Rozšírená záruka
Re: Rozšírená záruka
Xavi ale ja tam mienim dat Castrol s normou dexos 2, cize toto by bolo dodrzane ale asi na to kaslem a necham si tam naliat ten ich predrazeny, lebo ake ja mam stastie, nieco odide a dealer Opel, ktoremu som pisal mi to spocita. Nech to para tlaci.
Astra J, 1,4 T, 103 kW, Enjoy+, Silver lake, 02/2013
- Reklama
Aleee, trvaj na svojom materiali. Nenechas im tam hadam o 100vku na viac len preto, ze sa ta snazia odbit. To by si v dnesnom svete vsade nechaval prachy navyse. Slusne mu pripomen blokovu vynimku a hotovo. A ak by sa ti nieco posahalo. Zaruku na pracu mas od nich. Zaruku na material od vyrobcu. Ak splna kvalitu a poziadavky, co splna, ti nebudu riesit to, ze ti povedia, ze matros je zly. Lebo tak isto by sa vyrobca mohol ohradit ak by "doslo k natahovacke" a velmi lahko by potvrdil, cim to bolo zavinene. Z tohto obavy ja nemam. Je to o komunikacii a v neposlednom rade, ten isty olej tam leju i oni. A hlavne pri mechanickych dieloch sa da kvalita uplne odsledovat i po pouzivani. A kludne i ten castrol. Ja viem, ze splna specifikaciu, ale viem i to, ze to tam davas preto, lebo mu veris viac ako gm a pre dobry pocit. Pisal som len preto o tom gm, ze podla mna je super a ma vybornu kvalitu.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
ex: Astra J ST 1,7cdti DTS cosmo 2014
ex: Astra J 1,7cdti DTJ cosmo 2012
ex: Astra G 1,6 16v LPG
ex: S105L
-
- Kontaktovat uživatele:
Ze zastoupení tě jen upozornili na to,že servis to vyznačí v servisní knize.Pokud by se ti něco stalo s motorem,tak stejně servis nebude o záruce rozhodovat.To budou řešit pouze ze zastoupení Opel.A to i v případě,že ti tam prokazatelně budou lít olej jejich.Není ti taková maličkost na to,aby to nechali na servise.A že by to byly tahanice,to ti asi ani nemusím zdůrazňovat.
Je mi to jasne. Ale podla toho co pisu, tak akonahle by zistili, ze tam mam svoj olej, nebudu sa so mnou dalej ani bavit. Jednoducho sme v pasci. Rozmyslam ci mi to za tie usetrene eura stoji. Je to riadne svinstvo.
Rozšírená záruka
Co skusit druhy servis?
Astra GTC Sport A14NET 103kW
Insignia Cosmo ST A20DTH 118kW 4x4
Servis ( Autotrend ) mi neodmieta dat tam vlastny olej, len ma upozornil na to, co mi potvrdilo zastupenie Opla. Vysvetlili mi to tak, ze importer pri posudzovani uplatnenia zaruky skuma elektronicku fakturu zo servisu, kde bude chybat polozka olej. V serviske mi vyznacia "dexos 2" ale importer na to, ze to bol moj olej cez fakturu pride a potom dovi a dopo.
Rozšírená záruka
V druhom servise toto nebude nikto riesit. Ale je to na tebe ...
Astra GTC Sport A14NET 103kW
To je blbosť. Máš zapísané v servisnej knižke i vo faktúre je odstránenie starého. A ak by došlo k reklamácii sú povinný preskúmať prečo k tomu došlo. Je to dané i zákonom, že ti záruka nepadá. Seriózna firma, predajca sa k tomu postaví normálne. Tak isto importér. Nedovolí si ťa odbiť len tak, keďže ide o jej meno a v dnešnej dobe a mediálnom svete nie je problém to ovplyvniť.
Druhá stránka ako ty píšeš, koľko ušetríš. Za 3 prehliadky ušetrené cez 400 eur. Nie je to poviem horibilná suma, ale mimo auta je kopec vecí, kde týmto prístupom ušetríš. A kým to ľudia nezačnú využívať a budú sa báť toho, že ma odbijú, nemôžeš čakať, že sa niečo zmení. Myslím ako opel, tak i celkovo. Skôr ti odporučím si nájsť normálny servis s normálnym človekom, ktorý bude s tebou jednať triezvo a seriózne.
