letne a zimne pneu + komplet filtre....to je sen toto...
ake mas vlastne auto presne? mame tu chybnu prevodovku este aj my po facelifte? asi ano
ake mas vlastne auto presne? mame tu chybnu prevodovku este aj my po facelifte? asi ano
Opel Astra J ST 1.7CDTI 81Kw Enjoy r.v. 11\2013
Po facelifte si za vodou v tomto. Mas sice rovnaku prevodovku, ale mazaci kanal loziska, takze sa nezadrie.