Nemyslím byť prehnane ústretový, ani opak. Ale takého človeka v servise, čo sa vo veciach vyzná, po technickej stránke a aj ľudskej sa s ním dá komunikovať.
Druhá stránka ako ty píšeš, koľko ušetríš. Za 3 prehliadky ušetrené cez 400 eur. Nie je to poviem horibilná suma, ale mimo auta je kopec vecí, kde týmto prístupom ušetríš. A kým to ľudia nezačnú využívať a budú sa báť toho, že ma odbijú, nemôžeš čakať, že sa niečo zmení. Myslím ako opel, tak i celkovo. Skôr ti odporučím si nájsť normálny servis s normálnym človekom, ktorý bude s tebou jednať triezvo a seriózne.
Nemyslím byť prehnane ústretový, ani opak. Ale takého človeka v servise, čo sa vo veciach vyzná, po technickej stránke a aj ľudskej sa s ním dá komunikovať.
Škoda Scala 1,6 tdi style, 2019
Ja to vidim v praxi tak ( a potvrdil mi to aj servis ), ze ak by u mna doslo nedajboze k poruche turba, tak maju okamzity argument na to, aby zaruku neuznali uz na zaciatku. Viem si predstavit odpoved znejucu tak, ze v motore bol pouzity olej, ktoreho vlastnosti su nepreskumatelne a preto nie je mozne vylucit priamy suvis s poskodenim turba a z tohto dovodu importer vymenu turba na zaruku neuznava. Jasne, ze budem argumentovat faktami ale podla vyjadrenia sefa servisu som bez sance. Samozrejme, keby som si nechal spravit znalecky posudok za 2000 E, tak je to ine.
Je to sice trochu mimo téma záruka, ale je to servisech. V Ostravě jsou dva servisy Opel a bohu žel ani k jednomu nemám po osobních zkušenostech důvěru.
Například - když jsem na G Astru jsem potřeboval koupit solenoidový ventil turba, tak se ke mě hoch z prodeje ND důvěrně naklonil a zeptal se, zda trvám na novém, že mi může nabídnout za polovic použitý ale funkční. A pokud by nefungoval, tak mu ho mám donést, že mi ho vymění za jiný. Tento systém bohu žel zavdává k podezření, jak to v takovém servisu vlastně chodí.
V druhém servisu po nutné výměně pátých dveří na Corse jsem následně zjistil, že motorek stěrače je jen heftnutý jedním šroubkem, tak že to ve dveřích pěkně rachotilo. Těch příkladů "odborné práce značkového servisu" s dodržováním vnitřních směrnic a postupů k zajištění kvality by bylo více. Leč jsme v jejich rukou, protože marže z prodeje nových vozu jsou minimální a servisy přežívají z servisní činnosti. A tak je třeba strašit, buzerovat a vymýšlet nové "vychytávky", prodlužovat záruční dobu, tak aby jsme tam byli co nejčastěji a nebylo úniku.
Například - když jsem na G Astru jsem potřeboval koupit solenoidový ventil turba, tak se ke mě hoch z prodeje ND důvěrně naklonil a zeptal se, zda trvám na novém, že mi může nabídnout za polovic použitý ale funkční. A pokud by nefungoval, tak mu ho mám donést, že mi ho vymění za jiný. Tento systém bohu žel zavdává k podezření, jak to v takovém servisu vlastně chodí.
V druhém servisu po nutné výměně pátých dveří na Corse jsem následně zjistil, že motorek stěrače je jen heftnutý jedním šroubkem, tak že to ve dveřích pěkně rachotilo. Těch příkladů "odborné práce značkového servisu" s dodržováním vnitřních směrnic a postupů k zajištění kvality by bylo více. Leč jsme v jejich rukou, protože marže z prodeje nových vozu jsou minimální a servisy přežívají z servisní činnosti. A tak je třeba strašit, buzerovat a vymýšlet nové "vychytávky", prodlužovat záruční dobu, tak aby jsme tam byli co nejčastěji a nebylo úniku.
Simca Elyse, Škoda 120 Rapid, Škoda MB 100, Škoda 120, Škoda Forman,
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)
WV Passat IV 1,9TDi combi, VW Passat V 1,9TDi combi,
Opel Astra G 2.0 Di caravan,
Opel Corsa D 1,4 16V,
Opel Astra J Sports Tourer 1,6 CDTI (100kW)